Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Η Συνοδοιπόρος στα ¨ναρκοπέδια¨ και η ¨Μπουρλοτιέρισσα¨ του Αρχιπελάγους.

Ταμπέλες καθοδήγησης έχουν από πολλού μαρκάρει τις ζωές μας.
Προς οικονομικό ναρκοπέδιο, Προς πνευματο- κοινωνικό ναρκοπέδιο, Προς οικογενειακό-επαγγελματικό ναρκοπέδιο, Προς πολιτικό ναρκοπέδιο, Προς γεωπολιτικό- γεωστρατηγικό
ναρκοπέδιο.
Ένας πλανήτης σκέτο ναρκοπέδιο!!
Όλα τα μονοπάτια ναρκοθετήθηκαν και από εμάς τους ίδιους , όχι για να εμποδίσουμε τον κοινό εχθρό αλλά συνεργούντος και αυτού να τον φέρουμε κατ ευθεία μέσα στις αυλές των σπιτιών μας.
Τελικά ¨ναρκοθετήθηκε¨ και το ίδιο το μυαλό μας και δεν μπορεί να αξιολογήσει ακόμη και τα καθημερινά δρώμενα.

“Κάποιος πρέπει να σας πει πως δεν ζείτε σε όνειρο, ούτε σε εφιάλτη. Ζείτε μία πολύ άσχημη πραγματικότητα, που θα χειροτερέψει…” Κι εμείς αναρωτιόμαστε: Εμένα με πιάνουν τα νέα μέτρα; αγνοώντας (ηθελημένα) πως όταν θα μας “πιάσουν”, θα είναι πολύ αργά… ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑ: “ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ…”http://www.agioritikovima.gr/
30 Ιανουαρίου 1823 με την ανεύρεση της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Τήνου της Ευαγγελίστριας ξεκινάει η συνοδοιπορία των νεώτερων χρόνων της πονεμένης Ρωμιοσύνης με το Θείο Πεπρωμένο της στα δύσκολα γεωπολιτικά δρώμενα της ιστορίας.
Οι ξυπόλητοι Αγωνιστές του 21 βλ. Μακρυγιάννης κ.α ΤΗΝ επισκεπτόταν με τις Υδραίικες σκούνες στα πολεμικά διαλείμματα για να τους ευλογήσει τα άρματα και να τους ψιθυρίσει στο αυτί ¨ το Ποθούμενο της Λευτεριάς ξεκίνησε ¨ ¨ πάρτε φαλάγγι τους εχθρούς του ΥΙΟΥ μου¨.
Και αυτό το κάνανε μέχρι την στιγμή που κάποιοι από αυτούς με πράξεις και παραλείψεις ¨ναρκοθέτησαν¨ την ιστορική πορεία του Γένους βλ. δολοφονία Ιωάννη Καποδίστρια , εμφύλιες διαμάχες κ.α
Και όμως μέσα στα ναρκοπέδια της ιστορίας και στις συγκυρίες των γεγονότων είχαμε την ίδια την ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ- Συνοδοιπόρο να αποναρκοθετεί τις διαδρομές του Έθνους στις φοβερές δοκιμασίες –τραγωδίες του.
Μπορεί να μην το αξίζαμε αλλά πάντα ΤΗΝ είχαμε ¨ ναρκοσυλλέκτη¨ δίπλα μας
Για να το πούμε πιο απλά…
¨ αν δεν είχαμε την ΜΑΝΑ του ΘΕΟΥ Συνοδοιπόρο δεν την βγάζαμε καθαρή¨
Και πώς να την ¨βγάλουμε καθαρή ¨ αν δεν ΤΗΝ είχαμε Προστάτη και Βοηθό στον ακήρυκτο πόλεμο που διεξαγάγει η Ρωμιοσύνη με τους αντίχριστους όλων των εποχών.
Επειδή το μένος τους είναι τέτοιο εναντίων μας φρόντισαν να ¨τορπιλίσουν¨ και την ίδια την Συνοδοιπόρο μας το 40 ανήμερα της Εορτής ΤΗΣ μέσα στην ¨αυλή¨ του σπιτιού της στην Τήνο.
Μήπως και σήμερα δεν THN ¨τορπιλίζουν¨ με έξωθεν οδηγίες, αποφάσεις, κ.α;
Μήπως νομίζουν ότι η Συνοδοιπόρος μας δεν θα τους απαντήσει πάλι όπως τους απάντησε καταλλήλως στα βουνά της ΒΟΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ;
Μήπως εν έτη 2014 η απάντηση της Μεγαλόχαρης σε αυτούς θα είναι πλέον ολοκληρωμένη και τελειωτική ;
Τι βλέπουμε τα τελευταία χρόνια δίχως να μπορούμε να αντιδράσουμε εξ αιτίας της ακηδίας των ¨ευρω- πακέτων¨ ;
Κάποιους να ποντίζουν νάρκες στις ζωές μας βλ. μνημόνια και ταυτόχρονα να ποντίζουν νάρκες σε όλο το Αιγαίο . Να στήνουν ένα σκηνικό με υφαλοκρηπίδες, ΑΟΖ, γκρίζες ζώνες, ενεργειακούς διαδρόμους κ.α με επιδίωξη … άλλοι ¨να ζεστάνουν¨ τις τσέπες τους, άλλοι να μας εκμηδενίσουν Εθνικά και οι εξ ανατολών να ξαναζήσουν¨ το ξεφτισμένο όνειρο της οθωμανικής υπεροχής.
Τον σκοπό τους τον ξέρουν καλά και τώρα ¨σήμανε¨ η ώρα να δουν και το αποτέλεσμα των πράξεων τους.
Όμως δεν ξέρουν τον ΣΚΟΠΟ που μας φυλάει και ειδικότερα στο Αιγαίο που είναι η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ της ΤΗΝΟΥ.
Μπουρλοτιέρηδες προς το παρόν δεν έχουμε…
Η Παναγιά αφού περισυλλέξει όλες τις νοητές νάρκες από την ζωή του Έθνους και από το Αιγαίο, θα φέρει τους δικούς ΤΗΣ ¨μπουρλοτιέρηδες¨ και αργότερα θα αναδείξει και από εμάς τέτοιους για να κάνει το Αιγαίο ¨κόλαση¨ για τους εχθρούς του ΥΙΟΥ της και ΘΕΟΥ μας που ήδη έχουν τα ¨κόλλυβα στο ζωνάρι¨ για το μνημόσυνο που τους επιφυλάσσει η ιστορία μόλις τολμήσουν να φτάσουν στα έξη μίλια της υφαλοκρηπίδας.( Γέρων Παίσιος)
Η απάντηση ΤΗΣ αυτή την φορά θα είναι συμμετρική των κακουργηματικών επιδιώξεων τους.
Με όλους αυτούς η ΠΑΝΑΓΙΑ έχει παλιούς λογαριασμούς και πρέπει να ξεχρεώσουν!!
Για τους άπιστους εξ ημών που είμαστε μάλιστα και πολλοί αλλά και για τους ρεαλιστές ιδεοληψίες που δεν βλέπουν λύση στα προβλήματα που μας έσφιξαν θα μπορούσε να πει καλοσυνάτα…
* Ποια Μάνα αφήνει τα παιδιά της στα χέρια των εχθρών ΤΗΣ;

* Ποια Μάνα δεν συγκινείται όταν βλέπει την Τιμή ¨των πασών γενεών της Ρωμιοσύνης¨ να κατακλύζει το σπιτικό της με ύμνους και ωδές πνευματικές στο Αιγαιοπελαγίτικο Θρονί ΤΗΣ;

* Ποτέ δεν σας άφησα μόνους έστω και αν δεν το βλέπατε.

* Το έπος του 21 δεν τελείωσε ακόμη για αυτό και το άλγος και οι ωδίνες του Έθνους συνεχίζονται…

* Η ζωντανή ΠΑΡΟΥΣΙΑ μου στο αλβανικό έπος του 40 ήταν η ¨προαναγγελία¨ των δεινών που θα υποστούν οι εχθροί μου μεσ του Αιγαίου τα νερά!!!
Κωνσταντίνος Βαρδάκας
http://lithosfotos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: