Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Πλούτη και καταθέσεις στο εξωτερικό; Φταίει το άτιμο το σύστημα και ο λαός!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ως γνωστόν, η διόρθωση είναι χειροτέρα του λάθους.
Σα να μην έφθανε η ομολογία – δήλωση – μήνυμα (προς εξαθλιωμένους ψηφοφόρους) ότι συνειδητά τσάκισαν τη μεσαία τάξη (την οποία στο μεταξύ φτωχοποίησαν), τώρα προσπαθούν να πείσουν την (πρώην) μεσαία τάξη (την οποία εξαφάνισαν από προσώπου γης) ότι για όλα όσα έπαθε δεν φταίει η (προηγουμένως ομολογηθείσα) συνειδητή επιλογή τους, αλλά… οι άλλοι, οι «παλιοί», αυτοί που έχει στο στόχαστρό της και την αναγνωρίζει ως «δίκαιο στόχο» η τρομοκρατία (για να μην ξεχνιόμαστε σχετικά με τους καινούργιους στόχους).
Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ (12 Νοεμβρίου), ο κ. Τσακαλώτος είπε πως κυνισμός δεν είναι οι δικές τους δηλώσεις, αλλά «η δήθεν υποστήριξη των μεσαίων τάξεων από τα δύο κόμματα που τα 40 τελευταία χρόνια δεν έκαναν απολύτως τίποτα για τη φοροδιαφυγή».
Πρόσθεσε μάλιστα ότι τελικά «το κυρίαρχο ζήτημα που προκύπτει για εμένα δεν είναι οι παράνομες πράξεις φοροδιαφυγής, που σίγουρα είναι πολλές και σημαντικές, αλλά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσό από όλα αυτά τα δισεκατομμύρια βρίσκεται εκεί νόμιμα. Άρα, ο κυνισμός των κυρίαρχων τάξεων και των κομμάτων που τις υποστηρίζουν, είναι ότι έχουν χτίσει ένα σύστημα όπου οι πλούσιοι έχουν την απόλυτη προστασία από το θεσμικό πλαίσιο, μπορούν νομίμως να εξαιρεθούν από τη φορολογία και λειτουργούν με διαφορετικούς κανόνες από τους υπόλοιπους».
Διότι «είναι αναγκαίο οι μεσαίες τάξεις να ξέρουν ότι η δυσμενής θέση στην οποία έχουν περιέλθει, δεν είναι απόρροια ούτε μιας «σκόπιμης» υπερφορολόγησης, ούτε των μεταναστών, ούτε του κοινωνικού κράτους που δήθεν υποστηρίζει τους τεμπέληδες, αλλά των 40 χρόνων νεοφιλελευθερισμού και των κυβερνήσεων που τον υπηρέτησαν, αδιαφορώντας σκοπίμως για την κατάσταση αυτή».
Δηλαδή δεν φταίνε η υπερφορολόγηση, τα capital controls και η εχθρικότητα προς τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, που θα βοηθούσαν τη μεσαία τάξη να σταθεί στα πόδια της και να βοηθάει και τους φτωχότερους με θέσεις εργασίας, αλλά το γεγονός ότι κάποιοι είχαν την δυνατότητα να έχουν νόμιμα τα χρήματά τους εκτός χώρας.
Φταίει δηλαδή το «σύστημα»!
Προσέξτε τώρα: Μιλάει για το «σύστημα» μέρος του οποίου υπήρξαν και οι ίδιοι – και ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος – και το οποίο οι ίδιοι εκμεταλλεύτηκαν αρκούντως για να έχουν οι ίδιοι τα λεφτά τους εκτός Ελλάδας… απολύτως νόμιμα, βεβαίως!
Υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο είναι ζάπλουτοι, αλλά έχουν και τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό. Ολόκληρο το οικονομικό επιτελείο έχει τα λεφτά του στο εξωτερικό – και δεν εννοούν να τα φέρουν πίσω!
Ο ένας έχει επενδύσει τα λεφτά του στη Blackrock, ο άλλος έχει επενδύσει 2,5 εκ. δολαρίων σε Ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα και πάνω από 3 εκ. σε καταθέσεις εξωτερικού στην JP Morgan και την HSBC, αλλουνού η γυναίκα έχει καταθέσεις σε αγγλικές και ισπανικές τράπεζες, η άλλη έχει καταθέσεις στην Βρετανία, η άλλη έχει παρκάρει στο εξωτερικό τα χρήματα από τις δωρεές (όπως λέει), μια άλλη έχει τα λεφτά της στην Ελβετία, ο άλλος έχει τεράστια ποσά στο Βέλγιο, διατηρούν χαρτοφυλάκια μετοχών και αμοιβαίων, αγοράζουν και πουλάνε, καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία εξαφανίζονται από τη μια δήλωση πόθεν έσχες στην άλλη, στο εξωτερικό είχε τα χρήματά του και αυτός που ανέλαβε την πρώτη «περήφανη διαπραγμάτευση», ζάπλουτοι και διάφοροι ευρωβουλευτές, κάποιοι εμφανίζουν τεράστια ποσά στους λογαριασμούς τους – ενώ όταν μπήκαν στην πολιτική δεν είχαν τίποτε – και σχεδόν όλοι διαθέτουν τεράστια ακίνητη περιουσία (όταν ως αντιπολίτευση είχαν λυσσάξει για το ένα και μοναδικό σπίτι μου).
Την ώρα ακριβώς που ο κ. Τσίπρας, με αφορμή τα Paradise Papers, έλεγε στην πάμπλουτη  Κοινοβουλευτική του Ομάδα (8 Νοεμβρίου) ότι «όποιος κατάφερε να πάει στον παράδεισο της φορολογίας δεν απέφυγε στο τέλος να καταλήξει στην κόλαση της πολιτικής. Ας το έχουν αυτό κάποιοι καλά στο μυαλό τους».
Και όταν το έλεγε αυτό είχε μπροστά του ακριβώς αυτούς που το έχουν πράξει!
Αλλά τι να κάνουν οι άνθρωποι; Ας όψεται το… άτιμο το σύστημα!
Ας αφήσουμε που ο πάμφτωχος λαός επιβραβεύει τα πλούτη και τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό με την ψήφο του!
Οπότε, μπορεί να φταίει και ο… λαός!

http://www.elzoni.gr/html/ent/936/ent.79936.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια: