Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Αυτοί είναι οι σύγχρονοι μάρτυρες της Ορθοδοξίας μας...!!!



Συνοπτικό Επίκαιρο Μαρτυρολόγιο των Χριστιανών της Συριακής Γης


Βρυξέλλες, Δημήτρης Πορφύρης και Πηνελόπη Σταφυλά


Εθνομάρτυρες και μάρτυρες χριστιανοί της Συρίας.Οι Σύριοι πολεμούν σαν Έλληνες.Είναι αυτοί που δεν συνθηκολόγησαν με τον διεθνή τζιχαισμό που δεν αποδέχθηκαν την απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας τους που δεν παζάρεψαν τις κεκτημένες χηλιετηρίδων θρησκευτικές τους ελευθερίες.  Στη Δαμασκό του Παύλου ,εκεί που γράφτηκαν του Ισαάκ του Σύρου τα ασκητικά, ή του Εφραίμ του Σύρου οι μυριάδες στίχοι. Εκεί που αναδύθηκε ένας Ρωμανός ο Μελωδός, ο Ιωάννης Δαμασκηνός που συστηματοποίησε την βυζαντινή μουσική. Στυλίτες οπλίτες του Συμεών Στυλίτη στην παλαιοχριστιανική μονή  του, σαλοί για τον Χριστό στα βήματα του Συμεών της Έμεσσας. Στο κάλεσμα της Θέκλας.Στο ασκητήριο του Μωυσή του Αιθίοπα. Έπεσαν  όχι στην σύγκρουση των πολιτισμών κατά Χάντιγκτον, ούτε στην σύγκρουση φονταμενταλισμών κατά Ταρίκ Αλί, αλλά στην σύγκρουση του πολιτισμού και του πιο θηριώδους νεοσκοταδισμού της υποταγής.Στη χώρα του πρώτου χριστιανικού ευκτήριου οίκου της Δούρα Ευρωπού σύμφωνα με την επιστήμη της αρχαιολογίας. Στην Συριακή  Αντιόχεια όπου για πρώτη φορά οι μαθητές του Χριστού ονοματίστηκαν « χριστιανοί » (Πρ.Απ.11 :25). Οι τυρανοκτόνοι του τζιχαισμού. Στρατηγοί,φαντάροι,αθλητές, υπουργοί, έφεδροι, αστυνομικοί,γιατροί,πολίτες,ιερείς, μοναχοί,νέοι που αντρειώθηκαν στην μάχη. Αιωνία η Νίκη.



Από Νεκρώσιμα  Αγγελτήρια




  1. Αμπού Χαντάρ Σκαντάρ (Αλέξανδρος) Μαλκί, Καμισλί, 07/05/2013




  1. Μπιέρ (Πέτρος) Ζοζέφ (Ιωσήφ) Ρακό, Καμισλί, 02/02/2013




  1. Tαρέκ Μουνίρ Ζακούρ, Δαμασκός, 14/06/13






  1. Μορίς Γκεόργκες (Γεώργιος) Γκόργκες,συνταξιούχος πιλότος, Δαμασκός, 22/04/2013





  1. Ντανί Γκεόργκες (Γεώργιος)Τζέχα, Δαμασκός, 11/05/2013








  1. Ιμπραήμ (Αβραάμ) ελ Κουρί





  1. Μούσα (Μωυσής) Αμπντέλ Μασίχ Τάτρος







Από Συριακά Αρχεία





Ο Πάτερ Φαντί Χαντάθ, δολοφονήθηκε από ισλαμιστές αφού υπέστη ακρωτηριασμό και κατακρεούργηση στην Κάτανα της Δαμασκού ενώ διαπραγματευόταν απελευθέρωση ομήρου χριστιανού.Ο φαντάρος του συριακού στρατού, Μπαζέλ (Βασίλειος) Μαλέχ Ισαάκ σκοτώθηκε στις 23/10/2012 σε μάχη με ισλαμιστές στην περιοχή Αλ Ζαμπαντανί της Δαμασκού

Ο στρατιώτης Μικέλε (Μιχαήλ) Λιάν Νατζίμπ από την Ασκέλμπια της Χάμα, σκοτώθηκε σε μάχη με ισλαμιστές στο Χαλέπι

Ο στρατιώτης Ναβάρ Σαέντ Σααμάν σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με ένοπλους αντάρτες στη Δαμασκό στις 26/09/2012, αφού είχαν προηγηθεί   τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο ιατρός Ιάκωβος Κουρέχ δολοφονήθηκε από ελεύθερο σκοπευτή της αντιπολίτευσης στην περιοχή Αλ Ζέμπντια του Χαλεπίου , στις 26/09/2012

Ο Ίσα (Χρίστος) αλ Ράιες σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση  της εξτρεμιστικής ομάδας « Οι Οπαδοί του Ισλάμ », στην πλατεία Αβασσιδών της Δαμασκού στις 26/08/2012.

Ο Γκεόργκε (Γεώργιος) Ζούκχιεμπ σκοτώθηκε με τον πατέρα του Στρατηγό Ναμπίλ Ζούκχιεμπ και τη μητέρα του Βιολέττα, μετά από επίθεση στο αυτοκίνητο που επέβαιναν από ομάδα μαχητών στη γειτονιά Μπάρτζε της Δαμασκού, στις 21/07/2012. Ο αδερφός του επίσης θανατώθηκε με φριχτό τρόπο σε άλλη ενέδρα.

Ο ελληνορθόδοξος Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Συρίας, στρατηγός Νταουγούντ Ράτζχα  σκοτώθηκε στην βομβιστική επίθεση στο κτίριο Εθνικής Ασφάλειας στην Αλ Ράαντα της Δαμασκού

Ο πολίτης Μπάζελ (Bασίλειος) Ρία, παίκτης της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης της Συρίας δολοφονήθηκε από ελεύθερους σκοπευτές που είχαν ακροβολισθεί κοντά στο σπίτι του στην περιοχή Ασράφιετ Σεχνάγια της Δαμασκού, στις 26/04/2012, επειδή υποστήριζε την κυβέρνηση Άσσαντ.


Ο ιερομόναχος Μπαζέλ (πατήρ Βασίλειος)Νάσσαρ δολοφονήθηκε από ένοπλους αντάρτες στην Αλ Τζαραμίγια  στις 25/01/2012 ενώ προσπαθούσε να περισυλλέξει έναν νεκρό.  

Ο Μαχέρ Νάσερ, αστυνομικός σκοτώθηκε εν υπηρεσία στις 25/04/2013 στην Ταρτούς.

Ο Ραμπεέ Πολς Άντον, από την Ταρτούς σκοτώθηκε σε μάχη στην αλ Χαρίς Νταρ Σάφρα στις 18/11/2012

Ο πολίτης Ραμί Τάχα  δολοφονήθηκε στην περιοχή Νταράγια της Δαμασκού στις 06/09/2012.

O πολίτης Μούσα (Μωυσής) Μαχραμπί δολοφονήθηκε την 01/08/2012 στην περιφέρεια Δαμασκού, Τζαιντάτ Αρτούζ όπου και διέμενε, από απρόκλητη επίθεση ένοπλης ομάδας.

Ο πολίτης Μπαζέλ (Βασίλειος) αλ Μποκάα δολοφονήθηκε την 01/08/2012 στην περιφέρεια Δαμασκού, Τζαινάτ Αρτούζ όπου και διέμενε, από απρόκλητη επίθεση ένοπλης ομάδας.

Ο πολίτης Φαντί Ρίμα δολοφονήθηκε την 01/08/2012 στην περιφέρεια Δαμασκού, Τζαινάτ Αρτούζ όπου και διέμενε μετά από απρόκλητη επίθεση ένοπλης ομάδας.

Ο πολίτης Μούσα (Μωυσής) Κασσούμ δολοφονήθηκε στην επαρχία της Εντλίμπ, Καφάρ Μπατίχκ στις 28/06/2012

Ο πολίτης Μπάζελ (Βασίλειος)Ασλάν δολοφονήθηκε στο Χαλέπι όπου και διέμενε στις 24/06/2012

Ο πολίτης Μπάζελ (Βασίλειος) Αλεξκχέμ δολοφονήθηκε στην επαρχία Δούμα της Δαμασκού όπου και διέμενε στις 16/06/2012

Ο αστυνομικός  Λεβόν Κιομετζιάν, σκοτώθηκε εν ώρα υπηρεσίας στη Δαμασκό στις 29/05/2012

Ο πολίτης Μπάζελ (Βασίλειος) Σχαντάι δολοφονήθηκε στη Δαμασκό στις 28/05/2012. Καταγόταν από τη Χομς.



Πηγές : Syrian Documents


www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: