Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Το Σεπτέμβριο στο Σισμανόγλειο Μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη


Η νέα περίοδος στο Σισμανόγλειο Μέγαρο ξεκινάει με εγγραφές στα μαθήματα ελληνικών: θα δεχόμαστε καινούριες αιτήσεις από 3 έως 18 Σεπτεμβρίου. Στις 28 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε μαζί με άλλα 11 πολιτιστικά ινστιτούτα και προξενικές αποστολές στην Πόλη, την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών σε μια εκδήλωση με πολλές εκπλήξεις. 

Μαθήματα Ελληνικών



Από το 2008 στο Σισμανόγλειο Μέγαρο προσφέρονται μαθήματα ελληνικών, έναντι υποτροφίας, δηλαδή χωρίς καταβολή διδάκτρων.Στο Πρόγραμμα Διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας συμμετέχουν καθηγήτριες από την Ελλάδα, με εμπειρία στην διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας, οι οποίες διδάσκουν νέα ελληνικά σε όλα τα επίπεδα (Α1-Γ1).Το εκπαιδευτικό έργο ακολουθεί υψηλά πρότυπα ποιότητας, είναι συμβατό με το κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς για τη διδασκαλία ξένων γλωσσών του Συμβουλίου της Ευρώπης (CERCL) και βασίζεται σε ένα αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε εδώ. Σε αναγνώριση όλων αυτών, το Σισμανόγλειο Μέγαρο λειτουργεί από το Μάϊο του 2011 ως το μοναδικό στην Τουρκία εξεταστικό κέντρο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι εκπαιδευτικές περίοδοι είναι από το Σεπτέμβριο έως τον Ιανουάριο και από το Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο κάθε έτους, ενώ τον Ιούλιο λειτουργούν τμήματα εντατικής εκμάθησης. Οι περίοδοι εγγραφών είναι ο Σεπτέμβριος και ο Ιανουάριος κάθε έτους, σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται εγκαίρως. Για όσους διαθέτουν ήδη κάποιες γνώσεις Ελληνικής, πραγματοποιούνται κατατακτήριες εξετάσεις.

Το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 δεν θα ανοίξουν τάξεις αρχαρίων στο Σισμανόγλειο Μέγαρο και συνεπώς δεν θα γίνουν δεκτοί αρχάριοι μαθητές. Όσοι διαθέτουν ήδη κάποιες γνώσεις Ελληνικών γίνονται δεκτοί στα υπάρχοντα τμήματα, αφού συμμετάσχουν σε κατατακτήριες εξετάσεις και αφού εγκριθεί η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Όσοι επιθυμούν να ξεκινήσουν την εκμάθηση της Ελληνικής σε τμήματα αρχαρίων μπορούν να απευθυνθούν στα παρακάτω ιδιωτικά φροντιστήρια με τα οποία συνεργάζεται το Σισμανόγλειο Μέγαρο:

- Dilmer. Λειτουργεί στο Gümüşsuyu, Taksim, www.dilmer.com
- İSTANBUL LİSAN MERKEZİ. Παραρτήματά του λειτουργούν στις περιοχές Bakırköy, Mecidiyeköy, Kadıköy και Beşiktaş, www.ilm.com.tr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο (+90) 0212 244 86 40 ή να μας στείλετε μήνυμα στο yunandilkurslari@gmail.com. Οι ώρες λειτουργίας της Γραμματείας είναι αναρτημένες εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: