Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Πρόεδρος Γουατεμάλα: «Ο Ιησούς Χριστός ο Ανώτατος Άρχοντας της χώρας μας»

Πρόεδρος Γουατεμάλα

Ο Πρόεδρος της Γουατεμάλα, Otto Perez Molina, κατά την διάρκεια της πρώτης πανεθνικής προσευχής που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα κήρυξε τον Ιησού Χριστό ως τον «Ανώτατο Άρχοντα» της χώρας.

Ηγετικά στελέχη της κυβέρνησης, οικονομικών φορέων, του κλήρου καθώς και ηγέτες/εκπρόσωποι ανθρώπων ιθαγενικής προέλευσης συγκεντρώθηκαν στη Guatematala City για να προσευχηθούν για το έθνος και την διατήρηση της ειρήνης και να αφιερώσουν στο Θεό το κέντρο των μελλοντικών εθνικών ενεργειών τους.

"Σήμερα ονομάζουμε τον Ιησού Χριστό ως τον Ανώτατο Άρχοντα της Γουατεμάλα και κηρύσσουμε εις το όνομά Του ότι κάθε μία από τις γενιές του μέλλοντός μας θα είναι γενιές που θα κατοικούν σε μία ευημερούσα Γουατεμάλα", δήλωσε ο Molina, σύμφωνα με την AcontercerCristiano.net.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι ηγέτες ενθαρρύνθηκαν επίσης να ακολουθούν τις Χριστιανικές αξίες εντός των επιχειρήσεών τους, των πανεπιστημίων και των κοινοτήτων/γειτονιών. Επίσης, οι ομιλητές, συμπεριλαμβανομένου του Manuel Espina, προέδρου της Οργάνωσης «Ευημερία της Γουατεμάλα» (σ.σ. pentapostagma.gr – Guatemala Prospera) που καταρτίζει τους ηγέτες των εθνικών επιχειρήσεων σχετικά με τα μέσα οικοδόμησης αναπτυξιακής αλλαγής εντός των κοινοτήτων τους, ζήτησαν από τους ηγέτες να αφουγκραστούν την πανεθνική αυτή προσευχή ως το μοναδικό μέσο δια του οποίου η χώρα μπορεί προχωρήσει και να επιτύχει.   

"Ως κοινωνία πολιτών, η Guatemala έχει πολλά προβλήματα, αλλά πέραν των προβλημάτων ανοίγονται μπροστά μας σημαντικές ευκαιρίες. Αυτές οι ευκαιρίες δίνουν τη δυνατότητα στους ηγέτες της χώρας να αναλάβουν την πλήρη ευθύνη του ρόλου τους ώστε να καταστήσουν τη χώρα μας διαφορετική. Η προσευχή μας απευθύνεται σε όλους εμάς που επιθυμούμε να εκφραστούμε δυναμικά και να ξεκινήσουμε να αλλάζουμε τα πράγματα οπουδήποτε έχουμε το ρόλο αυτό", δήλωσε ο Espina, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Emisora Unida, ενός διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού της χώρας.

pentapostagma.gr

pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια: