Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ !!!!! Κατάσχουν και τα σχολικά επιδόματα άπορων παιδιών




ΑΔΙΑΝΌΗΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΆ ΜΕ ΠΕΡΊΠΟΥ 300.000 «ΤΥΦΛΆ ΧΤΥΠΉΜΑΤΑ» ΤΗΣ ΕΦΟΡΊΑΣ!

Το αμόκ των φοροεπιδρομών και των κατασχέσεων σε ό,τι κινείται στη χώρα, με θύματα ακόμη και τους απελπιστικά αδύναμους αυτής της κοινωνίας, μετατρέπει σε τραγική φενάκη τις υποσχέσεις για καλύτερες μέρες και μοιάζει σαρκασμός απέναντι στις δήθεν διαβεβαιώσεις ότι το «μήνυμα των ευρωεκλογών ελήφθη» και πως θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις για όσους πλήττονται περισσότερο από την κρίση.

Το φοροεισπρακτικό τερατούργημα που φτιάχτηκε την τελευταία διετία-και γνώρισε μέρες δόξας επί των ημερών του διαβόητου κ. Χάρη Θεοχάρη καταβροχθίζει βάρβαρα και τις τελευταίες εστίες της κοινωνικής ευαισθησίας, παρότι λανσάρεται ως «δείγμα αποτελεσματικού κράτους»!

Η ασύλληπτη αύξηση των τυφλών κατασχέσεων το πρώτο πεντάμηνο του 2014 κατά 500% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα είναι μία γενική ένδειξη του τι ακριβώς συμβαίνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων πολιτών.

Η διάλυση όμως κάθε ορίου στην κρατική κτηνωδία επιβεβαιώνεται με δύο περιπτώσεις που φανερώνουν ότι δεν υπάρχει πλέον το παραμικρό έλεος: στην πρώτη οι άτεγκτοι και αμετανόητοι Ιαβέρηδες κατάσχεσαν σχολικό επίδομα, στη δεύτερη χρήματα που προορίζονταν για ακουστικά βαρηκοΐας μαθητή. Οι περιπτώσεις αναλγησίας που αποκαλύπτει σήμερα το «Πρώτο Θέμα» προκαλούν σοκ.

Προ ημερών 60χρονος ενημερώθηκε ότι το σχολικό επίδομα των 300 ευρώ που δίνεται ετησίως σε άπορες οικογένειες και το οποίο προόριζε για να αγοράσει τα απαραίτητα για την κόρη του σχολικά είδη συμψηφίστηκε με οφειλή του.

Ο ναυτικός κ. Ανδρέας Πετράκης, κάτοικος Σαλαμίνας , αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωση καθώς είναι νεφροπαθής με αναπηρία άνω του 67%. Είναι άπορος και έχει χάσει το σπίτι του λόγω χρεών. Κατέθεσε αίτηση για να λάβει το σχολικό επίδομα. Παρότι εγκρίθηκε, τα χρήματα δεν μπήκαν ποτέ στο λογαριασμό του. Όταν αναζήτησε την αιτία της καθυστέρησης έμεινε έκπληκτος. Μετά από αναζήτηση ημερών σε διάφορες υπηρεσίες και στην τράπεζα ενημερώθηκε ότι η ΔΥΟ κατάσχεσε το επίδομα επειδή είχε χρέος στην Εφορία περίπου 1.800 ευρώ για παλιότερα νοσήλια νοσοκομείου και μία κλήση της Τροχαίας. Χωρίς νε εξετάσει καμία άλλη παράμετρο η ΔΥΟ εφόρμησε στα 300 ευρώ επειδή οι (άδειοι) πολιτικοί εγκέφαλοι δεν φρόντισαν να νομοθετήσουν και για το σχολικό βοήθημα ό,τι ισχύει με το φοιτητικό, το οποίο δίνεται με τη μορφή στεγαστικού επιδόματος και είναι ακατάσχετο.

Τα ίδια και χειρότερα έγιναν πριν λίγο καιρό και στην ΔΥΟ Περιστερίου, η οποία κατέσχεσε 1.040 ευρώ που είχαν εγκριθεί για την αγορά ακουστικού για μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού, ο οποίος αντιμετωπίζει νευροαισθητήρια βαρηκοΐα.

Οι γονείς αγόρασαν οι ίδιοι το ακουστικό του παιδιού τους συνολικού κόστους 1.040 ευρώ και μέσω αίτησης που κατέθεσαν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπως ορίζει η διαδικασία , περίμεναν να τους επιστραφεί το ποσό (1.040 ευρώ) που δικαιολογεί σε τέτοιες περιπτώσεις το κράτος. Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, ο συγκεκριμένος μαθητής εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης, θα χρειαστεί και δεύτερο ακουστικό. Λόγω οφειλής του πατέρας του παιδιού συνολικού ύψους 2.100 ευρώ, η ΔΥΟ επέδειξε τη γνωστή ευαισθησία βυθίζοντας την οικογένεια σε απόγνωση. 


300.000 κατασχέσεις σε 5 μήνες
Ακόμη και τυφώνες δεν σαρώνουν στο διάβα τους περιουσίες και ζωές τόσο διαλυτικά όσο το κάνουν οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τους πρώτους 5 μήνες του 2014 έγιναν 300.000 κατασχέσεις, όταν την αντίστοιχα περίοδο πέρυσι δεν είχαν ξεπεράσει τις 50.000!


Από αυτές μόλις 630 έγιναν σε φορολογούμενους μεγάλου πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) και περίπου 5.000 σε μεγάλες επιχειρήσεις (ΚΕΜΕΕΠ). Σε ποσοστό άνω του 90% θύματα της εφορίας πέφτουν οι μικροοφειλέτες που δυσκολεύονται να πληρώσουν και τα λίγα που χρωστούν εξαιτίας της κρίσης την οποία προκάλεσαν πρωτίστως τα ίδια αρπακτικά που σήμερα «μεταρρυθμίζουν» και «εκσυγχρονίζουν» την χώρα με τέτοιου είδους μηχανισμούς.

Μόνο λίγο πριν τις εκλογές αυξήθηκε το ακατάσχετο όριο των 1.500 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους. Μέχρι τότε κατάσχεση γινόταν από τα 1000 ευρώ και για χρέος μόλις 300 ευρώ. Από τις 300.000 κατασχέσεις «εις χείρας τρίτων» στο α’ πεντάμηνο του 2014, οι 205.000 έγιναν ηλεκτρονικά απευθείας σε τράπεζες. Οι μισές μάλιστα (102.098) έγιναν μόνο μέσα σε ένα μήνα - Τον Μάιο που ήταν και μήνας εκλογών… Το μόνο θετικό είναι ότι φέτος πιάστηκαν και 240 πλούσιοι, φορολογούμενοι, όταν πέρυσι το ΚΕΦΟΜΕΠ είχε κάνει μόνο δύο κατασχέσεις μέσα σε 5 μήνες. 

http://spiros-b.blogspot.gr/2014/06/blog-post_22.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: