Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Όχι, δεν έχουμε Χούντα! (Ένα εκπληκτικό κείμενο που πρέπει να διαβαστεί από όλους)

Όχι, δεν έχουμε χούντα. Κατά τη διάρκεια της χούντας: 

- Υπήρχαν μπάρες στα όρια κάθε νομού και για να μπει κανείς μέσα, έδειχνε ταυτότητα στους αστυνομικούς που τις φυλούσαν. Τώρα περνάμε ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΦΟΥ πληρώσουμε διόδια.


- Υπήρχαν μόνο δύο ραδιοτηλεοπτικά κανάλια και αυτά κρατικά τα οποία ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΑ να κάνουν προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης. Τώρα υπάρχουν πολλά ραδιοτηλεοπτικά κανάλια, κυρίως ιδιωτικά, τα οποία μπορούν ΕΛΕΥΘΕΡΑ να κάνουν προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης.


- Η τότε κυβέρνηση επιβλήθηκε κατόπιν πραξικοπήματος. Η παρούσα κυβέρνηση εξελέγη με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ βούληση του εκλογικού σώματος, με υποσχέσεις τις οποίες την επομένη κιόλας μέρα της εκλογής της, δεν τις πέταξε ακριβώς στον κάλαθο των αχρήστων, απλά τις παρέπεμψε στις καλένδες .


Όχι, δεν υπέκλεψε την ψήφο των Ελλήνων πολιτών. Αλλοίμονο! «Η πρόθεση υπήρχε, απλά είδε ότι δεν μπορεί (βολεύει) να τις εφαρμόσει». (Αυτό δεν μπορούσε φυσικά να το δει πιο πριν, γιατί τότε «δεν ήξερε». Άλλωστε ήταν «αντιπολίτευση» και «έξω από τα πράματα»).


- Υπήρχε το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Τώρα υπάρχουν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.


- Δεν υπήρχε Κοινοβούλιο. Τώρα έχουμε 300 βουλευτές οι οποίοι, όταν οι νόμοι δεν επιβάλλονται με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ να επιλέξουν αν θ΄ακολουθήσουν την κομματική πειθαρχεία ή αν θα εκφράσουν τη βούληση των πολιτών που τους εξέλεξαν. Αν δεν ακολουθήσουν την κομματική πειθαρχεία, αλλά τη συνείδησή τους, δεν οδηγούνται στη φυλακή ούτε εκτελούνται. Απλά διαγράφονται.


- Απαγορεύονταν οι εκλογές. Τώρα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ, απλά «επικίνδυνες» (όταν δεν αναμένεται το επιθυμητό αποτέλεσμα).


- Υπήρχε λογοκρισία. Τώρα οποιοσδήποτε μπορεί ΕΛΕΥΘΕΡΑ να πει τη γνώμη του στο πανελλήνιο, αρκεί να είναι υπέρ της κυβέρνησης, αλλιώς τα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια που χρησιμοποιούν δημόσιες (δηλαδή ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ) συχνότητες μπορούν ΕΛΕΥΘΕΡΑ να επιλέξουν να ΜΗΝ τη μεταδώσουν.


- Απαγορεύονταν οι συγκεντρώσεις. Τώρα δεν απαγορεύονται (τουλάχιστον όχι ΠΑΝΤΑ). Και όταν βγαίνουμε ΕΛΕΥΘΕΡΑ στο δρόμο να εκφράσουμε την αντίθεσή μας, έχουμε τη χαρά να δούμε (ακόμη και να νιώσουμε) τον εξοπλισμό των ΜΑΤ και να διαπιστώσουμε αν τα χημικά που μας πετούν (ακόμη και στα μούτρα) είναι ληγμένα ή φρέσκα. Επίσης ο πληθυσμός των ΜΑΤ βοηθάει στο να φαίνεται μεγαλύτερη η συγκέντρωση.


Θα μπορούσα να συνεχίσω τις συγκρίσεις με πολλά παραδείγματα, αλλά φαντάζομαι ότι έδωσα τη γενική εικόνα: Όχι, δεν έχουμε χούντα.


Είμαστε όλοι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ να εκφραζόμαστε ό,πως θέλουμε ΥΠΕΡ της παρούσας κυβέρνησης, που δρα για το «καλό μας». Τι κι αν είναι ΠΑΡΑ τη θέλησή μας;! ΑΥΤΟΙ ξέρουν καλύτερα! ΟΧΙ εμείς οι απλοί ΠΟΛΙΤΕΣ. Εμείς απλά τους ψηφίζουμε για να εκφράσουν τη βούλησή μας.


Όχι δεν έχουμε χούντα. Άλλωστε δεν υπάρχει πια το «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας». Όποιος δεν είναι “ΥΠΕΡ”, απλά αγνοείται ή διαγράφεται. Με άλλα λόγια, απλά δεν υπάρχει…

Καλή Λευτεριά αδέλφια!

Simpleton

πηγη


Σχόλιο
Και φυσικά αυτά αναφέρονται όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και σε όλες τις φασιστικές οργανώσεις που αποκαλούνται "κόμματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: