Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

«Προβληματίζεται» ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

 «Προβληματίζεται»  ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

     Σοκάρισε το πρωτόγνωρο επεισόδιο στη Βουλή ανάμεσα στους Βουλευτές κκ Κασιδιάρη της Χ.Α. και Δένδια της Ν.Δ. για όσα μας έδειξε η κάμερα του καναλιού της Βουλής και ακόμη περισσότερο για όσα… ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ!…
     Σας θυμίζω ότι την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου του 2016 μας έδειξε η κάμερα του καναλιού της Βουλής και ακούσαμε την απίστευτου περιεχομένου λεκτική κόντρα στη Βουλή ανάμεσα στους  Βουλευτές, (εν ενεργεία Υπουργού και τέως Υπουργού αντίστοιχα), κκ Πολάκη (ΣΥΡΙΖΑ) και Γεωργιάδη (Ν.Δ.)
     Σε σχόλιό μου που φιλοξενήθηκε τότε στα Blogs είχα βάλει για τίτλο:
    «Έπονται ποτήρια και…καρέκλες;»
http://piperopoulos.blogspot.com/2016/12/blog-post_19.html
     Για το περσινό περιστατικό δεν μάθαμε, ίσως επειδή δεν υπήρξαν εκατέρωθεν δημόσιες δηλώσεις, πώς κατέληξε εκείνη η απίστευτη λεκτική κόντρα μεταξύ των κκ Πολάκη – Γεωργιάδη.
     Η σύμπτωση τότε 15 Δεκεμβρίου και τώρα 15 Μαΐου, για τους λάτρεις των θεωριών «συνωμοσιολογίας», εκλαμβάνεται καθοριστική καθώς δημιουργούνται γαργαλιστικά ερωτηματικά για παρασκήνια, προθέσεις, μηχανορραφίες, στημένα σκηνικά κοκ.
     Δεν  θα σταθώ στην σύμπτωση της  ημερομηνίας καθώς το επεισόδιο  απαιτεί πολύ προσοχή στον  χειρισμό της ερμηνείας και των επιπτώσεών του ενόψει μάλιστα της ΚΡΙΣΙΜΗΣ ψηφοφορίας στη Βουλή των «νέων μέτρων» όπως αποκαλεί τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους δανειστές η Κυβέρνηση ή του «4ου Μνημονίου» όπως χαρακτηρίζει τις συμφωνίες σύσσωμη η Αντιπολίτευση.
     Δεν  θα ρωτήσω γιατί ο τηλεοπτικός φακός του καναλιού της Βουλής στράφηκε αλλού ενώ ήταν επικεντρωμένος στη αρχή του επεισοδίου με τον κ Δένδια (δεν γνωρίζω πού καθόταν) να περνά μπροστά από τον αγορεύοντα κ Κασιδιάρη.
     Δεν  μας έδειξε ο φακό τι έγινε (και ΔΕΝ θα κάνω υποθέσεις  για ραπίσματα και γρονθοκοπήματα).
     Η  κατάληξη ήταν η αποπομπή από τη Βουλή ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χ.Α. (είπε η κ Κοσιώνη στις ειδήσεις του ΣΚΑΙ ότι η στροφή του τηλεοπτικού φακού ήταν αποτέλεσμα πάγιας εντολής για να αποφευχθεί ο διασυρμός της Ελληνικής Βουλής σε διεθνή κλίμακα…)
     Ανάμεσα στο πόσα θα μας «κόψουν» σύμφωνα με την Κυβέρνηση και πόσα θα μας «κόψουν» σύμφωνα με την Αντιπολίτευση μένουμε ΟΛΟΙ ζαλισμένοι με νούμερα, ποσοστά και «συμφωνίες»!
     Προφανώς  όπως συμβαίνει από την Άνοιξη  του 2010 και μετά «το Καστελόριζο του κ Παπανδρέου» η ΑΛΗΘΕΙΑ κρύβεται στις λεπτομέρειες και τα ψιλά γράμματα των ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΩΝ παρέα με τον διάβολο που, κατά το γνωστό γνωμικό, είναι πάντα κρυμμένος στα ψιλά γράμματα…
     Συζητώ  με φίλους και γνωστούς, μεγάλους  και νεότερους στην ηλικία, εντός  και εκτός Ελλάδος και –  ώ του θαύματος – σχεδόν  ΟΛΟΙ συγκλίνουν στην άποψη  ότι είτε τα λέμε «μέτρα»  είτε τα λέμε «4ο Μνημόνιο» θα περάσουν την ερχόμενη Πέμπτη με την συμπαγή (μπετόν αρμέ) πλειοψηφία των 153 Βουλευτών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…
     Είπα  ΔΕΝ θα σχολιάσω το επεισόδιο  στη Βουλή ανάμεσα στους κκ  Κασιδιάρη και Δένδια καθώς απαιτείται ψυχραιμία και χρόνος για να «κάτσει η σκόνη» και να δούμε τα πράγματα καθαρά.
     Έλα, όμως, που μου έρχεται στο νου  το παλαιό ανέκδοτο με τους  μεθυσμένους, τα χαμένα κλειδιά  και τον στύλο της ΔΕΗ και  αφού σας το διηγηθώ βγάλτε  εσείς τα συμπεράσματά σας…
     Περπατά  ένας τύπος, αρκετά πιωμένος αλλά  όχι «φέσι» και βλέπει κάτω  από το στύλο της ΔΕΗ εκεί  όπου υπάρχει και το φως 3 τύπους, τύφλα στο μεθύσι, μπρούμυτα να  ψάχνουν κάτι στο χώμα.
-- Τι χάσατε  βρε παιδιά τους ρωτά ο μισό-μεθυσμένος;
--   Έχασε  ο Μάκης τα κλειδιά του απαντούν  οι δύο στρέφοντας τα κεφάλια  τους προς τον Μάκη/
--   Να βοηθήσω; Ρωτά ο μισό-μεθυσμένος
--   Και δεν  βοηθάς, του λένε και οι τρεις  και πέφτει ο τύπος στα μπρούμυτα  και ψάχνει…
    Μετά  από λίγα λεπτά διαπιστώνοντας  προφανώς ότι κλειδιά ΔΕΝ υπάρχουν  εκεί που έψαχναν οι τρεις  και τώρα ψάχνουν οι τέσσερις  σηκώνεται ο μισό-μεθυσμένος και  ρωτά επιτακτικά:
-- Ρε παλληκάρια  πού τα έχασε τα κλειδιά  ο Μάκης;
    Σηκώνεται  ο πρεσβύτερος της τριάδας, δείχνει  με το δεξί του χέρι 30-40 μέτρα  παρακάτω και του λέει:
--  ΝΑ, εκεί κάτω…
    Καλά  ρε παιδιά, εκεί τα έχασε και  εδώ τα ψάχνετε;
    Ρωτά  ο μισό-μεθυσμένος και πριν  προλάβει να ξεκαρδιστεί στα  γέλια τον προλαβαίνει ο πρεσβύτερος:
--  Εδώ έχει  φως, εκεί είναι πίσσα-σκοτάδι…
     Στην  κοινωνική ψυχολογία η προτροπή  είναι απλή:
     «Ρίξε τον προβολέα εκεί που θέλεις να στραφεί η προσοχή του ακροατηρίου…»
     Πέμπτη ψηφίζονται τα νέα «μέτρα»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: