Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ: Η ελληνική εταιρεία που ΣΑΡΩΝΕΙ στην αγορά και έχει προκαλέσει... πονοκέφαλο σε δύο πολυεθνικούς κολοσσούς!!!

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ: Η ελληνική εταιρεία που ΣΑΡΩΝΕΙ στην αγορά και έχει προκαλέσει... πονοκέφαλο σε δύο πολυεθνικούς κολοσσούς!!!
Κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο να ανεβάσει το μερίδιο αγοράς της από το 0,2% το 2013, κοντά στο 2% φέτος.
Ο λόγος για την ¨ελληνική και πράσινη", Green Cola, η οποία κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα προϊόντα της χρονιάς, κερδίζοντας μερίδια από μεγάλες πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας.
Η εταιρία δημιουργήθηκε από τον πρώην επικεφαλήw της Cosmote στα Βαλκάνια, Στέφανο Οκταποδά μαζί με τον Περικλή Βενιέρη, πρώην στέλεχος της Coca Cola 3E, οι οποίοι αποφάσισαν την δημιουργία μίας δικής τους παραγωγικής επιχείρησης στον τομέα των αναψυκτικών.
Το 2009 προχώρησαν λοιπόν στην εξαγορά της ΕΠΑΠ, μίας πρώην συνεταιριστική εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών, στην Λεπτή Ορεστιάδας που μέχρι τότε παρήγαγε αναψυκτικά για λογαριασμό της 3E.
Σήμερα η EΠΑΠ απασχολεί 44 εργαζόμενους, ενώ το τελευταίο χρόνο έχει προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 1 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση μηχανολογικού εξοπλισμού και κυρίως για τη δυνατότητα ταυτόχρονης λειτουργίας δεύτερης γραμμής παραγωγής.
Η ετήσια παραγωγή των προϊόντων της έφτανε το 2011 στις 830.000 συσκευασίες ενώ για το 2014 υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τις 2.700.000 συσκευασίες.
Ο κύκλος εργασιών ήταν 1.050.000 ευρώ το 2011, ενώ για το 2014 αναμένεται να κλείσει στα 11 εκατ ευρώ.
Η εταιρία σήμερα πραγματοποιεί εξαγωγές σε Ισραήλ, Βουλγαρία, Ρουμανία και Κύπρο.
Να σημειωθεί ότι η Green Cola, είναι παρασκευασμένη αποκλειστικά από συστατικά φυσικής προέλευσης όπως φυσική καφεΐνη από πράσινους κόκκους καφέ και φυσικά αρώματα, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, ασπαρτάμης, συντηρητικών και φωσφορικού οξέος
Η γεύση επετεύχθη ύστερα από πολλές δοκιμές, σε συνεργασία με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και πλησιάζει στο 99% της γεύσης της κανονικής Coca Cola.
Εκτός από την Green Cola, η ΕΠΑΠ διαθέτει μια πλήρη σειρά αναψυκτικών (πορτοκαλάδα, λεμονάδα, γκαζόζα, βυσσινάδα) και mixers (σόδα, τόνικ) με το όνομα Sparky.
fpress
http://www.athensmagazine.gr/portal/athenstalk/138789

Δεν υπάρχουν σχόλια: