Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΚΑΙ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ;

Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, Το Άγιο Φως - Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα

Αγαπητοί μου φίλοι, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Σας καλώ να συνεχίσουμε την συζήτηση για το Άγιο Φώς. Στον ιστότοπο "ΖΩΗΦΟΡΟΣ" και στην καταχώριση την οποία σας παρουσιάζουμε παρακάτω, http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=11095:o-n-dimou-o-p-tsetsis-kai-to-agio-fos&Itemid=201,διατυπώνεται η άποψη, ότι ακόμη και διακεκριμένοι Κληρικοί με υψηλό δείκτη νοημοσύνης, οι οποίοι κατά καιρούς κατέλαβον θέσεις υπεροχικές στη Διοίκηση της Εκκλησίας, αμφισβητούν το θαύμα, που σχετίζεται με την αφή του Αγίου Φωτός.

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τον αγαπητό μας φίλο και Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Τσέτση, που κατοικοεδρεύει στη Γενεύη, αλλά το δημοσίευμα στη "Ζωηφόρο" παρουσιάζει ένα δικό του κείμενο, όπου και αυτός αμφισβητεί αυτό το θαύμα! 
Εμείς δεν το πιστεύουμε! Εάν όμως αυτό όντως συμβαίνει, τότε το ζήτημα μας προκαλεί μεν μεγάλη θλίψη για την άγνοια ή την πλάνη, αλλά με ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ δεν αναιρεί την αλήθεια, ότι η αφή του Αγίου Φωτός είναι ένα παρατεινόμενο θαύμα, το οποίον ο Φιλάνθρωπος Κύριος παραχωρεί μόνο στον Ορθόδοξο Πατριάρχη των Ιεροσολύμων. Ο Σεβ. Πειραιώς κ. Σεραφείμ με την Ανακοίνωσή του της 18ης Απριλίου ε.έ., την οποία επίσης καταχωρούμε έπειτα από το κείμενο της "Ζωηφόρου", δίδει μια ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ απάντηση σε κάθε αμφισβητία!
Παρακάτω, λοιπόν, παραθέτουμε τα κείμενα άλλων προσώπων χωρίς σχολιασμό, χωρίς να προσθέσουμε μια λέξη! Με μιά μόνη εξαίρεση: στη φωτογραφία του "ανθρωπάκου" μπρος στο μεγαλείο του Αναστάντος Κυρίου,  Νίκου Δήμου, ο οποίος στην αγκαλιά του έχει μιά γάτα, εμείς, μολονότι αγαπούμε κάθε μορφή ζωής, προσθέσαμε ως λεζάντα: "Η παροιμία λέγει: Δείξε μου τον φίλο σου να σού ποιός είσαι! Ο  Ν. Δήμου   μεταπηδά  από την Δεξιά στην Αριστερά!  αναλόγως προφανώς, των,  κάθε φορά συμφερόντων. Είναι αυτό δείγμα πολιτικής και ιδεολογικής αξιοπιστίας;  "Θα μας πεί τελικά τί είναι; Δεξιός; ή Αριστερός ή ένας ακόμη Εθνομηδενιστής εντεταλμένος για την αποδόμηση της Ελληνορθοδοξίας;
Την απάντηση θα δώσετε εσείς, φίλοι αναγνώστες!
Στο τέλος του σημερινού μας σημειώματος δίδουμε μια οφειλετική απάντηση στην Βουλευτή κα Πιπιλή για όσα είπε εναντίον μας.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
 Δευτέρα του Πάσχα, 21 Απριλίου 2014
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΌΣΙΟΣ
**********************
Υ.Γ. ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ.......
Αγαπητοί μου φίλοι, ξαναγυρίζουμε στο πρόσωπο του Νίκου Δήμου, επειδή μερικοί μας κατέκριναν για την σκληρή γλώσσα, την οποία εχρησιμοποιήσαμε. 
Ξαναγυρίζουμε, λοιπόν, στο πρόσωπο του "ανθρωπάκου" ενώπιον του Αναστάντος Κυρίου, ο οποίος -για να αντλήσει ύψος- τά βάζει είτε με την Ελλάδα μας, είτε μέ τήν Ορθοδοξία μας! Τον περασμένο μήνα ο ελλειματικός θεολογικών αλλά και  ιστορικών γνώσεων  "συγγραφεύς" που διεκδικεί την αντιπροσώπευση της Ελλάδος στην ΕΕ! σε καιρούς χαλεπούς για τη χώρα, επενδύοντας στην εθνομηδενιστική  ισοπέδωση που διαλύει την κοινωνική  συνοχή, καθώς και στη βίαιη κακοποίηση της ιστορικής αλήθειας και μνήμης   ισχυρίσθηκε με περισσή αναίδεια, ότι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, η Επανάσταση του 1821, η Αγία Λαύρα, τό Λάβαρο  κλπ., όλα αυτά είναι ένας μύθος!!!! Εμείς από τή θέση αυτή του παρουσιάσαμε ως αμάχητα επιχειρήματα ιστορικά ντοκουμέντα, τα οποία τον διαψεύδουν, αλλά δέν είχε τον ανδρισμό ούτε και την ευπρέπεια  νά ανακαλέσει τα ιστορικά του ψεύδη! Τουτ' αυτό επράξαμε και με το Άγιο Φώς! Του προσεφέραμε αμάχητα επιχειρήματα, μεταξύ δε των άλλων και φωτογραφίες και βίντεο και μαρτυρίες , οι οποίες δείχνουν ότι το Άγιο Φως στα πρώτα λεπτά μετά τήν υπερφυσική του αφή δεν καίει! Βάζεις τό χέρι σου πάνω στη φλόγα 40 κεριών και δέν καίγεται! Όμως αυτό αφήνει αδιάφορο τον Νίκο Δήμου και όσους σαν αυτόν  προσπαθούν  να ανακτήσουν ύψος εις βάρος του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης, με ασύστολα ψεύδη ! Προκαλεί, για να γίνει γνωστός!
Επικρίναμε, λοιπόν, τον εγωπαθή διαστρεβλωτή της ιστορικής και θεολογικής αλήθειας, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά στην αρχιερατική μας πορεία τόσο σκληρή γλώσσα! Διότι μπορεί η χιλιοταλανισμένη Δημοκρατία μας και ο Χριστιανισμός να φημίζωνται μεταξύ άλλων και για την ανεκτικότητά τους,  αλλά αμφότερα "συγχωρούν" με την ακριβή εννοιολογική ερμηνεία, (κάνουν χώρο να υπάρχουν)  εκείνους που  όμως έχουν συναίσθηση των ορίων! Τόσο των δικών τους όσο και  των άλλων! Πόσο μάλλον των ορίων  του Θείου αλλά  και Συνταγματικού Νόμου!  Μαζί με εκατομμύρια Έλληνες Ορθοδόξους πολίτες, θλίβομαι και αγανακτώ,   διότι το Συνταγματικά κατοχυρωμένο "δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης", κατά σύστημα τα τελευταία χρόνια, βάναυσα  καπηλεύονται Αντίθεοι και Ανθέλληνες, αλλαζόνες  "νάνοι" υβριστές τόσο του Ζώντος Θεού όσο και  της Ελληνικής Ιστορίας και των Εθνικών της Ηρώων,  με αποτέλεσμα  την παγίωση της ασυδοσίας, εξαιτίας  της  "κατάχρησης του δικαιώματος"  απέναντι σε  Ελλάδα και Θεάνθρωπο Χριστό. Εγωπαθείς "νάνοι" λοιδωρούν τον Ζωοποιό  ενσαρκωθέντα ΛΟΓΟ και Θεάνθρωπο Χριστό, προσπαθώντας να απομειώσουν όσους υπερασπίζωνται τον Ελληνισμό και την,  απο αρχαιοτάτων χρόνων σύμφυτη με αυτόν, πίστη του  στην Ύβρη και τη Νέμεση,  αψηφώντας την ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ  προβάλλοντας αλλαζονικά το δικό τους "εγώ". Επιβάλλουν ετσιθελικά και ανεξέλεγκτα θεολογικές και ιστορικές στρεβλώσεις, διεκδικώντας με αυτόν τον τρόπο ως και ... ψήφο για την εκπροσώπηση της Ελλάδος σε θεσμικές θέσεις, ακόμη και στο  Ευρωκοινοβούλιο.
Δυστυχώς ο τρόπος μας αυτός  ξάφνιασε και  εσκανδάλισε μερικούς αδελφούς μας, ένας των οποίων μάς απείλησε, ότι θα μας καταγγείλει στον Αρχιεπίσκοπο για ........να μας κάνει .....ντα! ....ντα! Απευθυνόμενοι, λοιπόν, σήμερα σ' αυτούς τους σκανδαλισθέντες θα θέλαμε να τους βοηθήσουμε να σκεφθούν πιό ήρεμα και να κατανοήσουν, ότι ο τρόπος που χρησιμοποιήσαμε εκφράζει την αγανάκτηση της ταπεινής μας ψυχής, επειδή εις εξ αυτών, συγγραφεύς  ανθρωπάκος έθιξε τα ιερά και τα όσια της πίστεώς μας! Για όσους εξεπλάγησαν, αγνοώντας βασικά εκκλησιαστικά πράγματα,  να επισημάνουμε ότι  Εμείς, απλώς δανεισθήκαμε τήν εκκλησιαστική γλώσσα και την πρακτική της Ορθοδόξου λατρείας μας! Τίποτε παραπάνω! Δείτε, παρακαλώ, τούς στίχους της υμνολογίας, τους οποίους χρησιμοποιούμε κατά την νύκτα της Αναστάσεως του Κυρίου μας, την ώρα που ψάλλουμε θριαμβευτικά το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Είναι λόγια πολύ πιό σκληρά από τά δικά μας, αλλά τα ευχόμαστε όλοι, όσοι συμμετέχουμε στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία:
"Αναστήτω ο Θεός και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί Αυτού και φυγέτωσαν από προσώπου Αυτού, οι μισούντες Αυτόν"
"Ως εκλείπει καπνός  εκλειπέτωσαν, ως τήκεται κηρός από προσώπου πυρός"
"Ούτως απολούνται οι αμαρτωλοί από προσώπου του Θεού καί οι δίκαιοι ευφρανθήτωσαν"
Δηλ. παρακαλούμε τον Αναστάντα Χριστό, ώστε οι ασεβείς άνθρωποι  "να διασκορπισθούν, νά φύγουν, να εξαφανισθούν από την γη!, να γίνουν καπνός, να καούν! και να χαθούν ολοκληρωτικά! Ποιοί; Όσοι μισούν τον Θεόν"!, δηλ. άνθρωποι αλλαζόνες μικροί, αναστήματος νάνου που αντιμάχονται  την Αλήθεια και τη Ζωή, που είναι ο Χριστός!
+ Ο Κ. και Αι. Αμβρόσιος
http://thriskeftika.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: