Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Πατριάρχης Κύριλλος σε Π.Καμμένο: «Στην Συρία, διώκεται απηνώς ο Χριστιανισμός»

ΡΩΣΙΑ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΚατά την συνάντηση του με τον  Έλληνα Υπουργό Άμυνας , ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλος  συζήτησε για τον απηνή διωγμό των χριστιανών στην μέση Ανατολή και τα τεκταινόμενα στην Μέση Ανατολή.
Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών  ανησυχεί για την απειλή της εξαφάνισης του Χριστιανισμού στη Μέση Ανατολή, από την δράση του ισλαμικού στρατού.
«Λαμβάνω τακτικά εκθέσεις για τα φοβερά εγκλήματα που συμβαίνουν εκεί κατά των χριστιανών, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα του Ιράκ. Έτυχε να έχω ταξιδέψει  σε αυτά τα μέρη, και θυμάμαι πόσες εκκλησίες και μοναστήρια υπήρχαν. Στην Μοσούλη υπήρχαν  45 ναοί. Τώρα .. όχι τα  κτίρια αυτά καταστράφηκαν εκ θεμελίων. Στην Συρία, κατέστρεψαν 400 εκκλησίες», είπε ο πατριάρχης σε μια συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Ελλάδος Πάνο Καμμένο, αναφέρει την Πέμπτη η ιστοσελίδα του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων.
Σύμφωνα με τον Ρώσο Προκαθήμενο, αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι στη Μέση Ανατολή και διώκεται  με αυτόν τον τρόπο η  χριστιανική παρουσία, αυτό θα οδηγήσει ταχύτατα στην  ριζοσπαστικοποίηση της ισλαμικής κοινωνίας, επειδή «η παρουσία της χριστιανικής μειονότητας ήταν ένας παράγοντας ισορροπίας των σχέσεων,  με την ανοχή και τις καλές σχέσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων».
«Σήμερα ο Χριστιανισμός διώκεται και καταπιέζεται σαν  θρησκεία παντού. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει στην Νιγηρία, το Πακιστάν, την Βόρεια Αφρική και στην Ευρώπη, ενώ σε ορισμένες χώρες απαγορεύουν να φορά ακόμη και  σταυρό στην εργασία (Ευρώπη-ΗΠΑ). Επίσης στο όνομα της ψευδεπίγραφης  ανοχής, δεν χρησιμοποιούν τη λέξη «Χριστούγεννα» , αλλά διακοπές ,  δεν ονομάζουν τις  διακοπές του Πάσχα , αλλά  απλά ανοιξιάτικη γιορτή»  είπε ο ίδιος προφανώς συναισθηματικά φορτισμένος για  αυτό που λαμβάνει χώρα στην κοινωνία μας  .
Με την σειρά ο Π.Καμμένος υπενθύμισε  ότι το 2016 θα σηματοδοτήσει το  Έτος σταθμό στις πολιτιστικές και θρησκευτικές σχέσεις Ελλάδος και  Ρωσίας, καθώς και την 1000ή επέτειο της ρωσικής παρουσίας στο Άγιο Όρος.
«Θέλω να διαβεβαιώσω την Αγιότητά σας ότι θα πράξουμε ότι περνά από το χέρι μας προκειμένου να εορτάσουμε αυτήν την επέτειο με το μεγαλείο που της αρμόζει », κατέληξε ο ίδιος.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, η ομιλία του Ρώσου Πατριάρχη φανερώνει την έκταση του προβλήματος της διώξεως του χριστιανισμού στην Μέση Ανατολή. Οι πληροφορίες που συλλέγουν οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας για τα τεκταινόμενα στην Μέση Ανατολή δίνουν μεγάλη βαρύτητα στα λεγόμενα του Πατριάρχη Κύριλλου .
Οι τζιχαντιστές καταστρέφουν προσπάθειες πολλών αιώνων , διώκοντας απηνώς τους χριστιανούς. Ο Έλληνας Υπουργός με τις δηλώσεις από την πλευρά του, τόνισε την σημασία των  ιστορικών επετείων ανάμεσα στις δύο χώρες που συμπληρώνουν 1000 χρόνια, κάτι το οποίο αγνοούν και δεν κατανοούν με τίποτε  οι » φίλοι» και εταίροι μας στην ΕΕ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: