Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Μόσχα: Θέλετε λεφτά; Δώστε μας τον ΟΛΘ

H Mόσχα θέλει διακαώς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και υποστηρίζει εμμέσως πλην σαφώς ότι επιδιώκει να πάρει τον ΟΛΘ μέσω διακρατικής συμφωνίας

Picture 0 for Μόσχα: Θέλετε λεφτά; Δώστε μας τον ΟΛΘ
Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θέλει πάση θυσία η Μόσχα, προκειμένου να βοηθήσει ουσιαστικά και συστηματικά την Ελλάδα στην δύσκολη, οικονομικά, φάση που διέρχεται. Η Μόσχα έχει φροντίσει να διαμηνύσει, με όλους τους τρόπους και όλα τα διαθέσιμα μέσα και κανάλια την Αθήνα για τις προθέσεις της και μέχρι να πάρει συγκεκριμένη απάντηση επί του θέματος δεν πρόκειται να κάνει τίποτα, προς αυτή την κατεύθυνση (της παροχής βοήθειας, προς τη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία).
Μάλιστα, η ρωσική κυβέρνηση, προχωρώντας ένα βήμα πιο μακριά, υποστηρίζει εμμέσως πλην σαφώς ότι επιδιώκει να πάρει τον ΟΛΘ μέσω διακρατικής συμφωνίας. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;
Ότι θα πρέπει η Ελλάδα να αποχωρήσει από την Ενωμένη Ευρώπη. Για να γίνει αντιληπτό το πραγματικό υπόβαθρο των ρωσικών προθέσεων, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ρωσία αυτό το οποίο θέλει είναι να αποσχιστεί η Ελλάδα από την ΕΕ. Η εξέλιξη αυτή θα εξυπηρετεί τα γεωστρατηγικά της συμφέροντα, ιδιαίτερα σε μια τόσο ευαίσθητη φάση με το ουκρανικό ζήτημα ανοικτό και τη διένεξη της Μόσχας με τους Δυτικούς στο αποκορύφωμα της.
Το γεγονός ότι μετά απ΄ όλα τα παραπάνω, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφτεί δύο φορές μέσα στον Απρίλιο την Μόσχα, αποκαλύπτει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται πλέον η χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: