Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Πάει το Δημοκρατικό σχολείο έρχεται το “κοινωνικό” ή “σοσιαλιστικό”


Πάει το Δημοκρατικό σχολείο έρχεται το “κοινωνικό” ή “σοσιαλιστικό”Είναι ωραία να παίζεις με τις λέξεις και να βαφτίζεις το σχολείο όπως θες.Κάθε Υπουργός Παιδείας στην Ελλάδα βαφτίζει το σχολείο όπως θέλει.Η Άννα Διαμαντοπούλου ήθελε το “Νέο Σχολείο”,ο κ.Παπαθεοδώρου υφυπουργός του κ.Αρβανιτόπουλου οραματιζόταν το “Δημοκρατικό σχολείο” και τώρα ο σοσιαλιστής κ.Λοβέρδος μας ανακοινώνει το “Κοινωνικό” σχολείο.

Με το ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ του Υφυπ. Θ. Παπαθεοδώρου τι έγινε; (σε συνεργασία με τον γαλλικό ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ;) Το “έφαγε” το “ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ”;Πιθανόν.
Από τις 11 Σεπτεμβρίου ξεκινά να λειτουργεί και το ”κοινωνικό σχολείο” σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου.
Ο υπουργός Παιδείας παρουσίασε τους άξονες δράσεις του ”κοινωνικού σχολείου” σε σύσκεψη που είχε με άλλους φορείς και υπουργούς, οι οποίοι θα είναι οι ακόλουθοι:
- Η καταπολέμηση του χουλιγκανισμού στα σχολεία.
- Η καταπολέμηση της παχυσαρκίας στα παιδιά και τους νέους διά μέσου της άθλησης και της διατροφής.
- Η καταπολέμηση του εθισμού στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, του ρατσισμού.
- Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.
- Η πρόληψη για τις μολυσματικές ασθένειες.
- Η ανάπτυξη του προγράμματος «ΕΥΖΗΝ» στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού.
- Η λειτουργία του προγράμματος «Kids Athletics» του ΣΕΓΑΣ σε όλα τα σχολεία της χώρας.
Τέλος, ο υφυπουργός Παιδείας, Κ. Κουκοδήμος ανακοίνωσε την πιλοτική λειτουργία δυο αθλητικών σχολείων, τη θεσμοθέτηση της ημέρας σχολικού αθλητισμού και την έναρξη της διαδικασίας χαρτογράφησης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων που υπάρχουν στα σχολεία, προκειμένου να αξιοποιούνται στο γενικότερο σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
http://lithosfotos.blogspot.gr

Σχόλιο
Κατά του χουλιγκανισμού. Δηλαδή, θα αφήσετε τους καθηγητές να κάνουν την δουλεία τους στο θέμα ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ή θα αναλάβουν οι κάθε λογής κομματικοί για να κάνουν την προπαγάνδα τους;
Όταν λέτε καταπολέμηση ναρκωτικών, αλκοόλ και ρατσισμού, εννοείτε ότι θα βάλετε τα παιδιά σε αποστειρωμένες γειτονιές, θα τιμωρείτε παραδειγματικά όσους ρατσιστικά στ-ρέφονται κατά των Ελλήνων;
Για την πρόληψη τών μολυσματικών ασθενειών, εννοείτε ότι θα βάλλετε τους εισβολείς σε καραντίνα;
Ναι στο ευζήν αλλά χωρίς τό χρήμα, όπως λένε στο χωριό μου, νό μάνι νο φάνι.
Ναι στον αθλητισμό στα σχολεία, να ξαναλειτουργήσουν τα αθλητικά γυμνάσια και να γίνεται γυμναστική κι όχι με μια μπάλα μπάσκετ ή βόλεϊ να αρχίζει και να τελειώνει η όλη αθλητική διδασκαλία τών παιδιών.

Και βέβαια, το να ξαναμπεί η ποδιά, να επανέλθει το έδρανο και να προστατευθούν οι διδάσκαλοι από τις παρεμβάσεις κομμάτων και αλλοπρόσαλλων κηδεμόνων κατά το έργο τους, ούτε σκέψη.
Την κάθε σάχλα που έχουν οι άσχετες με τις παραδόσεις μας χώρες αυτή ξέρετε να την αντιγράφετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: