Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Αλιεύτηκε ψάρι από την λίμνη του Αμαζονίου στην Καστοριά

Την Τρίτη 06 Αυγούστου του 2013, αλιεύτηκε από επαγγελματία αλιέα, ψάρι, άγνωστο προς το υδάτινο περιβάλλον της λίμνης της Καστοριάς. Αυτό έγινε γνωστό από το Τμήμα Αλιείας, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.
Μετά από εξέταση της υπηρεσίας προσδιορίστηκε ότι πρόκειται για είδος που κατατάσσεται στη τάξη Siluriformes, της οικογένειας Loricariidae του γένους Ancistrus και είχε μήκος 25,7 εκ, βάρος 144 γρ..
Το συγκεκριμένο είδος προέρχεται από τις πλημμυρικές περιοχές της λεκάνης του Αμαζονίου Ν. Αμερικής, η ύπαρξή του δε, στο υδάτινο οικοσύστημα της λίμνης μας πιθανολογείται ότι προέκυψε από την απελευθέρωσή του από ιδιώτες, που διατηρούσαν το συγκεκριμένο είδος στο ενυδρείο τους.
Βάσει της σχετικής νομοθεσίας απαγορεύεται η απελευθέρωση στο περιβάλλον σε υδάτινα οικοσυστήματα, είδη υδρόβιων οργανισμών χωρίς την άδεια των αρμοδίων Υπηρεσιών Αλιείας, καθώς μπορούν να δημιουργήσουν αλλοιώσεις στο υδάτινο οικοσύστημα στο οποίο απελευθερώνονται ή και να ανατρέψουν-καταστρέψουν τα προϋπάρχοντα είδη που βρίσκονται σε αυτό.


pentapostagma


Σχόλιο
Κάνατε το κέφι σας, μην καταστρέφετε όμως το περιβάλλον μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: