Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Μόνο με εξωτερική πίεση σοβαρεύονται οι πολιτικοί στην Ελλάδα.

Spiegel: Χωρίς εξωτερική πίεση, οι Έλληνες πολιτικοί δεν... λειτουργούν

Το... Γερμανό τους θέλουν οι Έλληνες. Αυτό είναι σε γενικές γραμμές το συμπέρασμα του γερμανικού Spiegel σε χθεσινό δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση του αναφορικά με την ελληνική κρίση.

"Όσο η Ελλάδα έχει ανάγκη από αλλαγές, άλλο τόσο φαίνεται πως η ελληνική πολιτική δεν καταπιάνεται για να τις πραγματοποιήσει".

Αυτό σημειώνει το Spiegel, προχωρώντας μάλιστα σε πιο... τολμηρά συμπεράσματα, λέγοντας ότι " μόνο  η πίεση από το εξωτερικό έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με αυτό". Δηλαδή ο Spiegel θεωρεί πως μόνο χάρη στην πίεση των διεθνών πιστωτών της Ελλάδας, αναγκάζονται οι Έλληνες πολιτικοί να προχωρήσουν στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

"Αυτή η πίεση προκύπτει μόνο όταν η βοήθεια έρχεται σταδιακά", επισημαίνει το  Spiegel και διερωτάται: "Γιατί θα πρέπει οι Έλληνες πολιτικοί να διατηρούν τη δημοσιονομική πειθαρχία ή να εφαρμόζουν τις μεταρρυθμίσεις, όταν μπορούν να υπολογίζουν σε απεριόριστη πίστωση;".

Η απάντηση που δίνει το γερμανικό περιοδικό είναι προφανής:  "Η πίεση για τον τερματισμό των πιστώσεων είναι το μοναδικό μέσο, το οποίο η λεγόμενη Τρόικα των δανειστών διαθέτει όταν επισκέπτεται την Αθήνα". Και καταλήγει, λέγοντας πως η βήμα – βήμα προσέγγιση που κάνει η τρόικα προς το ελληνικό πολιτικό σύστημα  “φέρνει αλλαγές σ΄ αυτό".

Σχόλιο
Στην Ελλάδα η πολιτική έχει γίνει επάγγελμα παπατζήδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: