Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Η Γενοκτονία των Ελλήνων στο Ψήφισμα του Παγκόσμιου Φόρουμ στο Ερεβάν

Η Γενοκτονία των Ελλήνων στο Ψήφισμα του Παγκόσμιου Φόρουμ στο Ερεβάν

Ειδική αναφορά στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας προστέθηκε στο ψήφισμα του Διεθνούς Κοινωνικού και Πολιτικού Παγκόσμιου Φόρουμ κατά του Εγκλήματος της Γενοκτονίας, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τη σημαντική προσθήκη φέρεται να πέτυχε ο αντιπρόεδρος της αρμενικής Βουλής, ποντιακής καταγωγής Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ, που είχε πρωτοστατήσει και στην προσπάθεια αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων και των Ασσυρίων, για την οποία ελήφθη απόφαση στις 24 Μαρτίου 2015.
Στη Γενοκτονία των Ελλήνων αναφέρθηκαν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν αλλά και ο πρόεδρος της αρμενικής Εθνοσυνέλευσης Γκαλούστ Σαχακιάν.
Τη σημασία της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας υπογράμμισε στην παρέμβασή της ενώπιον του Παγκοσμίου Φόρουμ στο Ερεβάν η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία βρίσκεται στην αρμενική πρωτεύουσα ως την Κυριακή για να παραστεί στις εκδηλώσεις της 100ής επετείου από την Αρμενική Γενοκτονία.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον Σερζ Σαρκισιάν
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΜΕ, η Ζ. Κωνσταντοπούλου μίλησε το πρωί στο Φόρουμ, αμέσως μετά τον πρόεδρο της αρμενικής Βουλής και τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου.
Στην παρέμβασή της, η οποία έτυχε θερμής υποδοχής, αναφέρθηκε με έμφαση στην ανάγκη ενεργοποίησης και συστράτευσης των κοινοβουλίων στη μάχη κατά της Γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και συνολικά των διεθνών εγκλημάτων, μεταξύ των οποίων και ο ρατσισμός.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενημέρωσε τους μετέχοντες στο Φόρουμ για την Επιτροπή Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, λόγω των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και της Γενοκτονίας που διαπράχτηκε στην Ελλάδα από τους Ναζί. Η πρόεδρος της Βουλής είχε επίσης συνάντηση με τον πρόεδρο Σαρκισιάν, κατά την οποία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγινε ουσιαστική ανταλλαγή προτάσεων και απόψεων για την ενίσχυση της ελληνοαρμενικής φιλίας και αλληλεγγύης μέσω της κοινοβουλευτικής διπλωματίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: