Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Συνθέτοντας ένα σπίτι ... το πώς μια γυναίκα μπορεί να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως

ΜΙΑ ΒΙΏΣΙΜΗ ΣΚΗΝΉ ΠΟΥ ΣΥΛΛΈΓΕΙ ΤΟ ΝΕΡΌ ΤΗΣ ΒΡΟΧΉΣ, ΔΙΠΛΏΝΕΙ ΓΙΑ ΕΎΚΟΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΆ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΎΕΙ ΤΗΝ ΗΛΙΑΚΉ ΕΝΈΡΓΕΙΑ; ΑΚΟΎΓΕΤΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΉΣ, ΣΩΣΤΆ; ΑΛΛΆ ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ Η ΕΦΕΎΡΕΣΗ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΚΉΣ-ΚΑΝΑΔΙΚΉ ΑΡΧΙΤΈΚΤΟΝΑΣ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΉΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΈΧΝΗΣ ABEER SEIKALY.

[IMAGE: Abeer Seikaly]
Seikaly σχεδιαστεί αυτές τις καταπληκτικές σκηνές πολλαπλών χρήσεων με τους πρόσφυγες κατά νου, οι άνθρωποι που έχουν εκτοπιστεί από την παγκόσμια και ο εμφύλιος πόλεμος, η αλλαγή του κλίματος και πολλά άλλα.
Εμπνευσμένο από τα στοιχεία της φύσης, όπως δέρμα φιδιού και παραδοσιακές πολιτιστικές πτυχές, όπως η ύφανση, νομαδική ζωή και σκηνή κατοικίες, αυτό το ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, ισχυρή αλλά ελαφριά και κινητή τέντα ύφασμα δίνει πρόσφυγες καταφύγιο, αλλά και μια ευκαιρία για να "υφάνει ξανά τη ζωή τους».
Η ευέλικτη δομή διπλής στρώσης σκηνή έχει τη δυνατότητα να κλείσουν το κρύο του χειμώνα και υγρός καιρός. Ανοίγει επίσης για να επιτρέψει δροσερό αέρα μέσα και έξω το θερμό αέρα το καλοκαίρι. Το βρόχινο νερό συλλέγεται στην κορυφή της σκηνής και τα φίλτρα κάτω από τις πλευρές, ώστε η σκηνή δεν γίνει πλημμυρίσει. Η σκηνή έχει επίσης τη δυνατότητα να γίνει μια εγκατάσταση ντους με νερό που αποθηκεύεται στις τσέπες στο πλάι και έλκεται προς τα άνω μέσω ενός συστήματος thermosiphoning παρέχει βασικές εγκαταστάσεις υγιεινής.
[IMAGE: Abeer Seikaly]
Η ηλιακή ενέργεια χτυπά το ύφασμα σκηνής και αποθηκεύεται σε μια μπαταρία για χρήση τη νύχτα παροχή ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας.
[IMAGE: Abeer Seikaly]
Για αυτό το καταπληκτικό ζωή αλλάζει δομή, Seikaly έχει κερδίσει το Βραβείο Σχεδιασμού 2013 Lexus.
Αυτές οι σκηνές, επίσης, θα κάνει εξαιρετική καταφύγιο για τους ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί από φυσικές καταστροφές.
Μια απλή αλλά αποτελεσματική δομή, η οποία έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τη ζωή πολλών ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο, παρέχοντας κάποια από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των εκτοπισθέντων: ένα σπίτι, το νερό και την ενέργεια.
http://www.1millionwomen.com.au/blog/weaving-home-how-one-woman-can-help-millions-people-globally/#.VeGHpva2H61.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: