Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Επίθεση του Πατριάρχη Σερβίας στις «παρελάσεις υπερηφάνειας»

Πατριάρχης Σερβίας
 Στην επικείμενη "παρέλαση υπερηφάνειας" που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι, αλλά και στον θεσμό της οικογένειας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος.
''Στις μέρες μας τίποτα δεν απειλείται περισσότερο, όσο ο θεσμός της οικογένειας, ο οποίος υπονομεύεται συστηματικά από την ενθάρρυνση εκδηλώσεων όπως οι παρελάσεις υπερηφάνειας'', δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ειρηναίος.
Ο Πατριάρχης κάλεσε τον λαό σε έναν αγώνα για να προασπίσουν αξίες όπως ο γάμος και η οικογένεια, καθώς χωρίς αυτές "η ζωή θα χάσει το νόημά της'' και κινδυνεύει ακόμη και ο λαός με απόλυτο αφανισμό.
Ο κ. Ειρηναίος μίλησε για την σπουδαιότητα της οικογένειας μέσα στην κοινωνία, σημειώνοντας πως 'η οικογένεια είναι το θεμέλιο της κοινωνίας και του λαού.
''Η υγιής οικογένεια είναι η βάση για μια υγιή κοινωνία. Η οικογένεια είναι μια μικρή εκκλησία και ένα μέρος πραγματικής ελευθερίας. Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε αυτές τις αξίες με όλες μας τις δυνάμεις. Έφτασε η ώρα Εκκλησία και Κράτος να δράσουν από κοινού για το καλό της ζωής και την αύξηση των γεννήσεων στη χώρα''.
www.romfea.gr

pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια: