Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Η Γαλλική κοινωνία αντιστέκεται στη διάλυση του θεσμού της οικογένειας

 
Το κίνημα της “Γαλλικής Άνοιξης” (σ.σ. pentapostagma.gr – στην γαλλική γλώσσα - le Printemps Français) έχει ταρακουνήσει συθέμελα το Γαλλικό πολιτικό κατεστημένο. Ένα κίνημα που αντιστέκεται στη διάλυση του θεσμούτης οικογένειας αμφισβητώντας το επιχείρημα ότι ο «γάμος» των ομοφυλόφιλων είναι ένα «αναπόφευκτο» γεγονός και ότι η αντίθεση σε αυτό το γεγονός είναι ανώφελη.

Τους τελευταίους μήνες, περίπου 400,000 έως ένα εκατομμύριο διαδηλωτές όλων των ηλικιακών ομάδων γέμισαν ασφυκτικά τους δρόμους του Παρισιού και άλλων γαλλικών πόλεων, αντιδρώντας έντονα στο νόμο που επιτρέπει τον «γάμο» ομοφυλόφιλων. Όπως υποστηρίζουν οι διαδηλωτές, η νομιμοποίηση του «γάμου» των ομοφυλόφιλων οδηγεί στην αντίληψη ότι η μητέρα και ο πατέρας δεν είναι «απαραίτητοι» για την ανατροφή ενός παιδιού.

Οι διαδηλωτές κρατούν πανό με χαρακτηριστικότατα σήματα: μία κόκκινη γροθιά και μία μπλε γροθιά, που σημαίνουν αντίστοιχα έναν άνδρα και μία γυναίκα αγωνιζόμενους και επαναστατημένους, με ένα μικροσκοπικό λευκό χέρι παιδιού ανάμεσά τους. Το σύνθημά τους στα γαλλικά On ne lâche rien, μπορεί να μεταφραστεί σε ελεύθερη απόδοση, “μην υποκύψετε ποτέ”.

"Δεν είναι απλώς ένας νόμος που δίνει το δικαίωμα στους ομοφυλόφιλους να παντρευτούν," δήλωσε ο Philippe Brillault, δήμαρχος της πόλης Le Chesnay, προς τους Los Angeles Times, μία μικρή πόλη κοντά στις Βερσαλλίες: “Αποτελεί μία εντελώς νέα αντίληψη και θεώρηση του θεσμού τηςοικογένειας.”

Όπως και στις Η.Π.Α, τη Νέα Ζηλανδία, και τη Μεγάλη Βρετανία, οι πολιτικές ελίτ της Γαλλίας επιχείρησαν στις αρχές του 2013 να προωθήσουν νομοθεσία υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων ευελπιστώντας ότι ο πληθυσμός θα αντιδράσει «ανεμικά». Ήταν μία ρεαλιστική ελπίδα, αν σκεφτούμε ότι η Γαλλική κοινωνία είναι εξαιρετικά ανεκτική απέναντι στις «σεξουαλικές ελευθερίες».

Όμως, για το λαό της Γαλλίας ο νέος νόμος υπερβαίνει κάθε όριο.. "Το σχέδιο προώθησης του γάμου των ομοφυλοφίλων επιχειρεί να απαλείψει τις σεξουαλικές διαφορές και μαζί με αυτές τα θεμέλια της ανθρώπινης ταυτότητας" γράφουν οι διαδηλωτές στην ιστοσελίδα τους .

Η Γαλλική κοινωνία αντιλήφθηκε έγκαιρα ότι η νομοθεσία διαβρώνει τα ίδια τα θεμέλια στα οποία αυτή στηρίζεται: στον θεσμό της οικογένειας, και η αντίδραση της ήταν άμεση και μαζική..

pentapostagma.gr


pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια: