Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Κυνηγητό στους τζαμπατζήδες των λεωφορείων -Μόνο από την μπροστά πόρτα η επιβίβαση

Υπερσύγχρονο ηλεκτρικό λεωφορείο φορτίζει σε 15 δευτερόλεπταΣε μία προσπάθεια να περιοριστεί η εισιτηριοδιαφυγή η επιβίβαση των επιβατών στα λεωφορεία θα πραγματοποιείται από την μπροστινή πόρτα. Μετά από απόφαση του υπουργείου μεταφορών το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις λεωφορειακές γραμμές που διασχίζουν άξονες των οδών Κηφισίας, Ακαδημίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου και Βασιλίσσης Σοφίας και στη συνέχεια θα επεκταθεί.
Την ίδια ώρα αποφασίστηκε να πωλούνται εισιτήρια και μέσα στα λεωφορεία για τους επιβάτες που δεν έχουν προμηθευτεί νωρίτερα ή για όσους δεν βρήκαν σε κάποιο από τα σημεία πώλησης.
Ωστόσο τα εισιτήρια που θα δίνει ο οδηγός θα είναι ακριβότερα και η αρχή θα γίνει από τον Ιούλιο. Το εισιτήριο που θα έχει προς πώληση ο οδηγός θα είναι το ενιαίο και μάλιστα στην τιμή του 1,5 ευρώ.
Από τον Ιούλιο θα ισχύσουν τα εξής μέτρα
  • Στελέχωση των εκδοτηρίων και των ομάδων ελέγχου κομίστρου με στόχο οι ελεγκτές στα μέσα σταθερής τροχιάς να αυξηθούν από 50 στους 90 και οι εκδότες από 200 στους 260. Επίσης ενισχύεται το προσωπικό ελέγχου της ΟΣΥ με ακόμα 40 άτομα ανεβάζοντας τον αριθμό των ελεγκτών σε 230 (εθελοντές και μόνιμοι).
  • Επιβίβαση επιβατών από την μπροστινή πόρτα. Θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις λεωφορειακές γραμμές που διασχίζουν άξονες των οδών Κηφισίας, Ακαδημίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου και Βασιλίσσης Σοφίας και στη συνέχεια θα επεκταθεί.
  • Επέκταση και αστυνόμευση των λεωφορειολωρίδων.
  • Δυνατότητα ανταλλαγής ακυρωμένου εισιτηρίου με εκπτώσεις σε καταστήματα κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: