Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ: ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ “ΕΝΤΟΛΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ”

12621631_GRE11752612.limghandler

 – ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ – Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΡΙ ΑΛΛΑ ΤΥΡΒΑΖΕΙ


Το ότι το πηγάδι της κυβερνητικής νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας δεν έχει πάτο, είναι πλέον γνωστό τοις πάσι. Εκείνο που ωστόσο δεν είναι γνωστό, (“ακόμη”), είναι το σημείο “μηδέν” στο οποίο η χύτρα μιας κοινωνίας που εδώ και έξι χρόνια βράζει θα πετάξει το καπάκι, με…  ”αποτελέσματα” που θα είναι πλέον ανεξέλεγκτα “από κάθε άποψη”…

Και η σημερινή αποκάλυψη του “Makeleio” ίσως να φέρνει το “σημείο” αυτό πολύ πιο κοντά, καθώς, το διακύβευμα πλέον είναι κάτι πολύ περισσότερο και από τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων: είναι ο ίδιος ο ανθρώπινος πολιτισμός.  Ένας πολιτισμός αξιών που τούτη η μικρή γωνιά του πλανήτη συνέλαβε, κωδικοποίησε, θεμελίωσε και διατύπωσε ως τη μόνη ολοκληρωμένη πρόταση ζωής και τη μοίρασε ως αξιακό φως σε όλη την υφήλιο. Και τώρα τούτο το φως, “το δικό μας” φως σιγοσβήνει και την ίδια στιγμή εμείς,  το μόνο για το οποίο (τελικά) ανησυχούμε, είναι το “τι θα κάνει η Ελλάδα με την… Κόστα Ρίκα. (…)
Aκόμη κι αν σ’ αυτή τη χώρα δεν είχε συμβεί τίποτε, ακόμη και αν αυτή η χώρα δεν είχε προδοθεί, δεν είχε ξεπουληθεί, δεν είχε καταρρακωθεί οικονομικά και κοινωνικά, και μόνο η είδηση ενός 54χρονου ανθρώπου που ενώ τον έχουν ήδη ανοίξει, τον πετάνε έξω από το χειρουργείο μόλις μαθαίνουν πως είναι ανασφάλιστος, αποτελεί λόγο μιας συγκέντρωσης 2 εκατομμυρίων πολιτών που θα έριχνε το επόμενο λεπτό την κυβέρνηση.
Διότι, αυτό ακριβώς το έγκλημα τελέστηκε στον Ευαγγελισμό:
evaggelismos-diekopsan-xeirourgeio-epeidi-o-asthenis-den-eixe-na-pliroseiΟ ασθενής βρισκόταν ήδη στο χειρουργείο για εγχείρηση καρδιάς και τοποθέτηση απινιδωτή.  Η επέμβαση βρισκόταν σε εξέλιξη όταν ξαφνικά διεκόπη, μετά από “ενημέρωση-εντολή” του υπεύθυνου Λογιστηρίου, Νίκου Αδαμόπουλου, πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν άνεργος και ανασφάλιστος. Ο άτυχος άνδρας τελικά εξωπετάχτηκε από το χειρουργείο, και φυσικά μαζί του εξωπετάχτηκαν και η ανθρωπιά, η κοινωνική δικαιοσύνη, το κράτος πρόνοιας, η ιατρική δεοντολογία και φυσικά και η νομιμότητα, αφού δεν είναι δυνατόν μια τέτοια αθλιότητα να μην αποτελεί, εκτός των άλλων, ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ που επισείει διοικητικές αλλά και ποινικές ευθύνες.
Όπως ήταν επόμενο, το συγκεκριμένο περιστατικό προκάλεσε την οργή αλλά και τον αποτροπιασμό μεγάλου μέρους του ιατρικού κόσμου, ωστόσο ο μοναδικός επίσημος θεσμικός φορέας που βγήκε να το καταγγείλει ήταν ο “Σύλλογος Ειδικευομένων Ιατρών ΓΝΑ “Ο Ευαγγελισμός”.
“Το περιστατικό αυτό προσπάθησε να κουκουλώσει το υπουργείο, διαψεύδοντας κοινωνική υπηρεσία, εργαζόμενους, ακόμα και τον ίδιο τον ασθενή με αναίσχυντη λασπολογία. Θα διαψεύσει αυτή τη φορά και τον υπάλληλο που παραδέχεται ότι το έκανε; Θα ζητήσει κανείς συγνώμη έστω και τώρα από τον ασθενή, αν όχι από εμάς που προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν;”
Μετά από αυτό, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, προσπαθώντας υποκριτικά να αποσείσει τις ευθύνες της εγκληματικής αυτής “ιατρικής πρακτικής” από επάνω της, και προκειμένου να διασκεδάσει και τις αλγεινές εντυπώσεις, έσπευσε να αντικαταστήσει την επόμενη κιόλας ημέρα τον συγκεκριμένο Τμηματάρχη που έδωσε την εντολή, χωρίς ωστόσο να πει ότι το έκανε γι’ αυτόν τον λόγο, αλλά επικαλούμενη πως (ξαφνικά) “ανακάλυψε” πως ο  Νίκος Αδαμόπουλος δεν διέθετε πτυχίο ΑΕΙ όπως θα έπρεπε γι΄ αυτή τη θέση…
44-45-thumb-largeΑξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος εργαζόταν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός 30 ολόκληρα χρόνια, στη θέση του Τμηματάρχη Λογιστηρίου του Ευαγγελισμού 12 μήνες και οι συνάδελφοί του έλεγαν πάντοτε γι’ αυτόν πως ήταν “τυπολάγνος” , “κολλητός και έμπιστος” της εκάστοτε Διοίκησης και ενεργούσε μόνο μετά από τις εντολές που αυτή του έδιδε.
Ωστόσο, η γελοιότητα της αντίδρασης της διοίκησης του Ευαγγελισμού δεν σταματά εκεί, καθώς, ούτε ο νέος Τμηματάρχης που τοποθετήθηκε στο ίδιο πόστο, έχει κάποιο πτυχίο !!!
Ο ίδιος όμως ο Νίκος Αδαμόπουλος, τώρα δείχνει να καρφώνει την ίδια την Διοίκηση που τον άδειασε, λέγοντας ωμά και κυνικά πως αυτός εκτελούσε εντολές, ενώ την ίδια στιγμή δείχνει να ψυχοπονά ιδιαίτερα τα οικονομικά της χώρας, προβληματιζόμενος για το “ποιος θα πλήρωνε έναν πανάκριβο απινιδωτή”:
“Bρέθηκα άθελα μου στον τοίχο. Με απομάκρυναν για τα δημοσιεύματα. Εγώ δεν είμαι ικανός να σταματήσω κανένα χειρουργείο, απλά τους είπα να τηρηθεί η διαδικασία γιατί ο απινιδωτής κοστίζει 17.000 ευρώ και ποιος θα τα τον πλήρωνε”.
makeleio.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: