Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Τα καύσιμα του μέλλοντος με υπογραφή Ελλήνων!!


Μία πρωτοποριακή τεχνολογία φαίνεται ότι έρχεται από μία ελληνική τεχνολογική εταιρεία η οποία ονομάζεται Advent και... διαθέτει κυψελίδες καυσίμου υψηλής θερμοκρασίας, οι οποίες επιτρέπουν την ταυτόχρονη παραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας από την ίδια πηγή.
Η τεχνολογία της Advent επιτρέπει τη καύση φυσικού αερίου, υδρογόνου, κηροζίνης, βενζίνης, και τη συμπαραγωγή ενέργειας και θερμότητας.
Ας σημειωθεί, ότι έλαβε μία σημαντική χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. δολαρίων από ξένους επενδυτές. Η συνολική επένδυση στην οποία συμμετέχουν οι Piraeus Capital Management/ΤΑΝΕΟ, Systems Sunlight, Velti, αλλά και ιδιώτες επενδυτές, υπολογίζεται ότι φτάνει τα 2,3 εκατ. δολάρια. Η τεχνολογία που επινόησε η συγκεκριμένη εταιρεία βρίσκεται ακόμη σε ερευνητικό επίπεδο και κάνει ένα βήμα μπροστά για την εμπορική αξιοποίηση των προϊόντων της με κύριο στόχο της την παγκόσμια αγορά. Ήδη η Advent διαθέτει πιλοτική παραγωγή στη πόλη της Πάτρας.
Όπως, επεσήμανε και σε πρόσφατες δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος αλλά και ένας από τους ιδρυτές της συγκεκριμένης εταιρείας ο κύριος Βασίλης Γρηγορίου «η προηγούμενη τεχνολογία δεν μπορούσε να χειριστεί υπάρχοντα καύσιμα, μόνο καθαρό υδρογόνο. Τώρα εμείς, επειδή δουλεύουμε σε υψηλή θερμοκρασία, μπορούμε να χειριστούμε βρώμικο υδρογόνο χωρίς να δηλητηριάζουμε τον καταλύτη». Έτσι, η εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα πεδία όπως για παράδειγμα, στη συμπαραγωγή θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας που θα οδηγήσει σε αντικατάσταση του μπόιλερ, σε data centers και τηλεπικοινωνίες.
Ήδη, σε πολλά μέρη του κόσμου απαγορεύεται η αναμμένη η μηχανή των φορτηγών οχημάτων όσο αυτά βρίσκονται σταθμευμένα και εκτιμάται ότι οι κυψελίδες καυσίμου θα μπορούν να λύσουν και αυτό το πρόβλημα. Τέλος, αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι οι κυψελίδες καυσίμου μέχρι στιγμής χρησιμοποιούνται τόσο σε διαστημικές εφαρμογές, σε ΑΠΕ όσο και σε κινητές εφαρμογές.
paraskhniο
http://lithosfotos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: