Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ο μυθικός Ανταίος

Ζούμε σε κατάσταση πολιορκίας. Και το χειρότερο είναι πως οι πολιορκητικές μηχανές δεν βρίσκονται μόνο εκτός αλλά και εντός των τειχών. Αφού οι εφιάλτες, που μας κυβερνούσαν άνοιγαν από παντού κερκόπορτες.
Και ασφαλώς ως πιο επαχθής για μας, πολιορκητική μηχανή φαντάζει  το, υποτιθέμενο, δημόσιο χρέος. Το κακοηθέστατο αυτό κατασκεύασμα που χάλκευσαν οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι ντόπιοι εφιάλτες. Και που ωστόσο αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι τα χρήματά που υποτίθεται ότι τους χρωστάμε αλλά η δυνατότητα να μας εκβιάζουν και να προωθούν ολοένα και περισσότερο την εξαθλίωσή μας.Γι’ αυτό και κάθε φορά, που πάει να επιτευχθεί κάποια συμφωνία, ανεβάζουν τον πήχυ των απαιτήσεών τους, ώστε να διαιωνίζεται το μαρτύριο του Σισύφου.
Εξίσου επαχθέστατη πολιορκητική μηχανή  είναι τα ιδιωτικά χρέη, που μεθόδευσαν σε βάρος μας οι απατεώνες πολιτικοί και οι λήσταρχοι τραπεζίτες. Θυμηθείτε τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες μας βομβάρδιζαν διαρκώς. Με αποτέλεσμα πάμπολλοι, με δεδομένες τις τότε αποδοχές τους,να καταπιούν το δόλωμα. Ενώ στο μεταξύ οι μαφιόζοι φρόντισαν να λεηλατήσουν τις ιδιωτικές οικονομίες. Με την απάτη του  χρηματιστηρίου και την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων. Και άλλες παμπόνηρες πατέντες. Τις οποίες ακολούθησαν οι εξοντωτικές περικοπές μισθών και συντάξεων και η ανεργία. Που εκ των πραγμάτων οδήγησαν τα νοικοκυριά στην προσχεδιασμένη ολοσχερή αδυναμία να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις. Για να καταλήξουμε έτσι στα «κόκκινα» δάνεια, με τις τόσες οδυνηρέςσυνέπειες.
Τις  πατέντες όμως του δημόσιου και του ιδιωτικού χρέους ακολούθησαν και άλλα δόλια εφευρήματα, που αποσκοπούν στην πνευματική, ηθική, φυλετική και καθολική μας μετάλλαξη. Με απώτερο σκοπό, να πληγεί ο ελληνορθόδοξος πολιτισμός μας, που αποτελεί γι’ αυτούς, όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει,  το πιο επικίνδυνο αντίπαλο δέος. Δεδομένου ότι αποτελεί το πλέον αμείλικτο κατηγορώ ενάντια στον αμοραλισμό και την απανθρωπιά τους. Και γι’ αυτό, όπως βλέπουμε , παράλληλα με την οικονομική μας εξόντωση προωθούν με αγχώδεις ρυθμούς σε όλα τα επίπεδα και την πολιτισμική μας αποσάθρωση.
Αδιαμφισβήτητα, λοιπόν,  είναι τα στοιχεία που φωνάζουν ότι οι εσωτερικοί και εξωτερικοί εχθροί μας έχουν κηρύξει τον μέχρις εσχάτων πόλεμο. Γεγονός που συνεπάγεται για μας την επιτακτική μας ανάγκη να οργανώσουμε την άμυνά μας. Η οποία, για να αντέξει είναι ανάγκη να διαθέτουμε πρώτα-πρώτα, όπως όλοι οι πολιορκημένοι, διατροφική επάρκεια. Και τη στιγμή αυτή, με το ξεχαρβάλωμα που έχουμε υποστεί,  κάθε άλλο παρά τέτοιες δυνατότητες διαθέτουμε. Γιατί αυτοί, που με περισσή μεθοδικότητα και ζήλο συνεργάζονται για την οικονομική μας εξαθλίωση, φρόντισαν παράλληλα να υπονομεύσουν καίρια και την διατροφική μας επάρκεια. Ή μήπως δεν μας έβαλαν να κόψουμε τις ελιές μας, να ξεριζώσουμε τ’ αμπέλια μας και ν’ αναστείλουμε τις διάφορες προσοδοφόρες καλλιέργειές μας; Με το πρόσχημα τάχα ότι θα επιδιδόμασταν σε κάποιες άλλες καλλιέργειες, περισσότερο εξευγενισμένες και επικερδείς! Με το πρόσχημα εξάλλου ότι καταστρέφονταν τα δάση, που οι ίδιοι αργότερα έκαψαν, προκειμένου να μας εξασφαλίσουν τον «παράδεισο» του ΔΝΤ, συνετέλεσαν στη δραματική συρρίκνωση της ελεύθερης κτηνοτροφίας και το ξερίζωμα των κτηνοτρόφων και των μικροκαλλιεργητών απ’ την ελληνική ύπαιθρο. Όπου μια σημαντική μερίδα του ελληνικού πληθυσμού ζούσε με αυτάρκεια και παράλληλα τροφοδοτούσε με επάρκεια τα αστικά κέντρα με κτηνοτροφικά και γεωργικά προϊόντα. Με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειονότητα αυτών των ανθρώπων να εξαναγκαστεί να μεταναστεύσει στα αστικά κέντρα, όπου ζουν παρασιτικά,  άλλοτε ως ιδιωτικοί και άλλοτε και ως δημόσιοι ακόμη υπάλληλοι. Και ο πόλεμοςαυτός συνεχίζεται και τώρα αδυσώπητος εναντίον της αγροτιάς. Με απώτερο σκοπό την εξαφάνιση κάθε είδους γεωργικής καλλιέργειας. Και κατά συνέπεια της οποιασδήποτε δυνατότητας άμυνας και επιβίωσης συνόλου του πληθυσμού.
Και προβάλλει, στη συγκεκριμένη περίπτωση μπροστά μας το παράδειγμα του μυθικού Ανταίου. Ο οποίος πατώντας στη γη, νικούσε όλους τους αντιπάλους του, αλλά όχι και τον Ηρακλή, ο οποίος μαντεύοντας το μυστικό του τον κράτησε μετέωρο. Που σημαίνει ότι προκειμένου να απαγκιστρωθούμε στοιχειωδώς απ’ τον θανάσιμο κλοιό των τοκογλύφων άμεση και πρωταρχική ανάγκη έχουμε να στηριχτούμε στη γη μας. Σε τρόπον ώστε, αν οι θανάσιμοι εχθροί μας επιβάλουν οικονομικό αποκλεισμό, να έχουμε πρώτα απ’ όλα διατροφική αυτάρκεια και επάρκεια. Κι όχι να εισάγουμε σε μεγάλο ποσοστό από άλλες χώρες τα οποιαδήποτε προϊόντα, που άφθονα μπορεί να παράγει η χώρα μας. Γιατί κάτω απ’ τις τωρινές συνθήκες το grexit φαίνεται η πιο σωτήρια λύση, προκειμένου ν’ αποφύγουμε τον έσχατο όλεθρο. Και φαίνεται πως σκόπιμα ο τόσο αντιπαθητικός Σόιμπλε το υποστηρίζει και τα εξωνημένα ΜΜ Ε (=ξαπατήσεως) το παρουσιάζουν ως μορμολύκειο, για να τρέμουμε στο άκουσμά του.
Πολύ σωστά  ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επανασύστησε τη ΜΟΜΑ για την πραγματοποίηση διαφόρων δημόσιων έργων. Κατά τον ίδιο τρόπο θα μπορούσε να επανασυσταθεί και κάποια υπηρεσία ανάλογη με την Υπηρεσία Εγγείων Βελτιώσεων, που υπήρχε κατά το παρελθόν στο Υπουργείο Γεωργίας. Έτσι ώστε να μην αφήσουμε ούτε σπιθαμή γης αναξιοποίητη.
Είναι λυπηρό το θέαμα χιλιάδων στρεμμάτων ακαλλιέργητης γης. Κι από το άλλο μέρος το θέαμα τόσων νέων να σκοτώνουν το χρόνο τους αργόσχολοι στις καφετέριες. Και δεν αναλογίζονται τι θα γίνουν αύριο, όταν οι γονείς και οι παππούδες, που τώρα τους χαρτζιλικώνουν, θ’ αναχωρήσουν για το αιώνιο ταξίδι.
Και δεν ντρεπόμαστε καθόλου, που δίνουμε το δικαίωμα να μας κουνούν επιτιμητικά το δάχτυλο οι διάφοροι νεοναζί και σιωνιστές μαφιόζοι, χλευάζοντάς μας παντοιοτρόπως και εξευτελίζοντάς μας στα πέρατα της Γης…

Δεν υπάρχουν σχόλια: