Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Νίκος Φωτόπουλος ή Μίμης Φωτόπουλος; “Θα κααααάθομαι”

fotopoulos
Έδιναν και έπαιρναν χθες τα σχόλια σχετικά με την αποχώρηση του Νίκου Φωτόπουλου από την προεδρία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ όπως αυτή ανακοινώθηκε μέσα από την επιστολή του προς τα μέλη της ομοσπονδίας περιγράφοντας το ζοφερό προδιαγραφόμενο μέλλον της.
του Στρατή Μαζίδη
stratisΕντούτοις όλα τα ρεπορτάζ και οι γνώμες που διαβάζουμε κάνουν λόγο για μεταπήδηση του κου Φωτόπουλου στην πολιτική και συγκεκριμένα το ΣΥΡΙΖΑ.
Αν επαληθευτούν οι προβλέψεις τότε ο κος Φωτόπουλος περνά πλέον στο επόμενο στάδιο της πολιτικής εξαργύρωσης εικόνων όπως η υψωμένη γροθιά μέσα από τα κρατητήρια.
Ο Λάμπρος Κανελόπουλος στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Χρήστος Πρωτόπαπας αργότερα, ο Γιάννης Μανώλης, ο Γιώργος Κουτρουμάνης όπως και άλλοι (π.χ. Πιπεργιάς) δίνουν τη σκυτάλη στο Νίκο Φωτόπουλο.
Οι κλασσικοί συνδικαλιστές που όταν μπήκαν στο δημόσιο έκαναν τούμπες και μετά εμφάνιζαν μόνο αξιώσεις, έγιναν πρόεδροι και απέκτησαν τη γνωστή μπάκα στην κοιλιακή χώρα, σήμα κατατεθέν του επιτυχημένου νεοέλληνα.
Και πόσοι από αυτούς δε φανέρωσαν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο μετά την είσοδό τους στη Βουλή; Ο κος Πρωτόπαπας για παράδειγμα, ο εργατοπατέρας, ο προστάτης του μόχθου, ψήφισε και με τα δύο χέρια υψωμένα ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.
Ο Γιώργος Κουτρουμάνης πάλι ως υπουργός Εργασίας είναι αυτός επί των ημερών του οποίου οι εργαζόμενοι άρχισαν να διαγράφουν ένα προς ένα όλα όσα γνώριζαν τα προηγούμενα χρόνια.
Τι στην ευχή έχει αυτή η παλιόπορτα και όσοι τη διαβαίνουν μεταμορφώνονται;
Αλλά τι σημασία έχουν όλα αυτά μπροστά σε αυτό που είχε πει ο Μίμης Φωτόπουλος στο τέλος της ταινίας όταν πια παντρεύτηκε τη Ρίκα Διαλυνά;
- Και τι θα κάνετε τώρα κε Θανάση που γίνατε πλουσιόπαιδο;
- Τι θα κάνω; Θα καααααααάθομαι!

Θα το δείτε στο 4:10



Δεν υπάρχουν σχόλια: