Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Αφαιρούν φράση που αναφέρεται στον Θεό από τον ύμνο των ΗΠΑ στα δημοτικά σχολεία!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αφαιρούν φράση που αναφέρεται στον Θεό από τον ύμνο των ΗΠΑ στα δημοτικά σχολεία!Πολλές και ύποπτες ομοιότητες έχουν οι εν Ελλάδι προοδευτικοί με τους αντίστοιχους υπερπροοδευτικούς Αμερικάνους…
Η φράση «υπό τον Θεό» στον ύμνο των ΗΠΑ θεωρείται ως αμφιλεγόμενη από ομάδες υπερ-προοδευτικών και άθεων. Στα δημόσια σχολεία της χώρας, μάλιστα, πάμπολλες είναι οι φορές που η συγκεκριμένη φράση έχει αφαιρεθεί από τον ύμνο που μαθαίνουν οι δάσκαλοι στους μικρούς μαθητές, καθώς θεωρείται ως παραβίαση της πρώτης συνθήκης του αμερικανικού Συντάγματος που προβλέπει τον διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους.

Η Jessica Andrews, όμως, μητέρα έξι παιδιών, δεν πίστευε στα μάτια της, όταν αντίκρυσε φωτοτυπία του ύμνου που μάθαινε η μικρή της κόρη στο Δημοτικό σχολείο, στη νότια Καρολίνα. Η φράση είχε μυστηριωδώς εξαφανιστεί από το χαρτί, γεγονός που ξένισε τρομερά τη μητέρα. «Είναι απαράδεκτο! Φαίνεται ότι η κυβέρνηση προσπαθεί τα πάντα, ώστε να αφαιρέσει τον Θεό από παντού»! Το δε σχολείο που ενημερώθηκε για την επιλεκτική αφαίρεση της φράσης έκανε λόγο για σφάλμα του δασκάλου, ο οποίος και ήταν ιδιαίτερα απολογητικός όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο γραφείο του διευθυντή του δημοτικού σχολείου.
Pledge
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από χριστιανική εταιρεία δημοσκοπήσεων στην Αμερική, η πλειοψηφία των Αμερικανών δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την χρήση της φράσης «υπό τον Θεό», με το 85% να επιδοκιμάζει την χρήση και μόλις το 8% να θεωρεί επιτακτική ανάγκη την απόλυτη διαγραφή της φράσης.
Παρόμοιο περιστατικό είχε καταγραφεί νωρίτερα αυτό το χρόνο και σε σχολείο στο New Jersey, όπου η οικογένεια μαθητή θεώρησε ότι η εν λόγω φράση προάγει τις διακρίσεις εναντίον άθεων παιδιών, όπως το δικό τους. Την υπόθεσή τους είχε αναλάβει η «Αμερικανική Ουμανιστική Ένωση» – πιάσε το αυγό και κούρευτο!…- η οποία είχε δηλώσει: «Η φράση αυτή περιθωριοποιεί τα άθεα και ουμανιστικά παιδιά ως κάτι κατώτερο του ιδανικού πατριώτη». Σας θυμίζει κάτι;;;
Ε.Μ.
hellasforce.com
http://lithosfotos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: