Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Εβδομάδες στοχασμού στη Θεσσαλονίκη

Ο Ιερός Ναός Αγίας Κυριακής Χαριλάου Θεσσαλονίκης επιθυμεί να συμβάλλει στην ενημέρωση των χριστιανών για ζητήματα που αφορούν την πνευματική τουςθωράκιση. Θέματα όπως η κατανόηση των τελουμένων στη Θεία Λειτουργία και γενικότερα στη θεία λατρεία, παρουσιάζονται με επεξηγηματικό τρόπο στην επίσημη ιστοσελίδα του Ιερού Ναού (www.agkyriaki.gr). Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί σε ζητήματα σχετικά με αιρέσεις, δόγματα, δοξασίες και στον αποκρυφισμό, για τα οποία η ενημέρωση των πιστών είναι επιβεβλημένη στους καιρούς μας.

Από την Κυριακή του Πάσχα, κατά τη διάρκεια της Πεντηκοστής και έως την παραμονή της ετήσιας πανηγύρεως της εορτής της Αγίας Κυριακής (6 Ιουλίου), κάθε εβδομάδα θα είναι αφιερωμένη σε μια θεματική ενότητα και καθημερινά θα δημοσιεύονται κείμενα σχετικά με αυτήν.

Η πρώτη εβδομάδα είναι αφιερωμένη στη Λειτουργική και ακολουθούν οι θεματικές ενότητες:

Απολογητικά (12 – 18 Μαΐου), Αποκρυφισμός (19-25 Μαΐου), Αίρεση (26 Μαΐου – 1 Ιουνίου), Μάρτυρες του Ιεχωβά (2 – 8 Ιουνίου), Παλαιοημερολογίτες (9-15 Ιουνίου),Προτεστάντες (16 – 22 Ιουνίου), Πεντηκοστιανοί (23-29 Ιουνίου), Ανατολικές Δοξασίες(30 Ιουνίου – 6 Ιουλίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: