Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Δ.Μελισσανίδης: "Σεβαστείτε την ιστορία μας κυρία Ρεπούση"


Το σεβασμό της ιστορικής αλήθειας και των νεκρών, ως προϋπόθεση για ένα ειρηνικό παρόν και ένα ελπιδοφόρο μέλλον, ζητά ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις από την βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση κατά των Ποντίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.
 
Σύμφωνα με τα όσα σημειώνονται στο ιστότοπο itabloid, ο κ. Μελισσανίδης στη σχετική του ανακοίνωση επισημαίνει:
 
«To 1994 και το 1998, η Βουλή των των Ελλήνων αναγνώρισε ομόφωνα τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Επίσης το 2007, η Διεθνής Ενωση Επιστημόνων Μελέτης της Γενοκτονίας (IAGS, International Association of Genocide Scholars), μετά από ψηφοφορία μεταξύ των μελών του, αναγνώρισε την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.
 
Θεωρώ ότι ακόμα και εκείνοι που διατηρούσαν στο παρελθόν κάποιες επιφυλάξεις για το θέμα, ιδιαίτερα μετά την αναγνώριση από τη Διεθνή Ενωση Επιστημόνων Μελέτης της Γενοκτονίας, πρέπει επιτέλους να σεβαστούν τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας, το ελληνικό κοινοβούλιο, τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών και φυσικά την μνήμη εκατοντάδων χιλιάδων αδικοχαμένων νεκρών.
 
Ο σεβασμός στην ιστορία και στους νεκρούς μας, είναι προϋπόθεση για ένα ειρηνικό παρόν και για ένα ελπιδοφόρο μέλλον.
 
Αυτό είναι καθήκον όλων μας.
 
Δημήτρης Μελισσανίδης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: