Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Θα χαθούν εθνικά εδάφη στις τράπεζες; Απαντήστε μας!

Θεσσαλονίκης Άνθιμος
Θεσσαλονίκης Άνθιμος
Σε νέα περάμβαση στα κοινά προχώρησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος με εγκύκλιό του που δημοσιεύθηκε χθες και όπου αναφέρεται σε όλα τα επίκαιρα και φλέγοντα εθνικά θέματα, από την κοινωνική απογοήτευση και την πολιτική κρίση έως το Σκοπιανό, τη Θράκη και το θέμα της απώλειας εθνικών εδαφών λόγω του χρέους στους ξένους δανειστές του Μνημονίου.

Ακολουθεί ολόκληρη η πολύ σημαντική παρέμβαση του Ιεράρχη: 

“Θεωρώ χρέος μου να Σας μεταφέρω το φρόνημα του λαού μας, μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια, οπόταν άρχισε η περιβόητη οικονομική κρίση στην προσφιλή, αλλά τόσο πολύπαθη Χώρα μας, την Ελλάδα.

Ολοφάνερα, η κρίση αυτή δεν είναι μόνον οικονομική, Είναι κατ’ εξοχήν ηθική κρίση.

Κύριοι, σκοπός μου είναι να Σας πληροφορήσω, ότι το γενικό φρόνημα του δοκιμαζομένου λαού μας έχει καταπέσει επικίνδυνα, εξ αιτίας αυτής της περιβόητης κρίσεως.

Οι Έλληνες πολίτες, άνδρες και γυναίκες, έβαλαν τα κεφάλια τους κάτω, αισθάνονται ότι έπεσαν τα εθνικά τους φτερά, και ο διαπιστούμενος κίνδυνος της απογνώσεως αυξάνεται ταχύτατα.

Εκείνο που σκανδαλίζει τον λαό μας είναι ότι υπάρχουν Έλληνες και Ελληνίδες, οι οποίοι και τώρα ζούν με άνεση την ζωή τους.

Ειδικώτερα εμείς οι Έλληνες Μακεδόνες, οι Θρακιώτες και οι Ηπειρώτες, αγωνιούμε για το περιλάλητο Σκοπιανό πρόβλημα, που όχι μόνον παραμένει άλυτο, αλλά παρουσιάζει μια επικίνδυνη στασιμότητα,

με πονηρά φημολογία και «Νιμίτσια» τακτική σιωπής και σκότους, ενώ θρασύτατα οι Σκοπιανοί εκυκλοφόρησαν μεταλλικό και χάρτινο νόμισμα με την μορφή του Έλληνα Μακεδόνα Αλεξάνδρου του Μεγάλου.

Ο συνδυασμός της υπαρκτής καταπτώσεως του άλλοτε γενναίου φρονήματος του ηρωικού λαού μας εξ αιτίας της παρατεινομένης κρίσεως, με την πλήρη άγνοιά του για τα εθνικά μας θέματα, όπως είναι το Σκοπιανό,

και οι επικίνδυνες ενέργειες της Τουρκίας στην ελληνικωτάτη Θράκη μας, συνθέτουν ανάγλυφο τον πίνακα του συγχρόνου εθνικοπολιτικού και οικονομικού προβληματισμού στους δυσκόλους καιρούς μας.

Επιτρέψατέ μου να προσθέσω, ότι το τεράστιο πρόβλημα των Ελληνικών Τραπεζών, με το πλήθος των φημών και των διαδόσεων περί της πορείας και της τύχης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, δημιουργεί οικονομική αστάθεια και αβεβαιότητα.

Είναι άραγε αλήθεια ότι η κρίση στο τραπεζικό μας σύστημα θα οδηγήση σε αστάθεια την κυριαρχία του Ελληνικού Λαού ακόμη και επί των εθνικών μας εδαφών; Διαφωτίστε μας, είναι ανάγκη.

Καί το τελευταίο αίτημά μας εδώ από την συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη και όλο τον Βορειοελλαδικό χώρο: Εκπληρώσατε κύριοι της Κυβερνήσεως την υπόσχεσή σας για την δημιουργία του ανταξίου Σταθμού της Δημοσίας Τηλεοράσεως, σε επίπεδο ίσης δυναμικής με αυτή που είχαμε με την TV ET3.

Ζητούμε δημόσια τηλεόραση αντάξια στα προβλήματα και στις θυσίες του Βορειοελλαδικού Ελληνισμού.

Περαίνοντας διαδηλώνομε όλοι οι Έλληνες πολίτες, ότι παρά τις δυσκολίες και τους προβληματισμούς, είμεθα έτοιμοι να αποθάνωμε για την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα της πατρίδος μας της Ελλάδος.

Ο Λυτρωτής και Σωτήρ μας Ιησούς Χριστός, η υπέρμαχος Στρατηγός Υπεραγία Θεοτόκος και οι άγιοί μας να ευλογούν και να προστατευουν την ιστορική και ένδοξη Πατρίδα μας, την Ελλάδα.” 
defencenet.gr
http://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: