Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Αλβανικά στα σχολεία σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Ναπολέων Λιναρδάτος

Η είδηση ήρθε από την Καθημερινή της Παρασκευής: «Tην εισαγωγή της αλβανικής γλώσσας στα ελληνικά σχολεία για τα παιδιά των Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα θα εξετάσουν τα υπουργεία Παιδείας Ελλάδας και Αλβανίας.» Σαν να μην έφθανε η υπερφορολόγηση και η δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας, η κυβέρνηση Βενιζέλου-Σαμαρά θέλει να είναι σε όλα τα θέματα ΣΥΡΙΖΑ.

«Έλληνας, όποιος μετέχει της ελληνικής παιδείας» θα είναι ο τίτλος ενός βίντεο-ρεπορτάζ μερικές μέρες αργότερα της ίδιας εφημερίδας προσπαθώντας να πουλήσει το νέο νόμο για την ιθαγένεια. Αν το έχετε προσέξει κάθε φορά που υπάρχει ένα σχέδιο νόμου που προχωρά σε μαζικές ελληνοποιήσεις, η γραμμή των ΜΜΕ είναι πάντα «Έλληνας, όποιος μετέχει της ελληνικής παιδείας».

Αυτό είχε συμβεί τελευταία φορά ειδικά από το συγκρότημα Ψυχάρη (Νέα, Βήμα) που μας είχε προσφέρει τόσα πολλά δακρύβρεχτα “ρεπορτάζ” τα οποία είχαν γίνει σε συνεργασία με συγκεκριμένες οργανώσεις που προωθούν την μαζική μετανάστευση προς στην Ελλάδα. Πόσες φορές έχετε δει την φωτογραφία με το παιδί από την Αφρική που φοράει φουστανέλα; Περιττό να πούμε ότι ούτε το βαθύ κράτος, ούτε τα ΜΜΕ, και φυσικά ούτε και τις συγκεκριμένες οργανώσεις τις ενδιαφέρει να μετέχει της ελληνικής παιδείας ο οιοσδήποτε. Είναι το σλόγκαν της στιγμής που πιστεύουν ότι θα πουλήσει την συγκεκριμένη πολιτική που χρησιμεύει στα μακροπρόθεσμα σχεδία τους.

Όταν θα έχει περάσει το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, να δείτε πως αυτομάτως θα προκύψει το θέμα ότι τα παιδιά από τα διάφορα μέρη του κόσμου έχουν το “δικαίωμα” να διδάσκονται με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου στην πρώτη τους γλώσσα και σύμφωνα με τις παραδόσεις της χώρας προέλευσης τους. Το «Έλληνας, όποιος μετέχει της ελληνικής παιδείας» θα πάει πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων μετά από την περιστασιακή και ιδιαίτερα κυνική χρήση του.

Ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι μια κυβέρνηση που το παίζει εθνοσωτήριος, κάθετε με την αλβανική κυβέρνηση που πρόσφατα δημιούργησε τα γνωστά επεισόδια στην Σερβία και συζητά την εισαγωγή των αλβανικών στα ελληνικά σχολεία. Οι άνθρωποι είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας.  


Σχόλιο
Αργά, σταθερά και προγραμματισμένα μάς οδηγούν στήν εξόντωση. Νομίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: