Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Οικουμενικός Πατριάρχης: ”Δεν υπάρχει περιθώριο για βία και αιματοκύλισμα σε ένα δημοκρατικό έθνος”

50991642FO011_bartholomewΟ Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος καλεί τους δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες και κάθε Αρχή στην Ουκρανία, να εργαστούν για την ειρήνη και τους υπενθυμίζει την ευθύνη τους για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.
«Δεν υπάρχει περιθώριο για βία και αιματοκύλισμα σε ένα δημοκρατικό έθνος του 21ου αιώνα», σημειώνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
«Αισθανόμαστε ότι οι αδελφοί και οι αδελφές μας στην Ουκρανία είναι σάρκα και αίμα μας», τονίζει και καταδικάζει τα βίαια επεισόδια ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές, τα οποία προκάλεσαν την απώλεια της ζωής αθώων ανθρώπων.
«Την επαύριο των εορτασμών για τα 1025 χρόνια από τη βάπτιση των Ρος του Κιέβου από τους προκατόχους μας της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, είμαστε υποχρεωμένοι, στο όνομα του πολιτισμού και της ελευθερίας που δόθηκε από τον Θεό σε όλους τους ανθρώπους ως θείο δώρο, να καταδικάσουμε τη σημερινή βαρβαρότητα και να επιμείνουμε για μια ειρηνική και λογική λύση στα εσωτερικά προβλήματα της Ουκρανίας προς όφελος του λαού της και εις δόξαν Θεού» καταλήγει ο κ. Βαρθολομαίος, στο μήνυμά του προς τον λαό της Ουκρανίας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: