Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Πρόσφυγες στην Ειδομένη βαπτίζονται Ορθόδοξοι από τον μητροπολίτη Γουμενίσσης

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO Ι Πρόσφυγες στην Ειδομένη βαπτίζονται Ορθόδοξοι από τον μητροπολίτη Γουμενίσσης
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ: ΖΑΧΟΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ
Έξι πρόσφυγες που διαμένουν το τελευταίο διάστημα στην Ειδομένη βάφτισε, κατόπιν αιτήματός τους, σήμερα το πρωί ο μητροπολίτης Γουμενίσσης κ. Δημήτριος.
Στον ναό της Παναγίας Άξιον Εστί στην Αξιούπολη του Κιλκίς, ο μητροπολίτης Γουμενίσσης, μαζί με τον εφημέριο του ναού πατέρα Ιγνάτιο Καλογεράκη και κληρικούς της περιοχής, τέλεσε το μυστήριο της βάπτισης κατά το οποίο έλαβαν το χρίσμα του Ορθόδοξου Χριστιανού τέσσερις Σύριοι και δύο Ιρακινοί. Μεταξύ αυτών, ένα παιδάκι δύο ετών με τον πατέρα του και ένας έφηβος. Οι έξι αυτοί πρόσφυγες εξεδήλωσαν εδώ και αρκετό καιρό την επιθυμία να βαφτισθούν και να γίνουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί.
Σε αποκλειστικές δηλώσεις που έκανε ο μητροπολίτης Γουμενίσσης στο orthodoxia.info εξήγησε πώς του ζήτησαν οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες να τους βαπτίσει αλλά και το στάδιο της κατήχησης από το οποίο πέρασαν.
“Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών μου στην Ειδομένη, ορισμένοι πρόσφυγες συγκινούνταν με αυτά που τους έλεγα για τον Χριστό. Τους έβλεπες να κλαίνε. Με ρωτούσαν αν μπορούν και αυτοί να γίνουν Χριστιανοί”, περιγράφει ο κ. Δημήτριος στο orthodoxia.info.
“Τους απαντούσα να περιμένουν, να δούμε κατά πόσο είναι πηγαίο και αυθόρμητο το αίτημά τους, να κατηχηθούν και μετά κάνουμε και τη βάπτιση”, προσθέτει.
Οι βαπτισθέντες, το τελευταίο διάστημα, δεχόντουσαν καθημερινά και για αρκετές ώρες την κατήχηση από τον μητροπολίτη Γουμενίσσης και τους συνεργάτες του και νήστευαν. Την Μ. Τρίτη του εξεδήλωσαν και πάλι την επιθυμία τους να βαπτισθούν, όπως λέει ο κ. Δημήτριος, κι έτσι τους ανακοίνωσε ότι η βάπτισή τους θα γίνει το Μ. Σάββατο.
“Είναι άνθρωποι φιλότιμοι, καλοσυνάτοι και έχουν περιεχόμενο”, δηλώνει ο μητροπολίτης Γουμενίσσης, εκφράζοντας τη χαρά και την ικανοποίησή του για το γεγονός της βάπτισης των προσφύγων.
Οι νεοφώτιστοι έλαβαν τα ονόματα Ραφαήλ, Άγγελος, Δανιήλ, Παύλος, Χρήστος και Δημήτριος. Ανάδοχοι είναι κάτοικοι της περιοχής. Ένας εξ αυτών, μάλιστα, είναι γιατρός με καταγωγή από τη Συρία, ο οποίος ζει και εργάζεται πολλά χρόνια στη χώρα μας, ενώ έχει διατελέσει ιατρός και στο νοσοκομείο της Γουμένισσας.
Νωρίτερα το πρωί, πριν μεταβή στην Αξιούπολη για την ομαδική βάφτιση, ο μητροπολίτης Γουμενίσσης τέλεσε τη θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στο καθολικό της μονής της Παναγίας Γουμένισσας. Το ξεχωριστό στοιχείο της λειτουργίας που γίνεται το πρωί του Μ. Σαββάτου είναι ότι τελείται εκτός του ιερού, επάνω στο κουβούκλιο του Επιταφίου.
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO Ι Πρόσφυγες στην Ειδομένη βαπτίζονται Ορθόδοξοι από τον μητροπολίτη Γουμενίσσης
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO Ι Πρόσφυγες στην Ειδομένη βαπτίζονται Ορθόδοξοι από τον μητροπολίτη Γουμενίσσης
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO Ι Πρόσφυγες στην Ειδομένη βαπτίζονται Ορθόδοξοι από τον μητροπολίτη Γουμενίσσης
http://orthodoxia.info/news/44188-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια: