Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Τό κίνημα τής Νέας Εποχής



ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ»

Η «Νέα Εποχή» είναι ένα θρησκευτικό κίνημα με συγκρητιστικό χαρακτήρα. Αποτελεί άθροισμα θρησκειών και προβάλλεται ως μία «πανθρησκεία». Λέγοντας άθροισμα θρησκειών δεν σημαίνει ότι πε­ριλαμβάνει τις ίδιες τις θρησκείες, άλλά άθροισμα ή συλλογή ορισμένων στοιχείων τους. Π.χ. από το Χριστιανισμό παίρνει μερικά στοιχεία της μυστικής παράδοσης, άλλά όχι το Σταυρό τού Χριστού και την Ανάστασή Του. Μέσα στο κίνημα της Νέας Εποχής μπορεί κανείς να βρει θεωρίες πού αφορούν τη γιόγκα το βελονισμό, το σουφισμό (Ισλάμ), την αρχαία ελληνική μυθολογία, μαγεία, Θεοσοφία, Πνευματισμό, Αποκρυφισμό, τη λατρεία διαφόρων ινδουιστικών θεοτήτων, τη διδασκαλία τού Βούδα, την δοξασία της μετενσάρκωσης, την αστρολογία, κλπ.

Η Νέα Εποχή αποσκοπεί στην «ολοποίηση» και «ολοκλήρωση» τού άνθρώπου. Επειδή όμως το όλο ταυτίζεται με το απόλυτο, επιδιώκει τη «θεοποίηση» τού άνθρώπου μέσα από τη «γνώση» πού προσφέ­ρεται απ’ όλες τις θρησκείες και τις πρακτικές ζωής πού αναφέραμε προηγουμένως. Στη διδασκα­λία της υπάρχει η αυτολατρεία και ο εωσφορικός εγωισμός. Η προτροπή πού δίνεται στους οπαδούς της είναι η ακόλουθη: «Γονατίσατε μπροστά στον εαυτό σας, τιμήσατε και προσκυνήσατε το είναι σας. Ό ‘θεός’ κατοικεί μέσα σας και (ο θεός) είσ­τε εσείς!».

Το κίνημα της Νέας Εποχής έγινε παγκόσμια γνωστό το 1975. Η ραγδαία ανάπτυξη του, πού ξε­κίνησε από τις Η.Π.Α, έχει αποκτήσει 500.000.000 μέλη σ' όλο τον κόσμο, διαφόρων ηλικιών, επαγγελματικών τάξεων, όπως πολιτικούς, επιστήμονες, ανθρώπους της τέχνης, αρχηγούς και μέλη διαφό­ρων θρησκειών. Σύμβολά της είναι το ουράνιο τόξο, η σβάστικα, ο αριθμός 666, η πυραμίδα, ο πυρ­σός και τόσα άλλα.

Οι άνθρωποι της Νέας Εποχής επιδιώκουν να οικοδομήσουν μια παγκόσμια θρησκεία. Στην επιδίωξη τους αύτη αμείλικτη είναι η πολεμική τους εναντίον τού μονοθεϊσμού και προπάντων εναντίον της Εκκλησίας τού Χριστού. Διδάσκουν πως η εποχή τού αστερισμού των Ιχθύων, πού συμβολίζει το Χριστό και την Εκκλησία Του, πέρασε και η ανθρωπότητα έχει μπει σε μία «Νέα Εποχή», στον αστερι­σμό τού Υδροχόου, πού συμβολίζει τη χρονική πε­ρίοδο της επικράτησης τού εωσφόρου και τού αντίχριστου (υδροχοϊστές). Τις αντιλήψεις της κίνησης αυτής προσπαθούν οι οπαδοί της να τις περάσουν στον πολύ κόσμο με διάφορα μέσα. Υπάρχουν, λό­γου χάρη, πολλά νέα τραγούδια πού προπαγανδί­ζουν την κίνηση αύτη και προτρέπουν τούς ανθρώπους να υποδεχθούν μια τέτοια κατάσταση. Ακόμη και στον πολιτικό τομέα επιδιώκεται μία «νέα τάξη πραγμάτων» εμπνευσμένη και κατευθυνόμενη από το πνεύμα της Νέας Εποχής. Οι «νεοποχίτες» ορα­ματίζoνται μια «παγκόσμια κυβέρνηση» και μια παγ­κόσμια αναμόρφωση των πολιτικών πραγμάτων και συστημάτων. Ό έλεγχος της οικονομίας, ένα διε­θνές νόμισμα, η αποδυνάμωση των κατά τόπους κυβερνήσεων, είναι μέσα στα σχέδιά τους.

Όλες αυτές οι μυστικές επιδιώξεις καθιστούν το πανθρησκειακό κίνημα της Νέας Εποχής επικίνδυνο, αντίθετο προς το σκοπό της σωτηρίας του άνθρώπου και γι' αυτό αντίθετο στη μία, αγία, καθολική και αποστολική Εκκλησία τού Χριστού.
http://www.paterikiorthodoxia.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: