Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Εγχειρίδιο καλών τρόπων προς τους λαθρομετανάστες, θα μοιραστεί στους αστυνομικούς. Προσλήψεις μεταναστών. Τσίρκο έχει κάνει το Δημοτικό συμβούλιο ο Καμίνης! (Βίντεο)



Βιβλιαράκι – εγχειρίδιο θα μοιραστεί στους αστυνομικούς με στόχο τη βελτίωση των σχέσεών τους με τους μετανάστες. Επανέρχεται στο προσκήνιο η αξιοποίηση αλλοδαπών από την ΕΛ.ΑΣ.
Ένα βιβλίο – εγχειρίδιο θα μοιραστεί σύντομα στους αστυνομικούς οι οποίοι έρχονται σε καθημερινή – συχνή επαφή με υπηκόους τρίτων χωρών. Πρόκειται για εγχειρίδιο διαπολιτισμικής επιμόρφωσης.
Στο βιβλιαράκι γίνεται σαφής αναφορά στα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας τα οποία “υπάρχουν και μέσα στην αστυνομία, καθώς σε μια υπηρεσία αντιπροσωπεύεται ο μικρόκοσμος μιας κοινωνίας συνολικά και οι αστυνομικοί υπάλληλοι προέρχονται από αυτή την κοινωνία. Οπως όλοι οι πολίτες έτσι και οι αστυνομικοί επηρεάζονται στην κρίση τους από το πολιτισμικό τους υπόβαθρό”, αναφέρεται σχετικά.

Στο ίδιο βιβλιαράκι αναφέρεται επίσης ότι:
“Σημαντική έμφαση στη διαπολιτισμική ...
εκπαίδευση των αστυνομικών υπαλλήλων δίνεται και στην εξάλειψη των διακρίσεων που πηγάζουν από την ίδια την λειτουργία της αστυνομίας… Πολλές μελέτες υποστηρίζουν πως ακόμη και τα μεμονωμένα περιστατικά διακρίσεων και ρατσισμού επηρεάζουν αρνητικά τη γενικότερη εικόνα της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να φορτίζονται αρνητικά οι σχέσεις με τις μειονότητες και τις μεταναστευτικές κοινότητες, τροφοδοτώντας με αυτό τον τρόπο έναν φαύλο κύκλο καχυποψίας”.
Γίνεται λόγος και υπάρχει προτροπή για τη συνεργασία των ένστολων με την κοινωνία, ενώ στο βιβλιαράκι γράφεται ακόμα πως η αστυνομία πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι θα πρέπει σε αρκετές περιπτώσεις να επεμβαίνει με διακριτικότητα και ευαισθησία. Αυτό φυσικά έχει έναν στόχο. Να έρθει πιο κοντά στους μετανάστες ώστε να μπορέσει να λαμβάνει περισσότερες πληροφορίες και πιο γρήγορα, μέσα σε ένα πλαίσιο βελτιωμένης συνεργασίας.
“Αξιοποίηση μεταναστών” για πρώτη φορά
Γίνεται λόγος στο εγχειρίδιο και στη “στρατολόγηση και αξιοποίηση μεταναστών”. Κάτι αντίστοιχο είχε αναφέρει και ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης το 2009, όταν είχε πει ότι προσανατολίζεται σε προσλήψεις αλλοδαπών, οι οποίοι θα εργάζονται ως πολιτικό προσωπικό, ήτοι ως μεταφραστές αλλά και ως συνδετικοί κρίκοι μεταξύ ΕΛΑΣ και κοινοτήτων αλλοδαπών.
Τώρα αναφέρεται όμως πως η στρατολόγηση και αξιοποίηση μεταναστών είναι μια από τις πιο σημαντικές πολιτικές που εφαρμόζονται σε χώρες της ΕΕ. Αναγνωρίζονται ιδιαιτερότητες και προβλήματα ενώ σημειώνεται πως η παρουσία εκπροσώπων των μεταναστευτικών κοινοτήτων στην αστυνομία δεν αποτελεί πανάκεια για την επιτυχία της διαπολιτισμικής αστυνόμευσης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης το εγχειρίδιο εκπόνησε το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) και φέρει την υπογραφή του Διεθνολόγου και υποψήφιου Διδάκτορα Ζητημάτων Ασφαλείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Τριαντάφυλλου Καρατράντου.
“Βασικοί στόχοι του εγχειριδίου “Διαπολιτισμικής Επιμόρφωσης Υπαλλήλων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη που συναλλάσσονται με υπηκόους τρίτων χωρών”, είναι α) η βελτίωση της γνώσης και της αντίληψης των αστυνομικών υπαλλήλων στις σχέσεις τους με τους μετανάστες, β) η ανάπτυξη βέλτιστων επικοινωνιακών δυνατοτήτων στο διαπολιτισμικό περιβάλλον, γ) η βελτίωση των παραγόμενων υπηρεσιών προς τους μετανάστες, δ) ο σεβασμός των ανθρώπινων δικαιωμάτων σε συνδυασμό με τις πολιτιστικές ιδιαιτερότητες, ε) ενίσχυση της προσήλωσης των αστυνομικών υπαλλήλων στην αποτελεσματική λειτουργία σε διαπολιτισμικό περιβάλλον (συνειδητότητα), στ) βελτίωση της γνώσης των αστυνομικών για τους νόμους και τις ρυθμίσεις που αφορούν στους μετανάστες”.
[Στέλιος Μπαμιατζής, news247.gr]
Σχόλιο Προμηθέως: Ο Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ., ενδιαφέρεται μόνο για τους λαθρομετανάστες. 
Κανονικά πρέπει να αλλάξει το Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. και να ονομαστεί Υπουργός υπέρ των λαθρομεταναστών. 
Δεν εξηγείται διαφορετικά, ζούμε σε άλλη χώρα ή μόνο εμείς βλέπουμε τα εγκλήματα, τις ληστείες και τους βιασμούς να τις διαπράττουν ως επί το πλείστον μόνο λαθρομετανάστες; 
Που θα πάει αυτή η κατάσταση; 
Mέχρι πότε οι Έλληνες θα είναι όμηροι στις ορέξεις της ξενόδουλης κυβέρνησης και των λαθρομεταναστών; 
ellinonpaligenesia.blogspot.gr


Τσίρκο έχει κάνει το Δημοτικό συμβούλιο ο Καμίνης! (Βίντεο)
Ασορτί με τα χάλια της πόλης δυστυχώς…

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: