Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΓΑΛΛΙΑ:H ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Laurent Schlumberger, président de l'Eglise protestante de France, le 14 mai 2015 à Sète.

Η Ενωμένη Προτεσταντική Εκκλησία της Γαλλίας (EPUdF) υιοθέτησε χθες Κυριακή 17 Μαίου την δυνατότητα ευλογίας των ομοφυλόφιλων ζευγαριών δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της κυριότερης προτεσταντικής εκκλησίας της χώρας.
Περίπου 100 αντιπρόσωποι της EPUdF συναθροίστηκαν στην Sète (Hérault) και συμμετείχαν στην ψηφοφορία για τη λήψη της σχετικής απόφασης.Συνολικά επί των αποτελεσμάτων 94 ψήφισαν υπέρ και 3 κατά της ευλογίας των σχέσεων των ομοφυλοφίλων από την εκκλησία. Αυτή η απόφαση δίνει τη δυνατότητα στους 500 πάστορες της EPUdF να ευλογούν τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
Ο γάμος δεν αποτελεί μυστήριο για τους προστεστάντες αλλά τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια που παντρεύονται με πολιτικό γάμο στο δημαρχείο μπορούν πλέον να προσέρχονται στις εκκλησίες για να λάβουν την ευλογία. Στη Γαλλία μόνο η Λαική Ευαγγελική Αποστολή (MPEF), μια εκκλησία πολύ πιο μικρή από την EPUdF εξουσιοδοτεί μια «λειτουργική πράξη και προσευχής  »για τους ομοφυλόφιλους.
Η EPUdF ενσαρκώνει το ιστορικό κίνημα του προστεσταντισμού στη Γαλλία απαρτίζεται από 110 000 μέλη ενεργά ενώ περί τα 400 000 άτομα μετέχουν στις δραστηριότητές του. (lemonde.fr 17/05/2015)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: