Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Σχέδιο... Φάρσαλ... από το ημερολόγιο του ανέργου.




Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ο τρόπος που παρουσιάζουν στα κανάλια το πάρτυ των ΜΚΟ.
Λες και όλ' αυτά συνέβαιναν κάποια άλλη, μακρινή, εποχή. Από άλλους κυβερνώντες, που έχουν εδώ και χρόνια πάει σπίτι τους. Από άλλα λαμόγια, που έχουν αποσυρθεί από το προσκήνιο.

Δεν το νομίζω. Χθεσινά και προχθεσινά μαντάτα είναι όλ' αυτά. Την ώρα που εμένα με απέλυαν, οι λεβέντες των ΜΚΟ έτρωγαν με χρυσά κουτάλια. Την ώρα που εσένα σε άφηναν απλήρωτη, έκαναν ταξιδάκια με τα δικά μας λεφτά και πούλαγαν τρέλα σε διεθνές επίπεδο. Την ώρα που του άλλου του έκοβαν το επίδομα, εκείνοι εξακολουθούσαν απτόητοι να πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Αυτοί που τώρα κάνουν τους ελεγκτές ήταν εκείνοι που οργάνωσαν το κόλπο. Και τα κανάλια που κάνουν τώρα τους τιμητές, σιωπούσαν όταν γίνονταν οι αποκαλύψεις.
Κι ας μην ξεχνάμε ότι το θεσμικό πλαίσιο που γέννησε και επέτρεψε αυτά τα όργια δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό. Και όπως είναι λογικό, παρόμοιες δομές και συνθήκες γεννάνε παρόμοια αποτελέσματα. Αυτό πια το ξέρουμε όλοι.
Να, ο Φούχτελ, μόλις τελευταία, τους έκανε και δωρεά. Τον εξαπάτησαν, λέει. Μπα; Και ποιοι άραγε τον εξαπάτησαν; Οι απατεώνες οι ίδιοι ή, όπως είναι πιο φυσικό, οι επίσημοι συνομιλητές του - για να μην τους πω τσιράκια του;
Όχι, επειδή κάποιοι μας λένε ότι η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ! Δεν νομίζω όλο αυτό το σκηνικό να έχει πολλά να ζηλέψει από το Σχέδιο Μάρσαλ το αυθεντικό...
Κώστας Κ.
imerologioanergou.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: