Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

"Καλέσω μου τα έθνη κακείνα με δοξάσουσι"


Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

   











"Ειρήνην την εμήν δίδωμι υμίν"
                     Ιωάν.14,27



            Ο Θεός θέλει όλοι οι άνθρωποι να σωθούν. Ο Θεός χάρισε στον άνθρωπο την ειρήνη, την υγεία, τη ζωή. Δημιούργησε το σύμπαν χάριν του ανθρώπου.  Αν παρατηρήσουμε τον εαυτό μας θα δούμε ότι η ύπαρξή μας, μόνο αν συμφωνεί με το θέλημα του Θεού ,λειτουργεί με αρμονία και με ρυθμό, . Όταν η ανθρώπινη ύπαρξη αντιβαίνει στο θέλημα του Θεού συναντάει εμπόδια και χάνει τη λειτουργικότητά της. "Την ειρήνη επιδιώκουμε" λέει ο Απόστολος Παύλος . Η ειρήνη είναι έργο του Θεού, όπως και η υγεία. "Μην καταστρέφετε το έργο του Θεού".

             Προχθές ήμουν θυμωμένος για δύο μέρες. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ένιωθα σαν να μου στέρησαν την ελευθερία μου. Ένιωθα δούλος του θυμού. Όσο διαρκούσε αυτή η κατάσταση παρατήρησα τις παρακάτω βλαβερές συνέπειες του θυμού. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξα είναι ότι η ανθρώπινη ύπαρξη δεν είναι πλασμένη να λειτουργεί δέσμια των παθών της.

           Συμπτώματα θυμού: 1) αδυναμία συγκέντρωσης της προσοχής, 2)κακή λειτουργία της μνήμης, 3)βίαιες, μηχανικές, αυτόματες κινήσεις, 4)αδικαιολόγητη βιασύνη  5)γρήγορη και ρηχή αναπνοή, 6)ταχυκαρδία, 7) προκάρδια άλγη, 8)ανυπομονησία, 9) δυσκοιλιότητα, 10) ανορεξία ή πολυφαγία 11)εξάψεις, 12)αύξηση αρτηριακής πίεσης, 13)αϋπνία, 14) καταβολή δυνάμεων, 15) αλαζονικό φέρσιμο, 16) έλλειψη σεβασμού προς τους άλλους, 17) έλλειψη καλών τρόπων, 18) αυτολύπη,19) πίκρα, 20) απελπισία κ.α.

           Ο υλισμός αρνείται την ύπαρξη του Θεού. Το σύμπαν, σύμφωνα με τη θεωρία του υλισμού, δεν είναι δημιούργημα του νου του Θεού, αλλά τυχαίο αποτέλεσμα της αιώνιας μηχανικής κίνησης των οξέων και των αλάτων στην αρχική "σούπα". Ο ισχυρισμός του υλισμού ως προς τη δημιουργία του σύμπαντος είναι θρησκευτική αίρεση, διότι αποδίδει τα γνωρίσματα της αιωνιότητας και της παντοδυναμίας του Θεού στα άψυχα οξέα και άλατα.

         Οι  χριστιανοί, όπως κι οι αρχαίοι πρόγονοί μας, ως  προ Χριστού χριστιανοί, πιστεύουμε ότι το σύμπαν είναι δημιούργημα του πνεύματος του Θεού. Η ενιαία ελληνική γλώσσα, ( η ελληνική γλώσσα είναι μία) είναι δημιούργημα των αρχαίων Ελλήνων λογίων. Η ίδια η λέξη  "σύμπαν" σημαίνει "ο νους  (του Θεού) δημιούργησε το παν".

         Ο Κύριος ενσαρκώθηκε, όταν η Ελληνική γλώσσα μπορούσε να εκφράσει το βάθος της διδασκαλίας Του. Η Ελληνική γλώσσα είναι αψευδής μαρτυρία της διδασκαλίας και όλοι οι πιστοί του κόσμου στα ελληνικά κείμενα καταφεύγουν για να βεβαιωθούν για την γνησιότητά της. Πόσο επιπόλαιοι είναι εκείνοι που επιδιώκουν να αντικαταστήσουν την γραπτή ελληνική γλώσσα με την προφορική!

          Όταν οι Έλληνες ζήτησαν να δουν τον Ιησού, ο Κύριος είπε: Τώρα δοξάζεται ο Υιός του ανθρώπου, με την έννοια ότι με τους Έλληνες και την ελληνική γλώσσα γίνεται κατανοητή η διδασκαλία του Χριστού.

          Για την ακατανοησία που συνάντησε ο Ιησούς ανάμεσα στους Ιουδαίους της εποχής Του μιλάει το τροπάριο του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού, που ψάλλεται τη Μεγάλη Παρασκευή:

                                   Αντί του μάνα χολήν, Αντί του ύδατος όξος.
                                   Αντί του αγαπάν με σταυρόν με προσηλώσατε.
                                   Καλέσω μου τα έθνη   κακείνα με δοξάσουσι.

http://moschoblog.blogspot.gr/2012/11/blog-post_10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: