Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Σύναξη των εν Χίω Αγίων


Ημερομηνία εορτής: 01/09/2013Σύναξη των εν Χίω Αγίων
Τύπος εορτής: Ειδικός υπολογισμός.
Εορτάζει την Κυριακή μεταξύ 1 και 7 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.
Άγιοι που εορτάζουν:  Συναξη Των Εν Χιω Αγιων




Βιογραφία
Την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη όλων των εν Χίω Αγίων. Δεν έχουμε άλλες πληροφορίες για το γεγονός.


Αγιογραφίες / Φωτογραφίες
Σύναξη των εν Χίω Αγίων
Σύναξη των εν Χίω Αγίων


Οι τρεις τάξεις της χάριτος - Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστού


Οι τρεις τάξεις της χάριτος
(Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστού)

Σε τρεις τάξεις διαιρείται η χάρις: Καθαρτική, φωτιστική, τελειωτική. 

Σε τρεις και η ζωή μας: Κατά φύσιν, υπέρ φύσιν, παρά φύσιν. 

Σε αυτές τις τρεις τάξεις ανέρχεται και κατέρχεται. 

Τρία είναι και τα μεγάλα χαρίσματα, που λαμβάνει:Θεωρία, αγάπη, απάθεια. 

Λοιπόν στην “πράξιν” συνεργεί χάρις καθαρτική, η οποία βοηθά στην κάθαρση. Και κάθε ένας, που μετανόησε, η χάρις είναι που τον προτρέπει στη μετάνοια. Και όσα κάνει της χάριτος είναι, αν και δεν το γνωρίζει αυτός που την έχει, όμως αυτή τον τροφοδοτεί και τον οδηγεί. Και ανάλογα με την προκοπή του, ανέρχεται ή κατέρχεται ή μένει στην ιδία κατάσταση.


Εάν έχει ζήλο και αυταπάρνηση ανεβαίνει σε θεωρία, την οποία διαδέχεται φωτισμός θείας γνώσεως και λίγη απάθεια. Εάν ψυχρανθεί ο ζήλος, η προθυμία, τότε συστέλλεται και η ενέργεια της χάριτος. 

Γι’ αυτόν που λες ότι γνωρίζει 
να προσεύχεται, είναι εκείνος που γνωρίζει τι εύχεται και τι ζητά από τον Θεό.

Αυτός που γνωρίζει να προσεύχεται δεν βαττολογεί, δεν ζητά περιττά· αλλά γνωρίζει τον τόπο, τον τρόπο και τον καιρό και ζητά τα αρμόδια και ωφέλιμα της ψυχής του. Επικοινωνεί νοερά με το Χριστόν. Τον πιάνει και τον κατέχει και “δεν θα σε αφήσω, λέγει, εις τον αιώνα”. 

Εκείνος που προσεύχεται ζητά την άφεσξη των αμαρτιών, ζητά το έλεος του Κυρίου. Εάν ζητά και μεγάλα, όχι στον κατάλληλο καιρό, δεν του τα δίδει ο Κύριος. Διότι ο Θεός τα δίνει με τάξη. Και, αν εσύ τον κουράζεις ζητώντας, αφήνει το πνεύμα της πλάνης και προσποιείται τη χάρη και σε πλανά, δείχνοντάς σου άλλα αντί άλλων. Γι’ αυτό δεν είναι ωφέλιμο να ζητά κανείς τα υπέρμετρα. Αλλά, και αν εισακουσθεί προ του καθαρισμού, όταν δεν είναι στην τάξη, γίνονται φίδια και βλάπτουν. Συ έχε μετάνοια καθαρή, κάνε σε όλους υπακοή, και μόνη της η χάρη θα έλθει χωρίς εσύ να το ζητάς.

Ο άνθρωπος σαν βρέφος που ψελλίζει ζητά από τον Θεό το θέλημά του το άγιο. Ο Θεός, σαν Πατέρας υπεράγαθος, του δίδει τη χάρη, αλλά του δίδει και πειρασμούς, Εάν υπομένει αγόγγυστα τους πειρασμούς λαμβάνει προσθήκη της χάριτος. Όση περισσότερη χάρη λαμβάνει, τόσο αυξάνονται και οι πειρασμοί.

Οι δαίμονες, όταν πλησιάζουν, για να σε πολεμήσουν, δεν πηγαίνουν εκεί που εσύ εύκολα θα τους νικήσεις, αλλά δοκιμάζουν, πού έχεις αδυναμία.


Εκεί που εσύ δεν τους περιμένεις, εκεί πολιορκούν το κάστρο. Και, όταν βρουν ψυχή ασθενική και μέρος αδύνατο, πάντα εκεί νικούν και τον κάνουν υπεύθυνο για την ήττα του.

Ζητάς χάρη από τον Θεό; Αντί χάριτος σου αφήνει πειρασμό. Δεν αντέχεις τον πόλεμο, πέφτεις; Δεν σου δίνεται προσθήκη της χάριτος. Πάλι ζητάς; Πάλι ο πειρασμός. Πάλι ήττα; Πάλι στέρηση εφ’ όρου ζωής. Πρέπει λοιπόν να βγεις νικητής. Άντεξε τον πειρασμό μέχρι θανάτου. Πέσε πτώμα στη μάχη, φωνάζοντας κάτω παράλυτος:


Δεν θα σε αφήσω, γλυκύτατε Ιησού! Ούτε θα σε εγκαταλείψω! Αχώριστος θα μείνω στον αιώνα, και για την αγάπην Σου ξεψυχώ στη μάχη”. 


Και ξαφνικά εμφανίζεται στη μάχη και φωνάζει δυνατά: “Εδώ είμαι! Μάζεψε όλες τις δυνάμεις σου και ακολούθησέ με ! 

Συ δε γεμίζεις όλος φως και χαρά: Αλλοίμονο σε μένα τον δυστυχή! Αλλοίμονο σε μένα τον πονηρό και αχρείο! Προηγουμένως άκουα για σένα, τώρα δε σε είδαν οι οφθαλμοί μου· γι’ αυτό και κατηγόρησα τον εαυτόν μου, τον θεώρησα δε χώμα και στάχτη”.

Τότε γεμίζεις από θεία αγάπη. Και φλέγεται η ψυχή σου σαν του Κλεόπα. Και σε καιρό πειρασμού δεν καταλείπεις πλέον τη μάχη, αλλά υπομένεις τις θλίψεις σκεπτόμενος- ότι όπως πέρασε ο ένας πειρασμός και ο άλλος, έτσι θα περάσει και αυτός.

Όταν όμως δειλιάζεις και γογγύζεις και δεν υπομένεις τους πειρασμούς, τότε, αντί να νικάς πρέπει διαρκώς να μετανοείς· για τα σφάλματα της ημέρας, για την αμέλεια της νύκτας. Και, αντί να αυξάνεται η χάρις, μεγαλώνεις τις θλίψεις σου.

Γι’ αυτό μη δειλιάζεις μη φοβάσαι τους πειρασμούς. Και αν πέσεις πολλές φορές, σήκω. Μη χάνεις τη ψυχραιμία σου. Μην απογοητεύεσαι. Σύννεφα είναι και θα περάσουν. 


Και όταν, με τη βοήθεια της χάριτος που σε καθαρίζει από όλα τα πάθη, περάσεις όλα αυτά που λέγονται “πράξις”, τότε γεύεται ο νους φωτισμό και κινείται σε θεωρία.

Και πρώτη θεωρία είναι των όντων: 

Πως όλα τα δημιούργησε για τον άνθρωπον ο Θεός, και αυτούς ακόμη τους Αγγέλους για να τον υπηρετούν. Πόσην αξία, πόσο μεγαλείο, τί μεγάλο προορισμό έχει ο άνθρωπος – αυτή η πνοή του Θεού! Όχι για να ζήσει εδώ τις λίγες ημέρες της εξορίας του, αλλά να ζήσει αιώνια με τον Πλάστη του. Να βλέπει τους θείους Αγγέλους. Να ακούει την άρρητη μελωδία τους. Τί χαρά! Τί μεγαλείο! Μόλις τελειώνει αυτή η ζωή μας και κλείνουν τα μάτια, αμέσως ανοίγουν τα άλλα και αρχίζει η νέα ζωή. Η αληθινή χαρά, που πλέον τέλος δεν έχει.

Αυτά σκεπτόμενος βυθίζεται ο νους σε μία ειρήνη και γαλήνη, που απλώνεται σε όλο το σώμα, και ξεχνά τελείως ότι υπάρχει σ’ αυτή τη ζωή.

Τέτοιες θεωρίες διαδέχονται η μία την άλλη. Όχι να πλάθει φαντασίες με το νου του, αλλά η κατάσταση είναι τέτοια – ενέργεια χάριτος, που φέρνει νοήματα και ασχολείται ο νους στη θεωρία. Δεν τα πλάθει ο άνθρωπος· μόνα τους έρχονται και αρπάζουν το νου στη θεωρία. Και τότε απλώνεται ο νους και γίνεται διαφορετικός. Φωτίζεται. Είναι όλα ανοικτά σ’ αυτόν. Γεμίζει σοφία, και σαν υιός κατέχει τα του Πατρός του. Ξέρει ότι είναι μηδέν, πηλός, αλλά και υιός Βασιλέως. Δεν έχει τίποτε, άλλα όλα τα έχει. Γεμίζει θεολογία. 


Φωνάζει αχόρταστα, με πλήρη επίγνωση, ομολογώντας ότι η ύπαρξή του είναι μηδέν. Η καταγωγή του είναι ο πηλός· η δε ζωτική δύναμή του, η πνοή τού Θεού – ή ψυχή του. Αμέσως πετά η ψυχή στον ουρανό! – Είμαι το εμφύσημα, η πνοή του Θεού! Όλα διεσώθησαν, έμειναν στη γη, απ’ όπου και ελήφθησαν! Είμαι Βασιλέως αιωνίου υιός! Είμαι θεός κατά χάρη! Είμαι αθάνατος και αιώνιος! Είμαι, μετά μία στιγμή, κοντά στον ουράνιο Πατέρα μου!

Αυτός είναι ο αληθινός προορισμός του ανθρώπου· γι’ αυτό πλάσθηκε, και οφείλει να έλθει απ’ όπου ήλθε. Τέτοιου είδους είναι οι θεωρίες, με τις οποίες ασχολείται ο πνευματικός άνθρωπος. Και περιμένει την ώρα που θα αφήσει το χώμα και θα πετάξει η ψυχή στα ουράνια.

Έχε θάρρος λοιπόν, παιδί μου, και με αυτή την ελπίδα υπόμενε κάθε πόνο και θλίψη. Αφού μετά από λίγο θα αξιωθούμε να απολαύσουμε αυτά. Για όλους μας είναι τα ίδια. Όλοι είμαστε παιδιά του Θεού. Αυτόν φωνάζουμε ημέρα και νύκτα και την γλυκειά μας Μανούλα, τη Δέσποινα του Παντός, την οποίαν όποιος παρακαλεί, δεν τον αφήνει ποτέ.

(Γέροντος Ιωσήφ, «Έκφρασις Μοναχικής εμπειρίας», επιστ. Ι΄, εκδ. Ι.Μ.Φιλοθέου, σ. 84-88. – απόσπασμα σε νεοελληνική απόδοση.)

http://www.paterikiorthodoxia.com/2013/08/blog-post_268.html

ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΕΜΒΡΥΑ


 embryo

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ  ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΕΜΒΡΥΑ,
ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΔΩ!!!
Γενική εθνική επιστράτευση !   Για να αποτραπεί απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επιτρέπει τεχνολογικές έρευνες σε ανθρώπινα έμβρυα. Συμπράττουμε στην πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία από την κίνηση πολιτών ''One of us''.
Ενημερωθείτε σχετικά εδώ και υπογράψτε !

Πανευρωπαϊκή εκστρατεία κατά της απόφασης της Ε.Ε. να διαθέσει 80 εκ. € για πειράματα σε ανθρώπινα έμβρυα

 Οι πολίτες άλλων χώρων ευαισθητοποίηθηκαν και  υπερκάλυψαν τον προβλεπόμενο γι΄αυτές αριθμό υπογραφών, ενώ η Ορθόδοξη Ελλάδα μας έχει καλύψει μέχρι 30 Αυγούστου ποσοστό διαμαρτυριών μόλις 1,8 % , το χαμηλότερο σε όλη την Ευρώπη. Γι΄ αυτό χρειάζεται άμεση κινητοποίηση όλων μας.
Η διαδικασία είναι απλή  :
Μπαίνουμε στην ιστοσελίδα: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-2012-000005/public/signup.do  
1. Επιλέγουμε γλώσσα.
2. Πατάμε το κουμπί "Υποστήριξη".
3. Επιλέγουμε χώρα.
4. Συμπληρώνουμε τα στοιχεία μας.
embrya signup.do 02
5. Πατάμε το κουμπί "Υποβολή".
ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ   31.8.2013

ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ;

15Τί αξία έχει αδελφοί μου, εάν μιλώ αιώνια για τον Θεό και ο Θεός αιώνια σιωπά; Μπορώ άραγε να υπερασπιστώ το δίκαιο του Θεού, εάν ο Θεός δεν το θέσει υπό την προστασία Του; Μπορώ να αποδείξω τον Θεό στους άθεους εάν ο Θεός κρύβεται;
Μπορώ να αγαπώ τα παιδιά Του, εάν Αυτός είναι αδιάφορος απέναντι στα παθήματά τους;

Όχι. Τίποτα από όλα αυτά δεν μπορώ. Οι λέξεις μου δεν έχουν φτερά για να μπορούν να υψώσουν στον Θεό όλους τους πεσμένους και ξεπερασμένους από τον Θεό ούτε έχουν φωτιά για να ζεστάνουν τις παγωμένες καρδίες των παιδιών έναντι του Πατέρα τους. Οι λέξεις μου δεν είναι τίποτα, αν δεν είναι απήχηση και επανάληψη αυτού που ο Θεός με τη δική του δυνατή γλώσσα λέει.

Τί είναι ο ψίθυρος στα βότσαλα της ακτής μπροστά στο φοβερό βουητό του ωκεανού; Έτσι είναι και οι λέξεις μου απέναντι στους λόγους του Θεού. Πώς μπορεί να ακούσει κάποιος τον ψίθυρο στα βότσαλα, τα σκεπασμένα από τον αφρό του μανιώδους στοιχείου, όταν είναι κουφός μπροστά στο βουητό του ωκεανού;

Πώς θα δει τον Θεό στα λόγια μου εκείνος που δεν μπορεί να τον δει στη φύση και στη ζωή;

Πώς οι αδύναμες ανθρώπινες λέξεις μπορούν να πείσουν εκείνον που ούτε οι κεραυνοί δεν είναι σε θέσει να πείσουν;

Πώς θα ζεσταθεί με μία σπίθα εκείνος που άφησε τη φωτιά πίσω του;

Δεν σιωπά ο Θεός αδελφοί μου, αλλά μιλά δυνατότερα από όλες τις θύελλες και τους κεραυνούς. Δεν εγκαταλείπει ο Θεός τον δίκαιο, αλλά τον παρακολουθεί στα παθήματά του και απαλά τον οδηγεί στον θρόνο. Δεν εξαρτάται ο Θεός από οποιουδήποτε την καλή θέληση, αλλά πράττει τα πάντα εξαρτώμενα από τη δική Του καλή θέληση. Θα ήταν κακόμοιρος ο Θεός μας, εάν εξαρτιόταν από τις δικανικές υπερασπίσεις ενός θνητού ανθρώπου.

Ο Θεός είναι αυτός που είναι, είτε εμείς τον μεγαλύνουμε είτε τον υποτιμούμε.

Ο Θεός θα υπάρχει , φωτεινός και μεγάλος όπως και σήμερα, και τότε που οι ακτίνες του ηλίου μάταια θα αναζητούν ένα ανθρώπινο πλάσμα στη γη, και αντί ζωντανών θα ζεσταίνουν μόνον τους τάφους των νεκρών…

Το ζήτημα της υπάρξεως του Θεού και της Θείας του Οικονομίας θα καταστρεφόταν αν εξαρτιόταν από τους λόγους μου και από τις δικές σας συνήθειες. Αλλά το ζήτημα του Θεού, ανεξάρτητα απ’ όλους εμάς θα πετύχει και θα νικήσει. Εκείνος του οποίου τα χρόνια δεν έχουν αριθμό και η οντότητά του δεν έχει αρχή και τέλος δεν μπορεί να αφήσει το «επίγειο σπίτι» του στις διαθέσεις μας, στα αδύναμα δημιουργήματά του, των οποίων η αρχή και το τέλος σχεδόν συναντιόνται σε ένα σημείο και των οποίων η οντότητα είναι μία κουκκίδα.

Δεν είναι ο άνθρωπος φερέγγυος αλλά ο Θεός και πιστός εγγυητής της Βασιλείας της αγάπης στη γη…

Από το βιβλίο: Αργά βαδίζει ο Χριστός, Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς, εκδ.Εν πλω. 
http://www.agioritikovima.gr/diafora/theologikos-log/diafora/27484-enas-agios-anar

Μην απελπίζεσαι.

1

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

Ο γέροντας Πορφύριος έχει πει: «Μην απελπίζεσαι. Όταν αμαρτάνεις, να μην απελπίζεσαι. Με θάρρος και ελπίδα στο Θεό να μετανοείς και να πηγαίνεις στον Πνευματικό που σου έχω υποδείξει, αν δεν μπορώ εγώ, και να τα εξομολογείσαι. Έτσι μόνο θα σωθείς». [Τζ. 142]

Εκείνο που έλεγε, κυρίως, ήτανε για τη σημασία της εξομολογήσεως. Έλεγε: «Δεν υπάρχει απελπισία όταν είσαι μέσα στην Εκκλησία, ό,τι και να έχεις κάνει, ό,τι και να έχεις υποστεί.  
Δεν υπάρχει απελπισία. Στενοχώρια μπορεί να έχεις, αλλά απελπισία όχι. Ο Θεός, μέσα από την εξομολόγηση –τόνιζε πάρα πολύ τη σημασία του Ιερέα, το χέρι του παπά... ήταν σαν να έβγαινε από εκεί η Θεία Χάρη- σε βοηθά και ξεπερνάς αυτά τα οποία μπορεί να σε οδηγήσουν στα έσχατα όρια της απελπισίας».

«Έχει ο Θεός. Εκεί που απελπίζεσαι, σου στέλνει κάτι που δεν το περιμένεις... αρκεί να Τον πιστεύεις και να Τον αγαπάς. Όπως και Εκείνος μας αγαπά και φροντίζει για εμάς, όπως ο κάθε πατέρας για τα παιδιά του. Και όλοι μας είμαστε παιδιά Του Θεού. Και ό,τι καλό έχουμε, το έχουμε από Τον Θεό. Είναι δικό Του το δώρο. Δεν έχεις ακούσει στην Εκκλησία ότι: "Πάσα δόσις αγαθή και πάν δώρημα τέλειον άνωθεν εστί κατά βαίνον, εκ σου του Πατρός των φώτων;"  [Κ 111]

Από το βιβλίο "Ανθολόγιο Συμβουλών" Γέροντος Πορφυρίου ιερομονάχου 

Πρόεδρος Γουατεμάλα: «Ο Ιησούς Χριστός ο Ανώτατος Άρχοντας της χώρας μας»

Πρόεδρος Γουατεμάλα

Ο Πρόεδρος της Γουατεμάλα, Otto Perez Molina, κατά την διάρκεια της πρώτης πανεθνικής προσευχής που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα κήρυξε τον Ιησού Χριστό ως τον «Ανώτατο Άρχοντα» της χώρας.

Ηγετικά στελέχη της κυβέρνησης, οικονομικών φορέων, του κλήρου καθώς και ηγέτες/εκπρόσωποι ανθρώπων ιθαγενικής προέλευσης συγκεντρώθηκαν στη Guatematala City για να προσευχηθούν για το έθνος και την διατήρηση της ειρήνης και να αφιερώσουν στο Θεό το κέντρο των μελλοντικών εθνικών ενεργειών τους.

"Σήμερα ονομάζουμε τον Ιησού Χριστό ως τον Ανώτατο Άρχοντα της Γουατεμάλα και κηρύσσουμε εις το όνομά Του ότι κάθε μία από τις γενιές του μέλλοντός μας θα είναι γενιές που θα κατοικούν σε μία ευημερούσα Γουατεμάλα", δήλωσε ο Molina, σύμφωνα με την AcontercerCristiano.net.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι ηγέτες ενθαρρύνθηκαν επίσης να ακολουθούν τις Χριστιανικές αξίες εντός των επιχειρήσεών τους, των πανεπιστημίων και των κοινοτήτων/γειτονιών. Επίσης, οι ομιλητές, συμπεριλαμβανομένου του Manuel Espina, προέδρου της Οργάνωσης «Ευημερία της Γουατεμάλα» (σ.σ. pentapostagma.gr – Guatemala Prospera) που καταρτίζει τους ηγέτες των εθνικών επιχειρήσεων σχετικά με τα μέσα οικοδόμησης αναπτυξιακής αλλαγής εντός των κοινοτήτων τους, ζήτησαν από τους ηγέτες να αφουγκραστούν την πανεθνική αυτή προσευχή ως το μοναδικό μέσο δια του οποίου η χώρα μπορεί προχωρήσει και να επιτύχει.   

"Ως κοινωνία πολιτών, η Guatemala έχει πολλά προβλήματα, αλλά πέραν των προβλημάτων ανοίγονται μπροστά μας σημαντικές ευκαιρίες. Αυτές οι ευκαιρίες δίνουν τη δυνατότητα στους ηγέτες της χώρας να αναλάβουν την πλήρη ευθύνη του ρόλου τους ώστε να καταστήσουν τη χώρα μας διαφορετική. Η προσευχή μας απευθύνεται σε όλους εμάς που επιθυμούμε να εκφραστούμε δυναμικά και να ξεκινήσουμε να αλλάζουμε τα πράγματα οπουδήποτε έχουμε το ρόλο αυτό", δήλωσε ο Espina, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Emisora Unida, ενός διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού της χώρας.

pentapostagma.gr

pentapostagma

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΐΣΙΟΣ: ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΕ ΠΟΝΟ

15Όλη η βάση που γίνεται η ευχή είναι να πονάει ο άνθρωπος. Αν δεν πονάει, μπορεί να κάθεται ώρες με το κομποσχοίνι και η προσευχή του να μην έχει κανένα αποτέλεσμα. Αν υπάρχει πόνος για το θέμα για το οποίο προσεύχεται, ακόμη και με έναν αναστεναγμό κάνει καρδιακή προσευχή.

Πολλοί, όταν την στιγμή που τους ζητούν οι άλλοι να προσευχηθούν δεν έχουν χρόνο, προσεύχονται με έναν αναστεναγμό για το πρόβλημά τους. Δεν λέω να μην κάνει κανείς προσευχή, αλλά, αν τυχόν δεν υπάρχει χρόνος, ένας αναστεναγμός για τον πόνο του άλλου είναι μια καρδιακή προσευχή· ισοδυναμεί δηλαδή με ώρες προσευχής.

Διαβάζεις λ.χ. ένα γράμμα, βλέπεις ένα πρόβλημα, αναστενάζεις και μετά προσεύχεσαι. Αυτό είναι μεγάλο πράγμα! Πριν πιάσεις το ακουστικό, πριν ακόμα καλέσεις, σε ακούει ο Θεός! Και το πληροφορείται ο άλλος.Να δείτε πως οι δαιμονισμένοι καταλαβαίνουν πότε κάνω προσευχή γι’ αυτούς και φωνάζουν όπου κι αν βρίσκονται!

Η πραγματική προσευχή ξεκινάει από έναν πόνο· δεν είναι ευχαρίστηση, «νιρβάνα». Τι πόνος είναι; Βασανίζεται με την καλή έννοια ο άνθρωπος. Πονάει, βογκάει, υποφέρει, όταν κάνει προσευχή για οτιδήποτε.

Ξέρετε τι θα πει υποφέρει; Ναι, υποφέρει, γιατί συμμετέχει στον γενικό πόνο του κόσμου ή στον πόνο ενός συγκεκριμένου ανθρώπου. Αυτήν την συμμετοχή, αυτόν τον πόνο, τον ανταμείβει ο Θεός με την θεία αγαλλίαση. Δεν ζητάει βέβαια ο άνθρωπος την θεία αγαλλίαση, αλλά η θεία αγαλλίαση έρχεται ως συνέπεια, επειδή συμμετέχει στον πόνο του άλλου.

Απόσπασμα από το βιβλίο: “Λόγοι Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου Στ’: Περί προσευχής” 
http://www.agioritikovima.gr/didaches/geronta-paisiou/27507-gerontas-pai

Μαζεύουμε για δεύτερη χρονιά σχολικά είδη για ελληνικές οικογένειες.


Με τη δύναμη του Θεού  και τη δική σας συνδρομή και βοήθεια συγκεντρώνουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής  στο Πολυδένδρι Αττικής ,σχολικά είδη  (τετράδια, στυλούς,και γραφική ύλη) για παιδιά  Ελληνικών οικογενειών με προβλήματα εργασίας και επιβίωσης. Η συλλογή  των σχολικών  ειδών θα συνεχιστεί  από την Ιερά Μονή και τις  επόμενες εβδομάδες .Η προσφορά σας ανακουφίζει ουσιαστικά πολλές οικογένειες.
Τρόποι συλλογής σχολικών ειδών:
Α Σταθμός:Μπορούμε να αφήσουμε  τα  σχολικά είδη μετά τη Θεία λειτουργία τη Κυριακής μπροστά στην είσοδο του αρχονταρικίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο καραβάκι της αγάπης μας.Τηλέφωνο επικοινωνίας 2295022228
 Β Σταθμός .Ακόμη μπορούμε να αφήσουμε τα σχολικά είδη στον Σύνδεσμο Αγάπης "ο Ιερός Χρυσόστομος" Πυργοτέλους 3α στο Παγκράτι-τηλέφωνο 2107018021 δ.Κωνσταντίνα Τζαναβάρα
Για αποστολή σχολικών ειδών μέσω ταχυδρομίου 
Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής 
τ.θ.49 19014 Καπανδρίτι Αττικής
(υπόψιν π.Εφραίμ Παναούση).
Για τη μικρή ή τη μεγαλυτερη προσφορά σας, εκ των προτέρων σας ευχαριστούμε πολύ!!


pentapostagma

Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής: “Πρόσεχε σέ βλέπει ό Θεός είναι παρών, είναι δίπλα σου.”

 Πρός ωάννη,
φοιτητή Θεολογικς Σχολς
Τιμίου Σταυρο, Μπρούκλιν Βοστώνης.
 γιον ρος, τ  5/6/1959.
Ες τόν γαπητόν ωάννην μου
εχομαι γείαν μακράν καί Θεο φώτισιν.
Νά σο νοίξ τόν νον τ Πνεύματι Ατο τo γαθπως ξαπέστειλε ες τούς γίους Ατο μαθητάς.
Λοιπόν, υέ γαθέ, φοβο τόν Θεόν καί πράττε τάς ντολάς Του καί ε σοι γένηται.
Σήμερον λαβον τήν πιστολήν σου καί εδον τά ν ατ, καί πολύ χάρηνπου ζητες τροφήν διά τήν ψυχήν σου. Βιάζου λοιπόν, γαθό μου παιδί, καί πρτον νά λές τήν εχήν. Μνημόνευε τό νομα το Θεο, διά νά σομνημονεύσ καί  Θεός ν καιρ πειρασμο.
,τι κάμνεις νον καί φρονν, λέγε σέ κάθε στιγμήν: «ωάννη, πρόσεχε σέ βλέπει  Θεός· εναι παρών, εναι δίπλα σου. λα τά βλέπει καί παραβλέπει· δέν δύνασαι νά τόν λανθάνς σέ τίποτα. Εσαι να σκουλήκι κοντά Του, να μυρμήγκι».
Μά  Θεός εναι Θεός πολυόμματος, που βλέπει παντο νος σου πρίν κινηθε νά σχηματίσ τόν λογισμόν,  Θεός τό ξεύρει. Διατί λοιπόν σύ δέν τό βλέπεις;  ρασις το Θεο εναι  γνσις περί Θεο.
Λοιπόν, ταν σύ δέν μαρτάνς, δέν ψεύδεσαι, δέν κατακρίνς, δέν πονηρεύεσαι κατά το πλησίον σου, τότε χεις φόβον Θεο. Τότε εσαι σοφός καί κατανοες τόν Θεόν, καί διά νά μήν Τόν λυπήσς δέν μαρτάνεις. Καί ατή εναι  ρασις το Θεο, καί  Θεός  βλέπων τά πάντα σέ σκεπάζει πό τάς παγίδας το σαταν.
δού  τρόπος πς νά φυλάγεσαι, υέ μου γαπητέ, πό τάς παγίδας τοσατανρκοσι πρός τό παρόν. Σς εχομαι.
Ταπεινός π. ωσήφ.
Πηγή: Θείας Χάριτος Εμπειρίες

Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζητούν εξηγήσεις από το IPCC, γιατί δεν θερμαίνεται ο πλανήτης...


http://www.bloomberg.com/news/2013-08-29/global-warming-slowdown-data-sought-in-un-climate-report.html
http://www.thegwpf.org/european-union-seeking-clarity-global-warming-slowdown/
Γουστάααρωω!... Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ ζητούν από το IPCC (από τον εαυτό τους) να τους δώσουν εξηγήσεις γιατί δεν ζεσταίνεται ο πλανήτης εδώ και 15-20 χρόνια, και επομένως τι θα κάνουν χωρίς υπερθέρμανση...

Είναι απλό. Μέχρι το 1350 περίπου η Γη είχε ζέστη:  Μεσαιωνική Θερμή Περίοδος. Μέτα έκανε κρύο, μέχρι περίπου το 1800:  Ο μίνι-παγετώνας.  Μετά ζέστανε και μέχρι το 1922 είχε γίνει και θέμα γιατί πάλι είχε λιώσει η Αρκτική και όλοι έψαχναν για κάρβουνο εκεί πάνω. Μετά δεν θυμάμαι, αλλά το 1975 θυμάμαι καθαρά, ότι ο φόβος ήταν ότι θα πεθάνουμε από το κρύο (και ότι οι Κυβερνήσεις έπρεπε να πάρουν μέτρα). Μετά ζέστανε ο καιρός και ήρθε ο Ρήγκαν και γύρισαν οι όμηροι από την Τεχεράνη, και τέλειωσε η ύφεση, και τέλειωσε και η ΕΣΣΔ. Τότε έσκασε μύτη η σημερινή εκδοχή του Ανρωπογενούς Φαινομένου του Θερμοκηπίου. και όσοι την στήριξαν, είχαν ο καθένας την δική του πολιτική ή γεωπολτική ατζέντα.  Θεωρία που έχει καταρριφθεί έκτοτε από ό,τι έχω δει, πλην νεο-θρησκευτικών φετφάδων, και ειδικά τα τελευταία 15-20 χρόνια σταμάτησε να κάνει την ζέστη που άρχισε το 1980 (που τέλειωσε το κρύο).   Δεν προκύπτει ούτε το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου, ούτε ο μηχανισμός του Θερμοκηπίου, και δεν προκύπτει από δορυφορικές μετρήσεις, και μοντέλα ήταν και τίποτα άλλο.


 Στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ (σε όσους βαλτούς ηλίθιους ασχολούνται με τα Θερμοκήπια) παραθέτω την θερμοκρασία των τελευταίων 400.000 χρόνων, με έμφαση στα τελευταία 11.000 χρόνια.


archaeopteryxgr.blogspot.gr

Οἱ Ἀλβανοί ἀπειλοῦν μέ ἀπολύσεις ὅσους πηγαίνουν στήν Θ. Λειτουργία τῆς σκλαβωμένης Ἐκκλησίας στήν Πρεμετή! (Ἐμεῖς συνεχίζουμε νά προσλαμβάνουμε μή Ἕλληνες!)

ekklisia-premeti-albanias
Οι Αλβανοί απειλούν με απολύσεις όσους πηγαίνουν στην Θ. Λειτουργία της σκλαβωμένης Εκκλησίας στην Πρεμετή!

Καθώς εμείς οι νεο-έλληνες περιμένουμε από αυτούς που παριστάνουν τους υπουργούς της δήθεν ελληνικής κυβέρνησης να λύσουν τα προβλήματα που δημιουργεί η παγκοσμοιοποιημένη διακυβέρνηση, χωρίς να προσφέρουμε το παραμικρό από την μεριά μας για την λύση τους, επαναπαυόμενοι στους μαλακούς καναπέδες και στα νεο-οθωμανικά τουρκοσήριαλ, μαθαίνουμε ότι δεν έχει τέλος το καθεστώς βίας και τρομοκρατίας στη Βόρειο Ήπειρο, αφού όπως καταγγέλλουν οι Έλληνες κάτοικοι, οι Αλβανοί τους απειλούν με απολύσεις από τις δουλειές τους, εάν παραβρεθούν ακόμη και στην εξωτερική Θεία Λειτουργία, που γίνεται στην αυλή της σκλαβωμένης Εκκλησίας στην Πρεμετή! Ὁ διωκόμενος Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου! Έλληνες και Ελληνόπουλα που πραγματικά αξίζουν να αγωνιστεί κανείς γι΄ αυτά, γεμάτα αγνότητα, φιλότιμο, Πίστη και Πατρίδα!

Όχι χορτασμένα, κακομαθημένα και ράθυμα σαν τα περισσότερα δυστυχώς Ελλαδόπουλα, που πηγαίνουν στην Εκκλησία κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα και εκείνο με το ζόρι κι όσο για Ελλάδα ξέρουν μόνο ΠΑΟ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό...


Εδώ, στη Βόρειο Ήπειρο, υπάρχει ακόμη ένα ατόφιο και αχάλαστο κομμάτι του Ελληνισμού! Μια "μαγιά" καθαρή και δυνατή που έλεγε και ο Μακρυγιάννης, που αρκεί για να ξαναζυμώσει όλο το Έθνος, όπως έκανε κάποτε ο Μακεδονικός Αγώνας!
   Σήμερα, μπορούμε να επαναλάβουμε κάπως αλλιώς τα υπέροχα εκείνα λόγια του Ίωνα Δραγούμη:
 "Αν τρέξουμε να σώσουμε τη Βόρειο Ήπειρο, η Βόρειος Ήπειρος θα μας σώσει. Θα μας σώσει από τη βρώμα όπου κυλιούμαστε, θα μας σώσει από τη μετριότητα και από την ψοφιοσύνη, θα μας λυτρώσει από τον αισχρό τον ύπνο, θα μας ελευθερώσει. Αν τρέξουμε να σώσουμε τη Βόρειο Ήπειρο, εμείς θα σωθούμε"! 
greeknation.blogspot.gr


pentapostagma


Σχόλιο
Τα εδώ βουτηροποιημένα μετά 50 χρόνια απαιδείας νομίζουν ότι κάνουν πόλεμο κλέβοντας τις οικονομίες τής γιαγιάς και τα ψίχουλα από τον μισθό τού εργάτη.