Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Δημιουργούν την έλλειψη για να φέρουν την μεταλλαγμένη σοκολάτα

Έλλειμμα στην παραγωγή κακάου βλέπουν οι εταιρείες παραγωγής σοκολάτας, έλλειμμα το οποίο όπως υποστηρίζουν προέρχεται από τις εκτεταμένες ξηρασίες που πλήττουν τη δυτική Αφρική.
Όπως αναφέρουν οι εταιρείες το 2013 παρουσιάστηκε έλλειψη 70.000 τόνων κακάου στη ζήτηση της σοκολάτας ενώ για το 2020 προβλέπουν η έλλειψη αυτή να φτάσει μέχρι και το 1 εκατ. τόνους. Αιτία, όπως διατείνονται οι ειδικοί η μεγάλες ξηρασίες που πλήττουν τις δύο χώρες την Ακτή Ελεφαντοστού και την Γκάνα χώρες οι οποίες συμβάλλουν στο 70% της παγκόσμιας παραγωγής κακάου.
Αυτό τουλάχιστον λένε οι εταιρείες. Στην πραγματικότητα Ακτή Ελεφαντοστού και Γκάνα προμηθεύουν το 46% της παγκόσμιας ανάγκης σε κακάο (δείτε την παγκόσμια παραγωγή κακάο στο σχετικό πίνακαπηγή Wikipedia) αλλά αυτό τους είναι αρκετό για να προωθήσουν το μεταλλαγμένο κακάο. Όπως εξηγεί ο περιχαρής εκφωνητής του ρεπορτάζ οι ειδικοί έχουν τη λύση έτοιμη: Το γενετικά μεταλλαγμένο κακάο θα είναι όχι μόνο απρόσβλητο από οθώνειες αλλά επιπρόσθετα παράγει εφτά φορές περισσότερο κακάο από τις κανονικό.
Έτσι σε λίγα χρόνια οι σοκολάτες που θα τρώμε θα έχουν γενετικά μεταλλαγμένο κακάο εάν δεν έχουν ήδη χωρίς να έχει διαρρεύσει για ευνόητους λόγους.
http://www.defencenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: