Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Μια εκκλησιαστική βιβλιοθήκη on line

14368652_339236613079325_412955429160409071_n
Ο ηλεκτρονικός κατάλογος της βιβλιοθήκης του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος τώρα online. Αναζητήστε και εντοπίστε τη βιβλιογραφία σας στο σύνδεσμο http://79.129.102.236, πληκτρολογώντας τον τίτλο, το συγγραφέα, το θέμα ή κάποιο άλλο στοιχείο του υλικού που ζητάτε. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να απευθυνθείτε στην υπεύθυνη βιβλιοθηκονόμο κ. Ειρήνη Γρυπαίου στo τηλέφωνo 210 8105140 από Δευτέρα έως Παρασκευή 8 π.μ. – 3 μ.μ. ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση library@intero.gr
Η ενημέρωση του ηλεκτρονικού καταλόγου είναι συνεχής.
Η Βιβλιοθήκη του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος ιδρύθηκε το 1971, όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ανατολική πτέρυγα της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης στην Παλαιά Πεντέλη.
Περιέχει δεκαπέντε χιλιάδες τόμους βιβλίων, κυρίως θρησκευτικών, φιλοσοφικών, ιστορικών, κοινωνικών και λογοτεχνικών. Η Βιβλιοθήκη διαθέτει επίσης εκατόν τριάντα τίτλους περιοδικών.
Ταυτόχρονα, η Βιβλιοθήκη συμμετέχει στον Εθνικό Συλλογικό Κατάλογο Επιστημονικών Περιοδικών (https://eskep.ekt.gr/eskep/) , μια υπηρεσία του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, η οποία δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης περιοδικών, τον εντοπισμό των βιβλιογραφικών δεδομένων τους, καθώς και ποιες βιβλιοθήκες τα διαθέτουν στις συλλογές τους, αλλά και τους τίτλους περιοδικών κάθε βιβλιοθήκης. Αυτή η υπηρεσία διευκολύνει το δανεισμό άρθρων περιοδικών ανάμεσα στις βιβλιοθήκες – μέλη του Εθνικού Δικτύου Επιστημονικών & Τεχνολογικών Βιβλιοθηκών (ΕΔΕΤΒ) εξυπηρετώντας το κοινό εύκολα και γρήγορα.
Η Βιβλιοθήκη του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι αμιγώς μελετητική. Yπάρχει πρόσβαση σε φωτοτυπικό μηχάνημα (με περιορισμένη χρήση), σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και σε εκτυπωτή, καθώς και στο ασύρματο δίκτυο της βιβλιοθήκης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το χώρο από Δευτέρα έως Παρασκευή 8 π.μ. έως 3 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: