Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Η γεωπολιτική καταιγίδα ολοένα και πλησιάζει. Ουκρανία-Αίγυπτος «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

ΟΥΚΡΑΝΙΑΑς βάλουμε το μυαλό να δουλέψει , το πνεύμα να γρηγορεί.
Σάββατο 8 Φεβ. 2014
Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στην καρδιά του Κιέβου, με τουλάχιστον επτά πολίτες και δύο αστυνομικούς νεκρούς, καθώς και αρκετούς σοβαρά τραυματίες.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax που επικαλείται την ουκρανική αστυνομία, συνολικά εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις: επτά πολίτες και δύο αστυνομικοί. http://www.in.gr/
Και αυτό ήταν μόνο η αρχή για τα χειρότερα που ερχόταν…
Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014
Ξεκάθαρη στήριξη στον ισχυρό άνδρα της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, για τη διεκδίκηση της προεδρίας της χώρας, προσέφερε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη συνάντησή τους στη Μόσχα. Ο αλ Σίσι ηγήθηκε της προσπάθειας ανατροπής του πρώην προέδρου Μόρσι τον περασμένο Ιούλιο και σύμφωνα με το νέο Σύνταγμα, οι εκλογές θα διενεργηθούν στα μέσα Απριλίου. http://www.enet.gr/
Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014
Ο Γιανουκόβιτς πιέζεται να δεχτεί πρόωρες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές εντός του 2014, ενώ το χάος στο Κίεβο παραμένει
Τουλάχιστον 100 οι νεκροί λένε οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές – Επισήμως «75 οι νεκροί» ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας – Νέα τηλεφωνική παρέμβαση Μπάιντεν – Κυρώσεις αποφάσισε η ΕΕ http://www.tanea.gr/
Στην Ουκρανία και την Αίγυπτο πέρα των κλιματολογικών συνθηκών διαμορφώνονται ήδη τα ίδια γεωστρατηγικά σενάρια από τους ισχυρούς της γης.
¨Μία σου και μία μου¨ είναι η πλέον αυθεντική γεωπολιτική προσέγγιση των ημερών μας.
Άρα το προχωρημένο σενάριο όπως ¨έτρεξε¨ στην Αίγυπτο μπορεί κάποιος να το μελετήσει αν μπορεί να εφαρμοσθεί πιλοτικά και στην Ουκρανία;
Όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές κανείς δεν μπορεί ψυχρά να εξετάζει σενάρια άλλα να δίνει αφορμές για έντονους προβληματισμούς που οδηγούν οι παγκόσμιοι μακελάρηδες το πλάσμα του ΘΕΟΥ;
Τι ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2011 στην Αίγυπτο;
Εξέγερση-Αίμα- Πτώση Μπουμπάρακ-Εκλογές-Μουσουλμανική αδελφότητα στο προσκήνιο-Εξέγερση,Αίμα-Πραξικόπημα- Στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.
Τι ξεκινάει άραγε τον Φεβρουάριο του 2014 στην Ουκρανία;
Μήπως μία από τα ίδια;
Αν και στην Ουκρανία είχαμε ένα ¨ προ-ζέσταμα¨ με την Πορτοκαλί Επανάσταση πριν δούμε στους τηλεοπτικούς δέκτες την φρίκη της Αραβικής Άνοιξης κάποιοι μας πάνε σήμερα ολοταχώς να δούμε και την φρίκη της Ευρωπαικής Άνοιξης.
Οι δολοφόνοι των Εθνών δεν πήρανε μάθημα ούτε από τον Ναπολέοντα, ούτε από τον Χίτλερ που θρυμμάτισαν την στρατηγική εγωπάθεια τους στις αχανείς πεδιάδες της Ουκρανίας.
Σήμερα όμως δοκιμάζουν με το αντάρτικο των πόλεων να ¨αλώσουν¨ πνευματικά την Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου.
Τι είναι η ΛΑΥΡΑ των Σπηλαίων του Κιέβου;
Ότι ήταν και η Θηβαίδα στην Αίγυπτο…
Η ΛΑΥΡΑ των Σπηλαίων του Κιέβου, υπήρξε μία ζωηφόρος άμπελος, που έθρεψε για χίλια σχεδόν χρόνια την Ορθοδοξία του Βορρά, με «βότρυας ζωής».
Παλαίστρα υπερφυών αγώνων.
Ορμητήριο πνευματικών αναβάσεων.
Φυτώριο αγίων ανδρών. Ανδρών, που με τις πύρινες προσευχές, τ’ ασκητικά παλαίσματα, τις θαυματουργίες και την Αγιότητά τους, ενίσχυσαν και στερέωσαν το μήνυμα του Ευαγγελίου στη Ρωσία.
Δίχως να θέλουμε να απλουστεύσουμε τα γεγονότα που βιώνουμε πριν χρόνια το Τσερνομπίλ στην Ουκρανία ταρακούνησε το Σοβιετικό καθεστώς και έφερε στο προσκήνιο την Νέα Τάξη των πραγμάτων.
Σήμερα το Κίεβο βιώνει ένα τεκτονικό γεωπολιτικό σεισμό με ισχυρούς μετασεισμούς που λογικό φαίνεται είναι ότι θα ταρακουνήσουν την σταθερότητα της Ευρώπης όχι μόνο προς τα Ανατολικά αλλά και προς τα Δυτικά.
Από εδώ και πέρα το σύστημα που έστησε ο πρόεδρος Ποὐτιν θα δοκιμασθεί πάνω σε νέα δεδομένα και το αξιακό σύστημα της ΕΕ θα βρεθεί προ νέων προκλήσεων.
Ποιος θέλει να κερδίσει από αυτήν την ανακατωσούρα;
Αυτός που θα είναι και ο πραγματικά μεγάλος ΧΑΜΕΝΟΣ.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: