Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Οι «ΕΡΩΣ ΕΛΛΑΣ» στην Θεσσαλονίκη.


Το Σάββατο 1 Μαρτίου οι «ΕΡΩΣ ΕΛΛΑΣ» θα βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσουν τραγούδια από τις 3 δισκογραφικές τους συλλογές, που είναι αφιερωμένες στον Ελληνισμό και τα Εθνικά θέματα. Η εμφάνιση του συγκροτήματος θα γίνει στο κέντρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στην Θέρμη στις 8.30 μ.μ. στα πλαίσια συνεστίασης που διοργανώνει ο δημοτικός συνδυασμός «Θεσσαλονίκη – Πόλη Ελληνική» του υποψήφιου δημάρχου Γιάννη Κουριανίδη. Οι φίλοι των ΕΡΩΣ ΕΛΛΑΣ θα έχουν την δυνατότητα να ακούσουν ζωντανά σύγχρονους πατριωτικούς ροκ Υμνους όπως το «Αλέξανδρε Ξύπνα», «Γαλανό Πέλαγος», «Ελλήνων Γη Μακεδονία», «Πατρίδα Βόρειος Ηπειρος» κ.α.
Το κέντρο ΑΠΟΛΛΩΝ βρίσκεται στο 6ο χλμ της οδού Χαριλάου-Θέρμης και η πρόσβαση μπορεί να γίνει μέσω της γραμμής Νο 66 του ΟΑΣΘ, (στάση ΕΒΕΚ). Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες.  
Ας πάρουμε μία γεύση από το Πατριωτικό μουσικό έργο των ΕΡΩΣ ΕΛΛΑΣ:

ΕΡΩΣ ЭIЄ ΕΛΛΑΣ
Μουσικό Σχήμα με Υμνους για την Εθνική Αφύπνιση.
Site:                    http://erosellas.blogspot.gr
Facebook:     www.facebook.com/EROSHELLAS
Twitter:            http://twitter.com/eroshellas
Email:             erosellas@yahoo.gr
Πληροφορίες για την συνεστίαση : κυρία Γιώτα 6983712405

ΕΠΕΙΓΟΝ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! OI ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ!!! (ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)

ΕΠΕΙΓΟΝ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! OI ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ!!! (ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)
ΟΙ Ελληνοαμερικάνοι μας παρακαλούν. Ψηφίστε!

Μάλλον έχει αντιστραφεί η κατάσταση που περιγράφεται παρακάτω.Κανείς εφησυχασμός.

  Ψ Η Φ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε   Κ Α Θ Ε  Μ Ε Ρ Α  

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ (συγγενείς, φίλους, γνωστούς, κλπ.) ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!!

Οι Σκοπιανοαμερικάνοι πέτυχαν το σκοπό τους!
Το "ΟΧΙ" έχει περάσει πλέον μπροστά & μάλιστα με 24.272ψήφους!!!

Και να σκεφτείς ότι τα Σκόπια έχουν περίπου 4.500.000 πληθυσμό, ενώ η Ελλάδα 11.000.000!!!!
Με διπλάσιο πληθυσμό θα έπρεπε να έχουμε διπλάσιο αποτέλεσμα υπέρ μας.
Τελικά όμως έχουμε απλά διπλάσιους ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ή & ηλίθιους, που δεν μπορούν να καταλάβουν

ότι σήμερα είναι η Μακεδονία, αύριο η Θράκη, μεθαύριο τα Δωδεκάνησα & η Κρήτη κ.ο.κ.

Μην είσαι αδιάφορος!!!
Ψήφιζε καθημερινά
Στείλε αυτό το mail σε όσους γνωρίζεις & πείσε τους & αυτούς να ψηφίζουν καθημερινά.
Δεν παίρνει πάνω από 10 δευτερόλεπτα!!

Μην αδιαφορείς!!!

Κυκλοφόρησε από Ελληνοαμερικάνους.,,,,,, ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!

YOU CAN VOTE EVERY 24 HOURS!!!

Αμερικάνικη δημοσκόπηση για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ !!!

ΕΠΕΙΓΟΝ

Στείλτε το παντού!!!!!!cid:part2.07060004.03090103@starlite.ondsl.gr

Σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνον!!!!


Ψηφίστε ΟΛΟΙ!

Στην παρακάτω Αμερικανική τοποθεσία, γίνεται «δημοσκόπηση»
για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι.
Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!
Είναι πολύ απλό. Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε, ούτε στοιχεία, ούτε τίποτε.
Μόνο επιλέγετε το Yes και μετά βλέπετε το ως τώρα αποτέλεσμα.


ΠΗΓΗ
http://elladanea.gr

Πετώντας πάνω από την Ελλάδα...La Grece vue du ciel - Flying over Greece

Άλλο πατριώτης και άλλο ακροδεξιός ή φασίστας!

Η έξαρση των εξτρεμιστών ακροδεξιών σε όλα τα κράτη είναι φαινόμενο της εποχής μας και οφείλεται στην αναπόφευκτη αντίδραση που προκαλεί η προσπάθεια της βίαιης επιβολής της παγκοσμιοποίησης. Παράλληλα και σκόπιμα, οι οπαδοί και θιασώτες της παγκοσμιοποίησης συγχέουν την έννοια του πατριώτη με αυτή του ακροδεξιού φασίστα. Δεν έχουν όμως απολύτως καμία σχέση.

Πατριώτης είναι ο άνθρωπος εκείνος που αγαπάει την Πατρίδα του σε τέτοιο βαθμό, που είναι διατεθειμένος να θυσιάσει ότι πολυτιμότερο έχει ακόμα κι αν αυτό είναι η ζωή του, προκειμένου να υπερασπιστεί το συμφέρον της Πατρίδας του. Χαρακτηριστικά παραδείγματα θα αναφέρω στην Πατρίδα μας τον μαρτυρικό κυβερνήτη μας Ι.Α. Καποδίστρια, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον Γιάννη Μακρυγιάννη, τον Παύλο Μελά, τον μακαριστό Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κυρό Σεβαστιανό, στην Κύπρο τον αείμνηστο πρόεδρό της Τάσσο Παπαδόπουλο και πολλούς άλλους που αυτή τη στιγμή είναι ένοχη η μνήμη μου που τους λησμονεί! 
Όλοι αυτοί, θυσίασαν τα πάντα για την πίστη και την Πατρίδα τους!

Ακροδεξιοί ή φασίστες, αντιθέτως, είναι στην πλειοψηφία τους άτομα περιθωριακά, με προβληματική κοινωνική συμπεριφορά, βίαια, σε πολλές περιπτώσεις πολύ χαμηλού διανοητικού ή/και μορφωτικού επιπέδου, ψυχολογικά διαταραγμένα, σε πολλές περιπτώσεις με ομοφυλοφιλικές ή σαδομαζοχιστικές τάσεις, απροσάρμοστα κοινωνικά που εκτονώνουν την εσωτερική τους οργή και καταπίεση καταστρέφοντας ότι βρεθεί στο πέρασμά τους. Δεν μπορώ να διανοηθώ γίνεται κάποιος να αγαπάει την Πατρίδα του κι από την άλλη μεριά η συμπεριφορά του να μην έχει ούτε ένα στοιχείο της κουλτούρας της. Ειδικά στην Ελλάδα, δεν είχαμε ποτέ ασπαστεί στην κουλτούρα μας τη βία και τις ακρότητες ως χαρακτηριστικό μας. 

Είναι σημείο των καιρών να μπερδεύεται το καλό με το κακό, οι αξίες με τα σκουπίδια, τα διαμάντια με τα κάρβουνα, το μαύρο και το άσπρο. Όσο τα πράγματα είναι καθαρά, η αλήθεια λάμπει και αυτό δε συμφέρει κάποιους. Σήμερα παντού επικρατεί ένα χάος. Ακούς δύο ανθρώπους να λένε τα ίδια λόγια και να εννοούν ακριβώς αντίθετα πράγματα... αυτό είναι το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχει η παγκοσμιοποίηση, δηλαδή ένα νέο πύργο της Βαβέλ!
http://voloudakis.blogspot.gr

Ο Εβραίος που ήθελε να γίνει Χριστιανός – Ανέκδοτο λίγο πριν την σαρακοστή

εβραίος χριστιανόςΈνας Εβραίος αποφάσισε να γίνει χριστιανός και θέλησε να εξετάσει τις εκδοχές του χριστιανισμού για να επιλέξει. Βρίσκει λοιπόν έναν ορθόδοξο, έναν προτεστάντη κι έναν παπικό. Τους λέει τις προθέσεις του κι εκείνοι συμφωνούν να τον “ξεναγήσουν” στις εκκλησίες τους.
Πάει ο Εβραίος με τον προτεστάντη μια Κυριακή, μπαίνει στο ναό και βλέπει τους ανθρώπους τακτοποιημένους με τα καλά τους ρούχα, ο καθένας στο κάθισμα του, μπροστά από τον κάθε πιστό μια Καινή Διαθήκη, η χορωδία να λέει τους ύμνους αρμονικά, τα πάντα να λάμπουν από καθαριότητα και μετά το τέλος όλοι του φερθήκαν ευγενικά με πολύ καλούς τρόπους.
Την επόμενη Κυριακή συνεννοήθηκε με τον παπικό να πάει στο δικό του ναό. Μπαίνει μέσα, πλένει τα χέρια, ρίχνει το κέρμα ν ανάψει το λαμπάκι αντί για κερί και κάθεται. Ούτε εκεί όρθιοι, όλοι στα καθίσματά τους με τάξη και αρμονία. Άκουσε και την εγκύκλιο του Πάπα, είδε και τις φωτογραφίες του που δέσποζαν ακόμα και εντός του ναού. Πέρασε η ωρα, τέλειωσε η λειτουργία ,τον καλοδεχθήκαν, τον κέρασαν κι έφυγε.
Την τρίτη Κυριακή κανόνισε να πάει στην ορθόδοξη εκκλησία. Μπαίνει μέσα και βλέπει άλλους να μιλάνε μεταξύ τους, πολλούς όρθιους γιατί δεν έφθαναν τα καθίσματα, τη νεωκόρο να μαλώνει με μια κυρία γιατί της έσβησε γρήγορα το κερί που άναψε, άκουγε τα μωρά να τσιρίζουν και να μη τα παρατηρεί κανείς, ο παπάς να φωνάζει στον ψάλτη να τελειώσει τα τεριρέμ κλπ. Μόλις τελείωσε η λειτουργία άρχισαν και τα μνημόσυνα, όπου άλλοι έβγαιναν στην εκκλησία κι άλλοι έμπαιναν με θόρυβο και φασαρία..
Ο ορθόδοξος απογοητεύτηκε από την εικόνα που είδε ο προσήλυτος Εβραίος. Την επόμενη εβδομάδα συναντήθηκαν όλοι για να μάθουν τι αποφάσισε ο Εβραίος. Όταν βρεθήκαν όλοι μαζί τους λέει:
Στην προτεσταντική εκκλησιά είδα μεγάλη τάξη και ευγένεια.
Στην παπική είδα μεγάλη αφοσίωση στον πνευματικό σας αρχηγό και τις οδηγίες του ιερέα σας.
Στην ορθόδοξη εκκλησιά είδα τέτοιο μπάχαλο που δεν το περίμενα!!! Ο ορθόδοξος σκυθρώπιασε απογοητευμένος, ενώ οι άλλοι δυο αναθάρρησαν. Και καταλήγει ο Εβραίος: Θα γίνω ορθόδοξος!!!
Μα πώς; αναρωτιούνται οι άλλοι.
Ακούστε, λέει ο Εβραίος. Τα δικά σας δικαιολογούνται με την τάξη που έχει ο ένας και την πειθαρχία που έχει ο άλλος. Τούτο εδώ – και δείχνει τον ορθόδοξο – δεν δικαιολογείται αλλιώς. Με τέτοιο μπάχαλο, μόνο αν έχεις τον Θεό μαζί σου διατηρείσαι 2000 χρόνια!
Ότι πρέπει πριν την νηστεία!
Καλή Σαρακοστή, Πηνελόπη
ΥΓ: Ευχαριστούμε Πηνελόπη. Αληθινή Σαρακοστή σε όλους σας.
http://www.pentapostagma.gr

Σεραφείμ κατά Κουμουτσάκου και ΝΔ για τους ομοφυλόφιλους

 
Στον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής με τη ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκο, επιτέθηκε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, με αφορμή την υπερψήφιση από τον τελευταίο ευρωπαϊκής απόφασης κατά των διακρίσεων λόγω σεξουαλικών προτιμήσεων.

Κατά τον μητροπολίτη, πρόκειται για απόφαση που «ανατρέπει την ανθρώπινη οντολογία και φυσιολογία» και καθιστά φυσιολογική την «ειδεχθή συμπεριφορά και πρακτική της παραχρήσεως του ανθρώπινου οργανισμού και του μεγαλειώδους δώρου του Θεού».

Μάλιστα ο Σεραφείμ χαρακτηρίζει το ψήφισμα κατά των διακρίσεων με βάση τις σεξουαλικές προτιμήσεις «σκοταδιστικό», ενώ από τα πυρά του δεν γλυτώνουν 6 Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Ν. Χουντής του ΣΥΡΙΖΑ και ἡ κ. Νίκη Τζαβέλα του ΛΑΟΣ.

Καταλήγει με την απειλή «κατά πάντων»: «Ἡ ἀπάντησις θά δοθεῖ στίς κάλπες προσεχῶς...»

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ἡ ἐπιλογή τοῦ κ. Γ. Κουμουτσάκου σάν ὑποψηφίου Περιφεριάρχη Ἀττικῆς ἀπό τό κόμμα τῆς Νέας Δημοκρατίας ἀποτελεῖ μία σοβαρή πρόκληση γιά τόν εὐσεβῆ Ὀρθόδοξο Ἑλληνικό λαό διότι γιά τόν ἀξιότιμο κ. Κουμουτσάκο ἔχουν ἤδη ἀκουσθεῖ τά τρία ρήματα τοῦ Θείου λόγου «ἐμετρήθης, ἐζυγίσθης ἀπερρίφθης» κατόπιν τῆς τραγικῆς ψήφου του στό Εὐρωκοινοβούλιο γιά τήν θεσμοθέτηση τῆς ἀνατροπῆς τῆς ἀνθρώπινης ὀντολογίας καί φυσιολογίας μέ τό ἀποτρόπαιο ψήφισμα ὑπό τόν τίτλο: «Χάρτης πορείας τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἕνωσης κατά τῆς ὁμοφοβίας καί τῶν διακρίσεων λόγῳ σεξουαλικοῦ προσανατολισμοῦ καί ταυτότητας φύλου».

Γιά νά περάσει στήν Εὐρώπη ὡς φυσική καί φυσιολογική ἡ εἰδεχθής συμπεριφορά καί πρακτική τῆς παραχρήσεως τοῦ ἀνθρωπίνου ὀργανισμοῦ καί τοῦ μεγαλειώδους δώρου τοῦ Θεοῦ πού εἶναι ἡ ἀθρώπινη σεξουαλικότητα, πού ἀποτελεῖ τό ἐφαλτήριο γιά τήν συνδημιουργία μέ τόν πάνσοφο καί ἀπερινόητο Δημιουργό τῆς ζωῆς.

Τό ἐπαίσχυντο ψήφισμα μέ τίς σκοταδιστικές ἀπαγορεύσεις καί τό αἴτημα γιά ποινικοποίηση τῆς ἄποψης σέ βάρος τῆς ἔκπτωσης τῆς ἀνθρώπινης σεξουαλικότητος καί τῆς παθογένειας τῆς ψυχοσωματικῆς ὑγιείας φέρει τήν σύμφωνη ψῆφο τοῦ κ. Γ. Κουμουτσάκου πού διεχώρησε τή θέση του ἀπό τό Εὐρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα στό ὁποῖο ἀνῆκε μαζί μέ ἄλλους τέσσερις Εὐρωβουλευτές τῆς Νέας Δημοκρατίας.

Τό Εὐρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ἐτάχθη κατά τοῦ ψηφίσματος μέ τίς εὔλογες θέσεις ὅτι τά ἀνθρώπινα δικαιώματα ἀφοροῦν σέ ὅλους τούς πολίτες καί δέν μποροῦν νά διασπῶνται στίς διάφορες ὁμάδες καί τίς ἰδιαιτερότητες τῆς κάθε μιᾶς καί ὅτι τά θέματα τῆς ἀνθρώπινης σεξουαλικότητος ἀφοροῦν στά ἐθνικά κράτη καί δέν μποροῦν νά ἀντιμετωπίζονται σέ Εὐρωπαϊκό ἐπίπεδο.

Ὑπέρ τοῦ ψηφίσματος μαζί μέ τόν κ. Κουμουτσάκο τάχθηκαν ὡς ὁμοϊδεάτες τό Εὐρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα, ἡ Ἀριστερά, οἱ Πράσινοι καί οἱ Φιλελεύθεροι καί ἀπό Ἑλληνικῆς πλευρᾶς 6 ἀπό τούς Εὐρωβουλευτές τοῦ ΠΑΣΟΚ, ὁ κ. Ν. Χουντῆς τοῦ ΣΥΡΙΖΑ καί ἡ κ. Νίκη Τζαβέλα ἀπό τούς 2 Εὐρωβουλευτές τοῦ ΛΑΟΣ.

Ὁ Πρόεδρος τῆς Εὐρωπαϊκῆς Χριστιανικῆς Πολιτικῆς Κίνησης Λέο βάν Ντόεσμπρουγκ δήλωσε ὅτι τό ὅλο ψήφισμα στηρίζεται στήν ἰδεοληψία τοῦ λόμπυ τῶν ὁμοφιλοφύλων καί δέν ἔχει καμμία ἐπιστημονική ἤ ἠθική βάση καί ὁ Πρόεδρος τῆς Ὁμοσπονδίας τῶν ἑνώσεων Χριστιανικῶν οἰκογενειῶν στήν Εὐρώπη Ἀνουάν Ρενάρ τόνισε τήν ἀξία τῆς οἰκογένειας ὡς θεμελίου γιά τήν ψυχική ἰσορροπία καί τήν φυσιολογική ἀνάπτυξη τοῦ ἀνθρώπου καί κατεδίκασε τήν κατασκευή τῆς ἰδεολογίας τοῦ φύλου πού ἐπιδιώκει νά ὑποκαταστήσει τήν φυσική ἀνθρώπινη ὀντολογία καί τήν ἀναντίρρητη πραγματικότητα.

Συμπέρασμα. Ὁ κ. Γ. Κουμουτσάκος ἔχει πλέον μέ τήν μεταφυσική τῶν πράξεων ὡς προσωπική του περιουσία ἀδιαπτώτως τήν συμπόρευσή του μέ τήν ἀνατροπή τῆς ἀνθρώπινης ὀντολογίας καί τόν εὐτελισμό καί τήν γελοιοποίηση τοῦ ἀνθρωπίνου προσώπου καί τῆς θεοσδότου ἀνθρωπίνης σεξουαλικότητος.
Ἐρωτῶνται οἱ εὐσεβεῖς Ὀρθόδοξοι Ἕλληνες τοῦ λεκανοπεδίου τέτοιον Περιφερειάρχη ἐπιθυμοῦν. Ἡ ἀπάντησις θά δοθεῖ στίς κάλπες προσεχῶς...

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ»
http://topontiki.gr

Σαμψών, ένας θρύλος από τον Πόντο παραδίδει μαθήματα δύναμης

sampson1 211048106
Σαμψών, ένας θρύλος από τον Πόντο παραδίδει μαθήματα δύναμης
Με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών αλλά και απλών πολιτών, που έδωσαν το «παρών» προκειμένου να τιμήσουν τον τελευταίο εν ζωή λαϊκό ήρωα, τον Σαμψών, πραγματοποιήθηκε την
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014, το πρωί ο πρώτος αγώνας με την επωνυμία «Ολύμπιος Σαμψών». Ο αγώνας δρόμου, μήκους επτά χιλιομέτρων, διεξήχθη στους δρόμους της Νέας Ιωνίας, εκεί όπου ζει μέχρι σήμερα ο μεγάλος Ελληνας παλαιστής, κατά κόσμον Γιάννης Κεσκιλίδης, ο οποίος ασφαλώς δεν μπορούσε να λείπει από την εκδήλωση.
Ο παλαίμαχος αθλητής, που ανδρώθηκε στους δρόμους, αναδείχθηκε στα ρινγκ κι έπλασε τον μοναδικό μύθο του κατατροπώνοντας τους μεγαλύτερους παλαιστές του κόσμου, άνοιξε το σπίτι και την καρδιά του στην «Espresso» και μοιράστηκε αξέχαστες στιγμές από το ένδοξο παρελθόν του, με το οποίο έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές Ελλήνων. Γεννημένος το 1929 στην Αθήνα από γονείς πρόσφυγες του ποντιακού ξεριζωμού, ο Ιωάννης Κεσκιλίδης ξεκίνησε την πορεία του ως αθλητής της ελεύθερης πάλης στον Πειραϊκό Σύνδεσμο. Οι πρώτες νίκες έρχονται υπό τις οδηγίες του προπονητή του, Μοσχίδη Χαρίλαου, και σύντομα, λόγω της τεράστιας φυσικής του δύναμης, γίνεται γνωστός ως Σαμψών.
Ο παππούς Παύλος
«Τη δύναμη την κληρονόμησα από τον παππού μου τον Παύλο, που ήταν παλαιστής στον Πόντο. Εκείνη την εποχή οι αθλητές άλειφαν το σώμα τους με λάδι και αγωνίζονταν μέσα σε ρινγκ με άμμο» λέει ο 86χρονος θρύλος. Τις δεκαετίες του '50 και του '60 ο Σαμψών ξεκινάει μια περιοδεία πολλών ετών και αντιμετωπίζει πανίσχυρους παλαιστές στην Κύπρο, στην Αίγυπτο, στην Τουρκία, στη Συρία, στο Ισραήλ και στον Λίβανο. Μέρα με τη μέρα το όνομά του γίνεται γνωστό σε όλο τον κόσμο και η εικόνα του παρομοιάζεται με αυτή των αρχαίων Ελλήνων πολεμιστών και μυθικών ηρώων.
Στα μέσα της δεκαετίας του '70 ο πολυνίκης παλαιστής τοποθετεί τις παραστάσεις του στο Θησείο και στο δημαρχείο της Αθήνας που γίνεται σημείο αναφοράς της πόλης, ενώ παράλληλα εμπλουτίζει τις παραστάσεις του με πολλά επικίνδυνα νούμερα που κόβουν την ανάσα. «Επιανα τον τηλεφωνικό κατάλογο και τον έσκιζα στα τέσσερα. Τραβούσα λεωφορεία γεμάτα επιβάτες κι έσπαγα πέτρες με το κεφάλι μου. Ακόμη και φορτηγά περνούσαν από πάνω μου» δηλώνει συγκινημένος ο Σαμψών, ενώ ο γιος του Χρήστος Κεσκιλίδης συμπληρώνει: «Ο πατέρας μου ξεχώρισε για τη δύναμη, αλλά και το ήθος του. Αγαπούσε πραγματικά αυτό που έκανε και ο κόσμος τον εκτίμησε και τον λάτρεψε επειδή ήταν αυθεντικός και τίμιος».
Λίγο πριν τον αποχαιρετήσουμε, ο κυρ-Γιάννης μάς συνοδεύει στην έξοδο του σπιτιού του, στη Νέα Ιωνία. Και εκεί, στο κατώφλι, μας εξομολογείται πως το καλύτερο ενθύμιο και η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι η αγάπη του κόσμου που τον αγκαλιάζει μέχρι σήμερα.
Ο αγώνας της ζωής
«Ενα πράγμα να θυμάστε: ο μεγαλύτερος και ο πιο σκληρός απ' όλους τους αγώνες είναι αυτός της ζωής. Παρά τα καθημερινά εμπόδια, δεν πρέπει να απογοητευόμαστε, ούτε να λιγοψυχούμε. Αντίθετα, οφείλουμε να βρίσκουμε τη δύναμη, να στεκόμαστε στα πόδια μας και να μην το βάζουμε ποτέ κάτω. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στον αθλητισμό. Γι' αυτό λέω στα νέα παιδιά να μη φοβούνται. Η ζωή θέλει θάρρος, τόλμη και αποφασιστικότητα. Αν είμαστε δυνατοί και αληθινοί, δεν μπορεί να μας σταματήσει τίποτε και κανείς».
Δεκάδες έτρεξαν προς τιμή του παλαιστή στη Ν. Ιωνία!
Η εκκίνηση του αγώνα «Ολύμπιος Σαμψών» δόθηκε στις 10.00 το πρωί στην πλατεία Αδριανείου στην Αλσούπολη, ενώ περίπου μισή ώρα αργότερα οι δεκάδες αθλητές και πολίτες που συμμετείχαν, τερμάτισαν στην πλατεία Φλέμινγκ στη Νέα Ιωνία, όπου τους περίμενε μια μεγάλη έκπληξη, αφού ο παλαίμαχος παλαιστής ήταν εκεί για να τους συγχαρεί και να τους απονείμει τιμητικά μετάλλια.
filexxxv

«Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Εύχομαι υγεία και δύναμη σε όλους» δήλωσε ο 86χρονος Σαμψών, που δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του, αφού στον αγώνα δρόμου συμμετείχαν ακόμη και μικρά παιδιά, που φυσικά δεν είχαν την ευκαιρία να δουν ποτέ από κοντά κάποιες από τις μοναδικές παραστάσεις του.
«Νιώθω μεγάλη χαρά που έτρεξα σε έναν αγώνα προς τιμήν του θρυλικού Σαμψών. Οταν τον είδα να περιμένει τους αθλητές στο σημείο τερματισμού, πραγματικά ανατρίχιασα και ένιωσα δέος. Πρόκειται για έναν μοναδικό αθλητή, έναν αληθινό μαχητή της ζωής, του οποίου το όνομα δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ» ανάφερε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Μονογιός, ένας από τους δεκάδες αθλητές που πήραν μέρος στον αγώνα. Στο πλευρό του μεγάλου παλαιστή ήταν σύσσωμη η οικογένειά του, η σύζυγός του Κούλα, τα παιδιά του Χρήστος και Κατερίνα και φυσικά η μικρή εγγονή του, η Κυριακή, που δεν έφυγε στιγμή από το πλευρό του παππού της, ο οποίος δεν έκρυψε λεπτό την τεράστια αδυναμία που της έχει.
http://mahitikanea.gr

Αγία Κυράννα η Νεομάρτυς


Ημερομηνία εορτής: 28/02/2014Αγία Κυράννα η Νεομάρτυς
Τύπος εορτής: Σταθερή.
Εορτάζει στις 28 Φεβρουαρίου εκάστου έτους.
Πολιούχος: Όσσα Θεσσαλονίκης
Άγιοι που εορτάζουν: Αγια Κυραννα Η Νεομαρτυς (; - 1751)


Kυράννα παθών, και βασάνων κυρία,
Φανείσ’ απήλθε προς Kύριον Kυρίων.
Βιογραφία
Η Αγία νεομάρτυς Κυράννα γεννήθηκε στο χωριό Αβυσσώκα ή Βυρσόκα, στη σημερινή Όσσα της Θεσσαλονίκης, από γονείς ευσεβείς και φιλόθεους. Στο Μαρτύριό της αναφέρεται ότι ήταν εξαιρετικά όμορφη. Αυτή η εξωτερική ομορφιά της Κυράννας, που δεν ήταν τίποτε άλλο από το αντικατόπτρισμα της εσωτερικής της ωραιότητας, αποτέλεσε και την αφορμή να οδηγηθεί στο μαρτύριο, καθώς κάποιος γενίτσαρος, εισπράκτορας των φόρων στο χωριό της Κυράννας, που την ερωτεύθηκε, προσπάθησε επανειλημμένα με κολακείες και δώρα να την ελκύσει και να την πείσει να αλλαξοπιστήσει, για να τη νυμφευθεί. Επειδή όμως η Κυράννα δεν αποδεχόταν τις κολακείες, ούτε πολύ περισσότερο τα δώρα του Τούρκου, αυτός νομίζοντας πως θα την κάμψει με τον φόβο άρχισε να την απειλεί ότι θα την βασανίσει σκληρά και τέλος θα την θανατώσει, αν δεν υποχωρήσει και δεν αρνηθεί την πίστη της. Αλλά ούτε αυτά τα μέσα έφεραν το ποθητό αποτέλεσμα για το γενίτσαρο. Τότε την οδήγησε βίαια στον κριτή της Θεσσαλονίκης και ψευδομαρτύρησε εναντίον της, ότι του είχε δηλώσει ότι θα αλλαξοπιστήσει για να τη νυμφευθεί, αλλά τελικά δεν τήρησε την υπόσχεσή της. Η Αγία Κυράννα με πνευματική ανδρεία ομολόγησε την πίστη της στον Χριστό. Έτσι οι Τούρκοι την οδήγησαν στη φυλακή.

Ο γενίτσαρος, που την οδήγησε στον κριτή, ζήτησε και έλαβε την άδεια του Αλή Εφέντη, μπέη του κάστρου της Θεσσαλονίκης, να επισκέπτεται την Αγία στη φυλακή, όπου με κολακείες αλλά και βασανιστήρια προσπαθούσε να την μεταπείσει. Όταν έφευγε αυτός, συνέχιζε τα βασανιστήρια ο δεσμοφύλακας, τον οποίο έλεγχαν για την σκληρότητά του τόσο οι υπόλοιποι φυλακισμένοι, όσο και κάποιος άλλος φύλακας Χριστιανός.

Κάποια φορά ο γενίτσαρος επισκέφθηκε και πάλι την Αγία στη φυλακή και την βασάνισε μέχρι θανάτου. Ο Χριστιανός φύλακας επέπληξε τότε δριμύτατα το δεσμοφύλακα και τον απείλησε ότι θα τον καταγγείλει στο πασά, επειδή επέτρεπε να εισέρχονται στη φυλακή παράνομα άνθρωποι ξένοι και να βασανίζουν τους φυλακισμένους. Έτσι, όταν μετά από λίγο ο γενίτσαρος ξαναήλθε στη φυλακή, φοβούμενος ο δεσμοφύλακας δεν του επέτρεψε την είσοδο. Αυτός τότε τον κατήγγειλε στον Αλή Εφέντη, ο οποίος τον κάλεσε και τον επέπληξε, γιατί παράκουσε τις διαταγές του. Ύστερα από αυτό το γεγονός, ο δεσμοφύλακας επέστρεψε οργισμένος στη φυλακή και ξέσπασε πάνω στην Κυράννα, την οποία κρέμασε και άρχισε να χτυπά αλύπητα. Μπροστά σε αυτό το θέμα όλοι οι φυλακισμένοι, ακόμη και οι Μωαμεθανοί, άρχισαν να διαμαρτύρονται και να καταφέρονται εναντίον του δεσμοφύλακος, ο οποίος άφησε την Αγία κρεμασμένη κι έφυγε. Ήταν 28 Φεβρουαρίου του 1751 μ.Χ.

Κατά τις πρώτες πρωϊνές ώρες ένα θείο φως κάλυψε ξαφνικά το σώμα της Αίας Κυράννας, η οποία άφηνε την τελευταία της πνοή, και ύστερα εξαπλώθηκε σε όλη την φυλακή. Μπροστά σε αυτό το θαύμα οι Χριστιανοί ευχαριστούσαν τον Κύριο, ενώ οι Μωαμεθανοί ενόμιζαν ότι ήταν φωτιά και τρομοκρατήθηκαν.

Ο Χριστιανός φύλακας, ο οποίος πήγε να κατεβάσει την κρεμασμένη Αγία, τη βρήκε νεκρή. Στο μεταξύ το φως είχε υποχωρήσει, αλλά παρέμενε σε όλο το χώρο μια άρρητη ευωδία. Ο φύλακας τότε, περιποιήθηκε το ιερό λείψανο της Μάρτυρος, το οποίο την επόμενη μέρα παρέλαβαν οι Χριστιανοί και το ενταφίασαν έξω από τη Θεσσαλονίκη. Στο Συναξάρι της Νεομάρτυρος αναφέρεται ότι το σκήνωμα της Αγίας ενταφιάσθηκε «ἔξω τῆς πόλεως, ἐκεῖ ὅπου ἐνταφιάζονται καὶ τῶν λοιπῶν Χριστιανῶν τὰ λείψανα», δηλαδή στο Κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής.

Ασματική ακολουθία της συνέγραψε ο Χριστόφορος Προδρομίτης.

Ως ημέρα της μνήμης της Νεομάρτυρος αναφέρεται σε Λαυρεωτικό Κώδικα η 1η Ιανουαρίου. Στην Όσσα όμως, η Αγία Κυράννα εορτάζεται στις 8 Ιανουαρίου. Αιτία αυτής της εορτολογικής μετατοπίσεως ίσως είναι το ότι ο εορτασμός της κατά τις 28 Φεβρουαρίου συχνά συνέπιπτε με την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, περίοδο χαρμολύπης, ενώ στις 8 Ιανουαρίου επιπλέον οι κάτοικοι της Όσσας ήταν όλοι συγκεντρωμένοι στο χωριό τους εξαιτίας των εορτών των Χριστουγέννων. Η μνήμη της Αγίας τιμάται πανηγυρικά και από τους Οσσαίους της Θεσσαλονίκης και στο ναό της Αχειροποιήτου κατά τη Κυριακή μετά τις 8 Ιανουαρίου.

Στο χωριό Όσσα, βρίσκεται ο Ιερός Ναός της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Κυράννας, που είναι και πολιούχος της κοινότητας, αφιερωμένος στη μνήμη της νεομάρτυρος Κυράννας. Ο ναός κτίστηκε το 1840 μ.Χ., όπως αναφέρει ο Αστέριος Θηλυκός ή το 1868 μ.Χ. σύμφωνα με επιγραφή κτίσεως. Σε αυτόν φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Αγίας Κυράννας, φιλοτεχνημένη γύρω στο 1870, από τον Χριστόδουλο Ιωάννου Ζωγράφο από την Σιάτιστα.

Ἀπολυτίκιον
Ήχος πλ. α'. Τον συνάναρχον Λόγον.
Χαίρε Όσσης ο γόνος και θείον βλάστημα, Παρθενομάρτυς Κυράννα Νύμφη Χριστού του Θεού, η αθλήσασα στερρώς υστέροις έτεσι, και καθελούσα τον εχθρόν, καρτερία σταθε­ρά. Και νυν απαύστως δυσώπει, υπέρ των πίστει τιμώντων, την μακαρίαν σου άθλησιν.

Κοντάκιον
Ἦχος β΄. Τοῖς τῶν αἱμάτων.
Παρθενομάρτυς Κυράννα πανάθλιε, νύμφη Χριστοῦ ἀληθῶς καλλιπάρθενε, τοὺς τῇ θερμῇ σου πρεσβείᾳ προστρέχοντας, παντοίων νόσων καὶ θλίψεων λύτρωσαι, καὶ δίδου ἡμῖν χαρὰν ἄληκτον.

Κάθισμα
Ἦχος β΄. Πρεσβεία θερμή.
Πρεσβείᾳ τῇ σῇ, προστρέχουσα ἑκάστοτε, Κυράννα σεμνή, λαμβάνει τὰ αἰτήματα, Ὄσσα ἡ σὲ βλαστήσασα, καὶ βοᾷ σοι ἀεὶ μετὰ πίστεως· ἐκ συμφορῶν με ἐν βίῳ πικρῶν, ἀπήμαντον Μάρτυς διαφύλαττε.




Αγιογραφίες / Φωτογραφίες
Αγία Κυράννα η Νεομάρτυς
Αγία Κυράννα η Νεομάρτυς

Αγία Κυράννα η Νεομάρτυς
Αγία Κυράννα η Νεομάρτυς

Αγία Κυράννα η Νεομάρτυς
Αγία Κυράννα η Νεομάρτυς

Άγιος Ιωνάς ο Λέριος


Ημερομηνία εορτής: 28/02/2014Άγιος Ιωνάς ο Λέριος
Τύπος εορτής: Σταθερή.
Εορτάζει στις 28 Φεβρουαρίου εκάστου έτους.
Άγιοι που εορτάζουν: Αγιος Ιωνας Ο Λεριος (; - 1561)




Βιογραφία
Από το «ΒΡΑΒΕΙΟΝ» της Ιεράς και Βασιλικής Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Πάτμο, διαπιστώνουμε ότι πολλοί Λεροί τους πέντε προηγούμενους αιώνες άφησαν τη Λέρο και πήγαν σττη Μονή της Πάτμου , δια να μονάσουν. Ενας από αυτούς ήταν και ο μοναχός Ιωνάς δια τον οποίον στο «ΒΡΑΒΕΙΟ» αναφέρονται:

«αφξα (1561) Φεβρουαρίου κη (28)
εφονεύθη εις την Λειψόν ο δούλος
του Θεού Ιωνάς μοναχός ο Λέριος».

Ατομικά για τον Οσιομάρτυρα αυτόν της Εκκλησίας δεν έχουμε συγκεκριμένες πληροφορίες. Οσα ακολουθούν προέρχονται από το βιβλίο του Αρχιμ. Νικηφόρου Κουμουνδούρου, εφημερίου των Λειψών «Μακαριστοί γέροντες και πέντε οσιομάρτυρες στη νήσο Λειψώ της Δωδεκανήσου». Οι Αγιες αυτές ψυχές ανεκυρήχθησαν οσιομάρτυρες από το Οικουμενικό Πατριαρχείο , εορτάζοντες και οι πέντε μαζί την Α’ Κυριακή μετά τη 10η Ιουλίου.

Ο Οσιομάρτυς Ιωνάς μαζί με άλλους ασκητές - αναχωρητές έφυγαν από το μοναστήρι της Πάτμου και έφθασαν στη νήσο Λειψώ το 1550 μ.Χ. Ζητούσαν να βρούν ένα τόπο που δεν θα τους ενοχλούσε ο κόσμος, που μόνοι θα υμνούσαν και θα συνομιλούσαν με το Θεό. Ετσι διάλεξαν ένα χώρο έρημο και αφιλόξενο για να εγκατασταθούν. Πρώτο τους μέλημα να χτισθεί ο ναός του Ησυχαστηρίου, ψηλά από τη θάλασσα σε δύσβατο σημείο, για το φόβο των πειρατών. Εκεί πάλεψαν με τους βράχους, για να φτιάξουν μονοπάτια, πάλεψαν με τη έλλειψη του νερού και της τροφής. Μα τι κι αν δεν είχαν τίποτα από αυτά; Είχαν και τους αρκούσε, η Χάρις του Θεού. Εφτιαξαν την Εκκλησία επ’ονόματι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και μικρά κελιά για τους ίδιους.

Πότισαν τον άγονο χώρο του ασκηταριού περισσότερο με τον ιδρώτα τους και λιγότερο με το νερό. Σεβάστηκαν τη φύση, λάτρευσαν, εδόξασαν και υμνολόγησαν το Θεό, που επέτρεψε στο διάβολο να πειράζει τους ανθρώπους, αλλά έδωσε και στους ανθρώπους την δύναμη να τον νικούν. Εγιναν «άγγελοι τω βίω» ενώ ήταν «άνθρωποι τη φύσε » .Πολλοί από αυτούς θυσιάστηκαν για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδας την ελευθερία.

Οσο ψηλά όμως και αν ήταν το ασκηταριό, το επισκέπτονταν με τις άγριες διαθέσεις τους οι πειρατές. Σε μια επιδρομή εφόνευσαν το μοναχό Ιωνά από τη Λέρο. Ηταν 28 Φεβρουαρίου του 1561 μ.Χ. Ετσι ο Μοναχός Ιωνάς έγινε νεομάρτυρας της Εκκλησίας μας.

Δεν ήταν ο μόνος. Πρίν από αυτόν το 1558 μ.Χ. είχαν φονεύσει το μοναχό Νεόφυτο τον Αμοργινό. Το 1609 μ.Χ. ο μοναχός Νεόφυτος ο Φαζός εφονεύθη από τους αγαρινούς με σκεπάρνι. Το 1635 μ.Χ. ο Πεκήρ Πασάς από δαρμό εφόνευσε το μοναχό Ιωνά τον Νισύριο και το 1696 μ.Χ. ο αναχωρητής μοναχός Παρθένιος εφονεύθη με καμάκι που του τρύπησε το λαιμό. Και οι πέντε αδικοσκοτωμένοι μακαριστοί γέροντες κηδεύτηκαν με δάκρυα από τους συνασκητές τους και τους θρήνησαν οι ευσεβείς Λειψώτες και οι συμπατριώτες τους. Και όλοι μας τους διατηρούμε στη μνήμη μας με ευγνωμοσύνη και σεβασμό θεωρώντας τους καταξιωμένους οσιομάρτυρες.


Αγιογραφίες / Φωτογραφίες
Οσιος Ιωνάς ο Λέριος
Οσιος Ιωνάς ο Λέριος

Οσιος Ιωνάς ο Λέριος
Οσιος Ιωνάς ο Λέριος

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Κάτω τα ξερά σας από τους ορθόδοξους χριστιανούς ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ

Στόχος η ψυχή μας! Το Σάββατο το βράδυ, δύο άτομα, ένας γηγενής νεαρός και μια γυναίκα ασιατικής καταγωγής, μοίραζαν στον Πειραιά φυλλάδια, προσπαθώντας να προσηλυτίσουν Έλληνες ορθόδοξους χριστιανούς σε προτεσταντικές σέκτες! Χαμογελώντας προσποιητά,
προσέγγιζαν περαστικούς και έδιναν έντυπα.

Μάρτυρες των συμβάντων, εκατοντάδες πολίτες, που έκαναν εκείνη την ώρα (γύρω στις 9 το βράδυ) τον περίπατό τους στο κέντρο του Πειραιά. Αυτά τα κάνουν οι της Νέας Τάξης Πραγμάτων ανενόχλητοι, το 2014, σε μια χώρα ορθόδοξη χριστιανική! Στόχος, τα νεαρά παιδιά, μιας και το Σάββατο το βράδυ, οι δρόμοι γύρω από την Πλατεία Κοραή, γεμίζουν από νεαρά παιδιά και όχι μόνο, μιας και στην Πλατεία λειτουργούν πολλές επιχειρήσεις εστίασης.
Φυσικά, όλοι αυτοί των σεκτών της Νέας Τάξης Πραγμάτων, στοχεύουν στην άλωση των ψυχών νεαρών – αν και όχι μόνο- συμπολιτών μας, στην άλωση των ψυχών όλων όσων η ηθική κρίση και η οικονομική κατάρρευση κατέστησαν ψυχικά ευάλωτους, όλων όσων δεν μπορούν να βρουν εργασία και να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, όλων όσων είναι μοναχικοί και όλων όσων αισθάνονται απόγνωση.
Η ΣΑΠΙΑ ΠΡΑΜΑΤΕΙΑ
Ο κόσμος αντιμετώπιζε τους διανομείς του υλικού με αδιαφορία και οι κάδοι γύρω από την Πλατεία γέμισαν με το υλικό που διανεμόταν. Το φυλλάδιο, προπαγανδίζει υλικό (όπως πχ μια κινηματογραφική ταινία που γυρίστηκε από τη Warner Bros – το σύστημα έβαλε τα μεγάλα μέσα) το οποίο διανέμεται δωρεάν, εφόσον όμως «ζητηθεί», για να καταγραφούν στοιχεία που συνιστούν προσωπικά δεδομένα και οι ενορχηστρωτές αυτής της μεθόδευσης να αποκτήσουν «πρόσβαση» στον όποιον «ενδιαφερόμενο».
Το ερώτημα εδώ που προκύπτει, είναι ποιος τα χρηματοδοτεί όλα αυτά: «Μπορείτε να αποκτήσετε το ενημερωτικό (σ. σ. προσέξτε, ‘ενημερωτικό’, λες και κάνουν ιεραποστολή στην Αφρική ή στην Ασία!) πακέτο που περιλαμβάνει το Κατά Λουκά Ευαγγέλιο, το DVD της ταινίας ‘Ιησούς’ και άλλες πληροφορίες ΔΩΡΕΑΝ με την παράδοση του κουπονιού που υπάρχει στην άκρη αυτού του εντύπου, χωρίς καμία επιβάρυνση ή υποχρέωσή σας ή στο ΣΗΜΕΙΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ που αναφέρεται στο λευκό πλαίσιο στο δεξί μέρος της σελίδας ή στο Βιβλιοπωλείο «Ο λόγος» Εμμ. Μπενάκη 28, Αθήνα και στο Βιβλιοπωλείο «Επιστήμη & Πίστη» Εμμ. Μπενάκη 3, Αθήνα». Αυτά λέει το φυλλάδιο που οι προτεστάντες διένειμαν, στο οπισθόφυλλό του.
Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ
Η επιχείρηση προσηλυτισμού, έχει στηθεί καλά και είναι εμφανές ότι χρηματοδοτείται από το εξωτερικό. Τα κονδύλια ρέουν και το υλικό διανέμεται, ενώ έχουν επιλεχτεί και λειτουργούν ήδη, όπως φαίνεται, σημεία διανομής στο κέντρο των Αθηνών. Επίσης, υπάρχει πλέον και μια ιστοσελίδα – δίαυλος προτεσταντικής προπαγάνδας (www.christ.gr), αλλά κι ένα τηλεφωνικό κέντρο το οποίο υποδέχεται «αιτήματα», απαντά σε «ερωτήματα» και «παραπέμπει» στους αρμόδιους για τα «περαιτέρω».
Οι παραπάνω τύποι, λειτουργούν ασύδοτα και ανενόχλητοι κάτω από τη μύτη των αρμοδίων, που απλά, είτε αδιαφορώντας, είτε κάνοντας πως δεν βλέπουν, είτε συνεργώντας, δεν προστατεύουν τους πολίτες, ως όφειλαν, από πράξεις επιθετικού προσηλυτισμού. Άλλωστε, δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που όλοι ζήσαμε μια έξαρση της προπαγάνδας των Σαϊεντολόγων, οι οποίοι, παρά τις δικαστικές αποφάσεις εναντίον τους, συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, σαν να μην τρέχει τίποτα και να διανέμουν – υπό τα αδιάφορα βλέμματα των αρμοδίων - το υλικό τους.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ- ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ
Θα το ξαναπούμε για τους αναγνώστες μας: η Ορθοδοξία παρέχει ΟΛΕΣ τις απαντήσεις στα ερωτήματα & προβλήματα που σήμερα ταλανίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο. Είναι αναρίθμητοι όσοι περνώντας την πόρτα της «ΕΩ» μας λένε πως «αν δεν είχαμε σήμερα την ορθοδοξία, δεν θα ξέραμε τι θα είχαμε απογίνει». Έτσι είναι.
Ας γυρίσουμε όλοι λοιπόν την πλάτη μας σε όλους όσοι, εκμεταλλευόμενοι την κρίση, προβαίνουν σε εμπόριο ελπίδων, ρημάζοντας ανθρώπινες ζωές που δοκιμάζονται ελέω της συγκυρίας. Ας πούμε ηχηρά σε όσους μοιράζουν το υλικό που βλέπετε στις φωτογραφίες, ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ τη σάπια και αιρετική πραμάτεια τους. Τα νέα παιδιά, πρέπει να ενημερωθούν για τον κίνδυνο των αιρέσεων. Και κάτι τελευταίο, σε κάποιους που αυτοπροσδιορίζονται «χριστιανοί»: το να προσηλυτίζουν σε μια χριστιανική χώρα, είναι ακατανόητο, τους εκθέτει και αποκαλύπτει τα πραγματικά τους κίνητρα. Το ποια είναι αυτά τα κίνητρα, νομίζω πως όλοι τα αντιλαμβανόμαστε.
Νίκος Χιδίρογλου
http://lithosfotos.blogspot.gr

Σπείρα Πακιστανών βίασε 50χρονη Ελληνίδα μέσα στο σπίτι της!

Μέρα μεσημέρι μπήκαν οι δυο ληστές στο σπίτι της 50χρονης

γυναίκας. Δυστυχώς η γυναίκα δεν μπόρεσε να αντιδράσει και έτσι οι δράστες ασέλγησαν σε βάρος της μέσα στο ίδιο της το σπίτι.
Πρόκειται για μια σπείρα ληστών που αποτελείται από πέντε άτομα. Οι δράστες έχουν κάνει χτυπήματα και στην περιοχή της Μεσσηνίας.

Εκεί, στην Πύλο άρπαξαν από ένα ζευγάρι χρήματα, κοσμήματα, αλλά και το αυτοκίνητό τους.
Το αυτοκίνητο βρέθηκε στην Αττική στην περιοχή της Ελευσίνας και φαίνεται ότι από εκεί οι αστυνομικοί άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι. Δυστυχώς όμως μια βδομάδα αργότερα οι δράστες χτύπησαν και πάλι ληστεύοντας και βιάζοντας μία άτυχη γυναίκα στην Δυτική Αττική.
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δύο από τους πέντε Πακιστανούς δράστες ηλικίας 17 και 24 ετών στη Νέα Πέραμο, όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες ανάμεσα σε αυτούς που διαφεύγουν είναι και ο ληστής-βιαστής της γυναίκας.

toxwni
http://lithosfotos.blogspot.gr