Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Οι «τροχονόμοι της διαπλοκής»


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κάνει τον τροχονόμο της διαπλοκής.
Φυσικά, με όχημα ένα ακόμη ψέμα, ένα πολύ μεγάλο ψέμα που σχεδόν όλοι πίστεψαν (άλλωστε ο Γκέμπελς έλεγε πως ο λαός πιστεύει ευκολότερα ένα μεγάλο ψέμα από ένα μικρό ψέμα).
Και φυσικά για απόσπαση της προσοχής του λαού από τα μέτρα που έρχονται με μορφή καταιγίδας.
Ανακάλυψαν, λοιπόν, όπως κάνουν όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, έναν φανταστικό εχθρό και έπεσαν σε μια φανταστική μάχη εναντίον του.
Όπως όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, κατασκεύασαν έναν φανταστικό εχθρό και τον σερβίρουν στον λαό, παρουσιάζοντας τον εαυτό τους ως ενσάρκωση του «Καλού» που αντιπαρατίθεται με το «Κακό».
Κατασκεύασαν άλλον έναν «εχθρό του λαού», ενώ οι ίδιοι είναι οι πραγματικοί εχθροί του λαού.
Ο λόγος για το νόμο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών.
Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι υπάρχει αναρχία και ασυδοσία.
Και το κάνει σκόπιμα, διότι πράγματι υπήρξαν αναρχία και ασυδοσία και διαπλοκή στο παρελθόν, που κράτησε από το 1989 ως το 2011 και έτσι εντυπώθηκε στη συλλογική μνήμη.
Το 2011, συνέβη κάτι που η κυβέρνηση κάνει πως αγνοεί: Περάσαμε από το αναλογικό σήμα (όπου το φάσμα «άντεχε» πεπερασμένο αριθμό συχνοτήτων), στην ψηφιακή εποχή (όπου οι συχνότητες είναι άπειρες).
Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014 είχαν γίνει όλες οι νόμιμες διαδικασίες, οι διεθνείς διαγωνισμοί, οι δημοπρατήσεις, οι αδειοδοτήσεις.
Αλλά προς χάριν της προπαγάνδας και του αποπροσανατολισμού, τα αγνοούν όλα αυτά και δημοπρατούν άδειες ήδη δημοπρατημένες, καταργούν διεθνείς διαγωνισμούς, αδειοδοτούν αυτά που έχουν ήδη αδειοδοτηθεί, καταργούν ανεξάρτητες αρχές, επιτίθενται στη γενική γραμματέα δημοσίων εσόδων.
Προφανώς, επειδή θέλουν να ελέγχουν τους πάντες και τα πάντα και να χρησιμοποιούν τους πάντες και τα πάντα για να επιτύχουν τον προπαγανδιστικό σκοπό τους.
Πώς τα κάνουν όλα αυτά; Μα βασιζόμενοι στην άγνοια του κόσμου και στο γεγονός ότι όλοι έχουν μείνει από πλευράς ενημέρωσης στην προ του 2011 εποχή.
Ποιος γνωρίζει ότι πλέον υπάρχουν πάροχοι δικτύου και πάροχοι περιεχομένου; Ποιος γνωρίζει ότι από το 2012 ως το 2014 έχουν επιστραφεί οι συχνότητες και αυτές έχουν περάσει στους παρόχους δικτύου;
Κανείς! Όλοι θυμούνται την εποχή της αναρχίας. Και γι’ αυτό λένε με τόση άνεση τα ψέματα.
Με αποκλειστικό σκοπό να περιορίσουν– κατά τον πλέον αντισυνταγματικό τρόπο – το δικαίωμα στην ενημέρωση και στον πλουραλισμό. Να περιορίσουν την ελευθερία του Τύπου. Θέλουν να κάνουν λογοκρισία στην πηγή και ενημέρωση στις ρίζες. Να ελέγχουν την ροή των πληροφοριών, την ποσότητα και την ποιότητά τους, να ενορχηστρώνουν την επιλεκτική και την εναλλακτική ενημέρωση, να επιδίδονται σε παραπληροφόρηση και αποπληροφόρηση, να έχουν την ευκαιρία να κάνουν την προπαγάνδα τους με όλα τα μέσα και όλες τις τεχνικές, διοχετεύοντας μισές αλήθειες και χονδροειδή ψέματα.
Οπότε, έκανε την εμφάνισή του και ο «υπουργός καναλάρχης».
Ο οποίος θέλει να κρατάει τις (ανύπαρκτες) άδειες και να τις μοιράζει κατά το δοκούν, αποφασίζοντας ο ίδιος πόσες θα είναι και εκβιάζοντας με αυτές.
Διότι αφού ο αριθμός τους, λόγω ψηφιακού φάσματος, είναι απεριόριστος, πάντα θα μπορεί να δημοπρατεί άλλη μία και άλλη μία, ανάλογα με τον αριθμό των εκλεκτών επιχειρηματιών που θέλει να εξυπηρετήσει – επί ανταλλάγματι φυσικά.
Περάσαμε στην ψηφιακή εποχή ώστε όποιος ή όποιοι θέλουν να αποκτήσουν μια συχνότητα, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, να μπορούν να το κάνουν.
Στην πραγματικότητα, φτιάχνουν την δική τους μιντιακή ολιγαρχία. Υποστηρίζουν ότι χτυπάνε την διαπλοκή, την ίδια ώρα που γίνονται οι τροχονόμοι της διαπλοκής.
Προφανώς, θεωρούν πως ο λαός θα ξεχάσει όσα συμβαίνουν και θα πληρώνει ευχαρίστως φόρους ακόμη και για τον αέρα που αναπνέει, επειδή ο κ. Τσίπρας, ο κ. Παππάς και λοιποί έχουν κηρύξει έναν δήθεν «πόλεμο» κατά της διαπλοκής.
Φαντάζονται πως θα πούνε στον λαό «εντάξει, δεν δώσαμε το αφορολόγητο που υποσχεθήκαμε, δεν καταργήσαμε τον ΕΝΦΙΑ, δεν αποφύγαμε την αύξηση του ΦΠΑ, δεν δώσαμε κατώτατο μισθό 751 ευρώ, δεν θα δώσουμε την 13η σύνταξη τον Δεκέμβριο, θα εξαφανίσουμε τις επικουρικές συντάξεις, βάλαμε ΦΠΑ στην εκπαίδευση, αλλά μην ανησυχείτε, πολεμάμε τη διαπλοκή, χτυπάμε τους κακούς, που σας ρουφάνε το αίμα».
Ότι θα πούνε στον λαό «αυξήσαμε τα εισιτήρια στις συγκοινωνίες, αυξήσαμε τον ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, αλλά εσείς… φάτε καναλάρχες»!
Ότι θα πούνε στους αγρότες, «σας φορολογούμε τις επιδοτήσεις από το πρώτο ευρώ, ανεβάσαμε ΦΠΑ και φόρους, σας βάλαμε προκαταβολή φόρου 100%, τριπλασιάσαμε τις εισφορές στον ΟΓΑ, διατηρήσαμε τον ΕΝΦΙΑ σε αγροτεμάχια και αποθήκες, αλλά κάντε υπομονή γιατί εμείς τώρα δεν προλαβαίνουμε να ασχοληθούμε μαζί σας, πολεμάμε τους διαπλεκόμενους».
Και μετά θα κάνουν παιχνίδι με τις άδειες, παριστάνοντας την ίδια ώρα τους κήρυκες της αντιδιαπλοκής;
Σε ποια δυτική δημοκρατική χώρα, ο αρμόδιος για τον Τύπο υπουργός κρατά στο συρτάρι του τηλεοπτικές άδειες και διαπλέκεται μοιράζοντάς τες;
Αλλά τα πρότυπά τους βρίσκονται στη Λατινική Αμερική. Εκεί όπου ο Τσάβες που υποχρέωνε τα ιδιωτικά κανάλια να μεταδίδουν τις ομιλίες του και όταν ένα μετέδωσε μόνο αποσπάσματα το έκλεισε!
Η τελευταία φορά που σε δυτική χώρα έγινε απόπειρα ελέγχου των μέσων ενημέρωσης ήταν στη Βρετανία, επί Μπλαιρ, όταν ο αρχιπροπαγανδιστής του και αρχιπροπαγανδιστής του πολέμου στο Ιράκ τα έβαλε με το Μπι-Μπι-Σι, όταν αυτό αποκάλυψε τα ψέματά τους.
Μόνο που ο Κάμπελ είχε πολύ άδοξο τέλος…
http://www.elzoni.gr/html/ent/412/ent.58412.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια: