Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

«Ι.Τ.»: Η ταινία που αποκαλύπτει πως το «έξυπνο σπίτι» σας μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη!



σχόλιο Γ.Θ : Τέτοιες παραγωγές τιμωρούνται με συκοφαντία και δυσφήμιση από την νέα τάξη...


Τα «rating» των ταινιών έχουν καταντήσει να είναι αξιόπιστα όσο και οι πολιτικές δημοσκοπήσεις: τελευταία πέφτουν πολύ συχνά έξω
Η νέα ταινία I.T. που προβλήθηκε τον Σεπτέμβριο δέχτηκε μέτρια έως κρύα κριτική από τους «ειδικούς» του κινηματογράφου και υποτίθεται ότι δεν ενθουσίασε το κοινό. Γιατί άραγε;



Πρωταγωνιστεί ο Pierce Brosnan, δεν υπόσχεται ότι είναι κάποιο αριστούργημα του είδους, αλλά μια ταινία που σε διασκεδάζει, η ώρα κυλάει ευχάριστα και με ενδιαφέρον όπως κάθε καλοστημένη εμπορική ταινία. Γιατί τότε το I.T. δεν άρεσε;
Δεν άρεσε γιατί δεν υποστηρίζει τις νέες τεχνολογίες παρότι το θέμα του είναι γύρω από αυτές, τις επιχειρηματικές «καινοτομίες» που ακούμε κάθε μέρα.

Ο ήρωας της ταινία, Μάικ Ρέγκαν, είναι ένας αυτοδημιούργητος άντρας που πλέον τα έχει όλα: μια υπέροχη σύζυγο, μια όμορφη έφηβη κόρη και ένα καταπληκτικό σπίτι, από αυτά που διαφημίζονται ως «έξυπνα». Τα πάντα λειτουργούν με ασύρματη τεχνολογία – από την καφετιέρα, το ντους μέχρι την ασφάλεια του σπιτιού.

Η εταιρία του ετοιμάζεται να αλλάξει για πάντα το πρόσωπο στις επιχειρήσεις χρηματοδότησης αεροσκαφών, μπαίνοντας στην αγορά με ιδιωτικά αεροπλάνα που ο καθένας μπορεί να νοικιάσει ως «ταξί».

Ένα τεχνικό πρόβλημα στην παρουσίαση του πρότζεκτ το οποίο λύνει ο «έξπερτ» τεχνολογίας Εντ Πόρτερ, τον κάνει επικεφαλής σύμβουλο στην εταιρία του Ρίεγκναν. Όμως η απόφαση αυτή αποδεικνύεται καταστροφική τόσο για την εταιρεία του όσο και για την ιδιωτικότητα του, όταν ο Πόρτερ νιώθει την απόρριψη του αφεντικού του στην επιθυμία του να μπει για τα καλά στην οικογενειακή ζωή ως «φίλος».

Γίνεται εχθρικός και εκδικητικός, χρησιμοποιεί όλη την τεχνολογία που παίζει στα πέντε δάκτυλα και χακάρει τα πάντα – επιχείρηση και σπίτι.

Με λίγα λόγια, η ταινία αποκαλύπτει μέσα από την καλοστημένη περιπέτεια όλα τα αρνητικά και τις τρύπες στα στεγανά ενός «έξυπνου» σπιτιού για… ανόητους και άσχετους για τους κινδύνους χρήστες. Γι’ αυτό δεν άρεσε. Που να είχε στην πλοκή της και τι μπορεί να σου κάνει μια NSA αν σε βάλει στο μάτι κι έχεις τέτοιο «πανέξυπνο» σπίτι. Ίσως τότε να μην την βλέπαμε και ποτέ!

https://www.youtube.com/watch?v=hfnDTvbtDUI


http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2016/12/blog-post_264.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: