Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

ΞΥΠΝΗΣΤΕ , οι Εταίροι μας ΔΕΝ θέλησαν ποτέ και δεν θέλουν να « ξεχρεώσουμε » . Βιώνουμε , το μεγαλύτερο διακρατικό οικονομικό σκάνδαλο μέχρι σήμερα στην ΕΕ .

Καθίστε ,  σιγουρευτείτε ότι θα μείνετε ψύχραιμοι και διαβάστε . Εμείς που συνθέσαμε το παρόν άρθρο , απλά  « δεν υπάρχουμε » . 

Απαραίτητη , μια μικρή ιστορική αναδρομή:
Το 1853 περισσότεροι από 15.000 Άγγλοι και Γάλλοι πεζοναύτες αποβιβάστηκαν στον Πειραιά και επέβαλλαν μια 10ετής αιματηρή κατοχή ( σε ελεύθερο κράτος ) επειδή  το ελληνικό κράτος αδυνατούσε να πληρώσει ή να έρθει σε διευθέτηση με τους χρηματιστές του. Το 1862 ο λαός εξεγέρθηκε, έδιωξε τα κόμματα της κατοχής, το αγγλικό και το γαλλικό, έδιωξε τον Όθωνα και έβαλε τις βάσης ενός νέου συντάγματος.

Ακολουθεί στα 1893 το “δυστυχώς επτωχεύσαμεν” του Χαριλάου Τρικούπη , επειδή αρνηθήκαμε να  παραχωρήσουμε  την εθνική κυριαρχία της χώρας και το δημόσιο ταμείο”. Οι ομολογιούχοι τότε, με σύμμαχο το παλάτι το οποίο  κατείχε ελληνικά ομόλογα, «προκάλεσαν »τον γνωστό  στημένο πόλεμο του 1897, με σκοπό που επιτεύχθη , να κερδηθεί ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος της χώρας ,  στα 1898.
Στην συνέχεια , νέα χρεωκοπία το 1932 , όπου κλείσανε τα 2/3 των σχολείων , απολύθηκαν πάνω από τα 2/3 των εκπαιδευτικών και οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι της διοίκησης , για να πληρώσουν τους δανειστές , ενώ , απαγορεύτηκε η συνδικαλιστική δράση.
Το 1964  « αναγκαστήκαμε » να αναγνωρίσουμε το σύνολο των προπολεμικών χρεών της χώρας από το 1881 και μετά στο  ακέραιο της αξίας τους, χωρίς να αφαιρεθούν αυτά που πληρώθηκαν . Το παλλαϊκό αίτημα προς τους συμμάχους μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο  ,  να μας διαγράψουν τα χρέη για τη προσφορά της χώρας στη νίκη των συμμάχων , αποδείχθηκε «φρούδες ελπίδες».
Ακολούθησε « η διαχείριση της χούντας » που προκειμένου να μας χαρίσουν ένα κομμάτι του χρέους , άνοιξε  την πόρτα στην τουρκική εισβολή και στο τι συνέβη μετά στην Κύπρο , και ,  προετοίμαζε την εκχώρηση ολόκληρου του Αιγαίου  στους  δανειστές μας και στις  μεγάλες δυνάμεις , που κρύβονταν πίσω από αυτές τις απαιτήσεις …. κινήσεις που διόγκωσαν τελικά το χρέος .
..τα υπόλοιπα  έως σήμερα είναι ποιο γνωστά.
Τι συμβαίνει σήμερα , σχετικό με τα ανωτέρω;;
Σε μερικές βδομάδες θα «ακούμε »  στα ΜΜΕ και γενικά στον τύπο , ότι ..
ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΌΦΕΥΚΤΗ … κρατήστε το .
Από την έρευνα που κάναμε ( α,β,γ μέρος ) , προέκυψε κατ εμάς ότι , το ΕΥΡΩ πλέον , στηρίζει μια ευρωπαϊκή πολιτική που σκοπό έχει να περιορίζει συνέχεια την Εθνική κυριαρχία των αδύναμων εξ αρχής κρατών μελών .. προς χάριν δήθεν μιας Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης … τούτο φαίνεται να το έχει αντιληφθεί και ο κύριος Βαρουφάκης … όμως , δεν το έχει προβάλλει έντονα …. έως σήμερα.
Το ποιοι ωφελούνται , φαίνεται πλέον !!!!
Η δυναμική που έχει αναπτύξει γι αυτόν τον λόγο ( δυστυχώς )  το ΕΥΡΩ μετατρέπει σιγά –σιγά και βασανιστικά τα αδύναμα κράτη σε «οικονομικές αποικίες » ή σε  ελεγχόμενους καταναλωτικούς οργανισμούς , που τρέφουν μια κυρίαρχη οικονομική αυτοκρατορία.
Με απλά λόγια , ο μηχανισμός οικονομικού ελέγχου , που περιγράφετε στην ανωτέρω μικρή ιστορική αναδρομή , « έχει ανέβει επίπεδο ».
Στην απαρχή της ιδέας για Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση , οι τότε ηγέτες που την δρομολόγησαν ( σκεπτόμενοι ιστορικά ) πήραν μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ , ήτοι, συμφώνησαν ως προς την κατεύθυνση , αφήνοντας … στους επερχόμενους τον τρόπο που το εκμεταλλεύτηκαν
Αυτός λέτε να ήταν το τότε όραμα εκείνης της πολιτικής απόφασης … η δημιουργία εντός ΕΕ μιας κυρίαρχης οικονομικής κυβέρνησης ;;
Ένα άλλο «αποδεικτικό » στοιχείο που προέκυψε από την ανωτέρω έρευνα είναι ότι, από τη λεγόμενη Ελληνική διάσωση ( έως τώρα ) επωφελήθηκαν πραγματικά μόνο οι μεγάλες τράπεζες, που έλαβαν περισσότερο από το 90% των χρημάτων διάσωσης. Δεν υπήρξε συνεπώς καμία πραγματική διάσωση…. όπως φάνηκε και εκ του αποτελέσματος , και με τον ίδιο τρόπο που ασκείται  , δεν πρόκειται να υπάρξει .
Ο «μηχανισμός » πλέον είναι εμφανέστατος …. ζητάμε ( για να υπάρξουμε ),  δανεικά , οι πιστωτές ζητάνε ( δήθεν  ) , εγγυήσεις – μέτρα για να τα δώσουν, τα δανεικά όμως αυτά που εγκρίνονται , δεν πηγαίνουν στον κόσμο αλλά ,  για τόκους και απόσβεση παλιότερων δανείων και υποχρεώσεων , για ανακαιφαλέωση τραπεζών κ.α , τα νέα μέτρα - μνημόνια όμως  μένουν και αθροίζονται «πιέζοντας» σιγά-σιγά και βασανιστικά την κοινωνία σε χαμηλότερο κάθε φορά βιωτικό επίπεδο … και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται .
Όμως ( γνωρίζοντας το ενδεχόμενο πλέον κοινωνικής έκρηξης) , αποσυμπιέζουν σκόπιμα και συστηματικά  κάποια στιγμή τα μέτρα , για να συνεχίσουν πάλι … την « λειτουργική για αυτούς διατήρηση » της «αποικίας »
Εύλογο ως προς απόδειξη αυτού  , τα  εξής ερωτήματα.
Α- ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ " ΠΗΓΑΊΝΟΥΜΕ" μονομερώς σε αναστολή των δανειακών μας υποχρεώσεων για μια 10ετία , ώστε να ορθοποδήσουμε πρώτα  ;; γιατί δεν επιτρέπει η ΕΕ μια τέτοια δυνατότητα;;
..διότι ( λένε ) θα «μας βάλλουν » σε πόλεμο με την Τουρκία , θα αναθερμάνουν τα γνωστά εθνικά μας  ζητήματα, θα , θα , θα  … ήτοι , μας εκβιάζουν ωμά ( όπως και παλιά ) .. ποιοι όμως ;;
Β- ΓΙΑΤΙ δεν προχωράνε οι εταίροι μας σε μια διαγραφή χρέους … μιας  Ελληνικής οικονομίας που αποτελεί μόνο το 2% της Ευρωπαϊκής;;
Γιατί ( λένε) θα δημιουργηθεί προηγούμενο και θα ακολουθήσει , Γαλλία , Ιταλία , Ισπανία , που επίσης έχουν πρόβλημα χρέους … και τότε , θα διαλύσει το Ευρωπαϊκό όνειρο, δλδ η φτωχή Ελλάδα πρέπει να αυτοκτονήσει για να σωθεί η Ευρώπη … ποιων ; των λαών ή των Τραπεζών;;
Γιατί να το κάνουν άλλωστε :
 …..αφού έχουν την ευκαιρία να κερδοσκοπούν  επάνω μας, αφού θα μας δανείζουν συνέχεια με τόκο και τα δανεικά πριν φτάσουν εδώ θα τα ξαναπαίρνανε πίσω λόγω VW, BMW, Mercedes, Opel, Audi, Bosch, Siemens, Miele, AEG, Lidl, Renault, Peugeot, Citroen, Carrefur, αγορά οπλικών συστημάτων κτλ .
…. αφού με τον τρόπο αυτό διεισδύουν κυρίαρχα στην Ελληνική οικονομική πραγματικότητα αποκτώντας π.χ δικαιώματα στην ελληνική ΑΟΖ , αγοράζοντας ή ενοικιάζοντας για 100 χρόνια λιμάνια αεροδρόμια , νησιά κτλ , αγοράζοντας ελληνική γη … και ύδωρ.
Όλοι συμφωνούμε ότι το ΧΡΕΟΣ , αποτελεί κορυφαίο αναστολέα της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.
Γιατί όμως οι δανειστές μας ενίοτε βρίσκουν «εσωτερικούς συμμάχους » που φλερτάρουν με την ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΊΑ;;
Απλά , διότι « η καραμέλα του χρέους » είναι και ένας έξυπνος τρόπος παράλληλα ..
..για να παίρνουν τα σκληρά μέτρα οι άλλοι, οι απέξω , οι «κακοί» , αφού είναι αναπόφευκτα ( για το καλό μας ) , έτσι ώστε να μην έχει πολιτικό κόστος ή όποια κυβέρνηση , όπερα σημαίνει , ειτε ότι το παρακάναμε με τις σπατάλες και την «καλή ζωή » τόσα χρόνια και πρέπει να “μαζευτούμε” με τρόπο , είτε ότι κάποιοι διαπράττουν πράγματι  ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΊΑ                      
Καταλάβατε τώρα φίλοι μας γιατί το ΟΧΙ στην λιτότητα του 62% στο πρόσφατο ιστορικό δημοψήφισμα , μετατράπηκε μέσα  στην Βουλή σε ΝΑΙ του 83% ;;  ….  γιατί αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε κυριολεκτικά συγνώμη που τολμήσαμε να διενεργήσουμε δημοψήφισμα; … γιατί έλαβε χώρα , αυτή η «Συνταγματική αντίθεση » … για να μην πούμε τίποτα άλλο;;
Συμπέρασμα . ΠΟΤΕ από τότε που γίναμε «ελεύθερο κράτος » δεν ξεφύγαμε από αυτόν τον μηχανισμό οικονομικού ελέγχου της χώρα μας , απλά , άλλαζαν οι πρωταγωνιστές , για τους δικούς τους συμφεροντολογικούς λόγους
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ;;
Ακολουθεί το δ΄ μέρος… πριν την σύνταξη της δικογραφίας
ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ
h.t.police100@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: