Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Σίγουρα φταίει μόνο ο αλβανός;

alvanos
Τέλος καλό όλα καλά με την περιπέτεια του 13χρονου κοριτσιού που πλέον βρίσκεται κοντά στους δικούς της.
του Στρατή Μαζίδη
stratisΚαι τι δε διαβάσαμε όλες αυτές τις ημέρες. Ειδικά για τον αλβανό στον οποίο έπεσαν όλες οι ευθύνες. Ο έτσι, ο αλλιώς, ο καταδικασμένος, κοιτάξτε τι φωτογραφίες ανέβαζε κτλ. Ενώ έτρεξαν όλοι εκ του ασφαλούς να του τα σούρουν στο προφίλ του. Καλά μπορεί να έκαναν, αλλά τους διαφεύγει κάτι.
Ο Mario Aiazi είναι αυτός που είναι. Και όπως διαβάζουμε κιόλας ούτε το έκρυψε. Απεναντίας από όσο έχω καταλάβει και παρακολούθησα το θέμα, πόνταρε σε αυτό που είναι. Και με αυτό κέρδισε.
Η 13χρονη; Και η κάθε 13χρονη. Οι γονείς της; Και οι κάθε γονείς. Αυτοί δεν έχουν ευθύνες; Και μάλιστα τις μεγαλύτερες;
Πώς ήταν ατσαλωμένο το παιδί ώστε να αποφεύγει αυτές τις επαφές; Πώς συνομιλούσε με αυτό τον άνθρωπο δίχως να το αντιληφθεί κανείς;
Μα αν δεν παίρνεις χαμπάρι τι συμβαίνει στο σπίτι σου, οι άλλοι ευθύνονται; Σήμερα είναι ο Μario, αύριο θα είναι κάποιος άλλος. Πώς θα το αποτρέψουν αυτό;
Τι γύρευε το 13χρονο στο facebook; Τι είδους φωτογραφίες ανέβαζε; Τι μηνύματα αντάλλασσε με αυτό τον τύπο; Υποθέτω κανένα που να έχει σχέση με τη Hello Kitty ή την Candy Candy.
Όλοι μας περάσαμε από όλες τις ηλικίες. Ήμασταν τόσο απονήρευτοι ή αν προτιμάτε τόσο πονηρεμένοι για να δείξουμε ότι μεγαλώσαμε και απονήρευτοι συνάμα ώστε να μας παρασύρει ο/η κάθε ενήλικας; Δε νομίζω.
Μario υπάρχουν πολλοί. Το θέμα είναι εσύ πως προστατεύεσαι και θωρακίζεσαι. Άλλωστε το έγκλημα δε χρειάζεται μόνο θύτη. Η παρουσία του θύματος είναι απαραίτητη.
Αντί να λοιπόν να βρίζουμε και να κάνουμε επίδειξη δύναμης στα προφίλ του καθενός ωσάν να είμαστε άμωμοι, άσπιλοι και αναμάρτητοι, καλύτερα να κοιτάξουμε να δούμε πως δε θα υπάρξουν άλλες Χριστίνες στο μέλλον διότι οι εκβάσεις δε θα είναι πάντα με το μέρος μας. Η επιστροφή της είναι μια δεύτερη ευκαιρία για την κοινωνία.
Να προβληματιστούμε αν συμβαίνουν σημεία και τέρατα κάτω από τη μύτη μας.
Αν υπάρχουν χαραμάδες δε φταίνε μόνο οι άλλοι που μπήκαν, ευθυνόμαστε κι εμείς που τις αφήσαμε να υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: