Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Όταν "χριστιανοί" φοβούνται το Ευαγγέλιο.

η φωνή των κυρίων…

Το παρακάτω απόσπασμα είναι απ’ τη «Φωνή του Κυρίου» (18-11-12), η οποία αναφερόταν στην παραβολή του άφρονος πλουσίου.
Και, κατά την ταπεινή γνώμη του γράφοντος, απηχεί τη γνώμη, όχι του Κυρίου, αλλά κάποιων άλλων κυρίων:
Των ληστάρχων, όπως φαίνεται, και εκμεταλλευτών, στην αρπακτική μανία και βουλιμία των οποίων είναι εκτεθειμένος ο λαός:
«…Η εντολή του Χριστού «αγαπάτε τους εχθρούς υμών», λέει το απόσπασμα, δεν επιτρέπει καθόλου να υποβιβάσουμε το Ευαγγέλιο στο επίπεδο της αδελφοκτόνου διαιρέσεως των υλικών αγαθών. Είναι τελείως λάθος να εισέρχονται οι επίσκοποι, οι θεολόγοι, οι πιστοί χριστιανοί γενικά, στις τάξεις των μαχητών για την επικράτηση της κοινωνικής δικαιοσύνης…».
Η παραβολή του άφρονος πλουσίου ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, για να κατακεραυνώσει η «Φωνή του Κυρίου» την ληστρική επιδρομή των τοκογλυφικών ορνέων και των ενταύθα προδοτών και δοσιλόγων.
Να εκφράσει τη φρίκη της μητέρας Εκκλησίας, για το ξέφρενο λιντσάρισμα σε βάρος του λαού.
Για να αποδείξει ότι δεν είναι με τους δυνάστες και τους λήσταρχους. Και να δώσει, έτσι, μια αναπνοή ηθικής, έστω δικαίωσης στον καταληστευόμενο λαό.
Όπως έκαμαν οι προφήτες, οι Πατέρες της Εκκλησίας, ο Πατροκοσμάς στα χρόνια της τουρκοκρατίας, ο παπα-Πυρουνάκης και ο Νίκος Ψαρουδάκης στις μέρες μας.
Και πάνω απ’ όλους ο ίδιος ο χριστός, που ανελέητα μαστίγωσε την απληστία και την κακουργία των πλουσίων.
Ακόμη και η Παναγία, της οποίας σήμερα γιορτάζουμε τα «Εισόδια», που μίλησε για το γκρέμισμα των τυράννων και την ανόρθωση των ταπεινωμένων και καταφρονεμένων. Για το άδειασμα των πλουσίων και το χόρτασμα των πεινασμένων…
Αλλά, αντ’ αυτού, μας μιίλησαν για μαχητές επισκόπους και θεολόγους και χριστιανούς…
Αλήθεια, πού είδατε τους μαχητές χριστιανούς και θεολόγους και μάλιστα επισκόπους;
Και φοβηθήκατε και τρομοκρατηθήκατε! Και μάλιστα σε σημείο, ώστε να ιδείτε τους λαγούς να φορούν φυσεκλίκια και να είναι έτοιμοι να κατασπαράξουν τις αλεπούδες και τους λύκους!
Τους δοσίλογος, δηλαδή, τους δολοφόνους και τους πάσης φύσεως απατεώνες!
Δεν ξέρετε ότι η πλειονότητα όλων αυτών (επισκόπων, θεολόγων, χριστιανών) στήριζε και στηρίζει το άθλιο κατεστημένο, που μας έφερε στο σημερινό κατάντημα.; Και συνεχίζει να το στηρίζει ακόμη και τώρα!
Και ότι υπήρξαν επίσκοποι, που έδωσαν, στις τελευταίες εκλογές, στο χριστεπώνυμο πλήρωμα, «γραμμή», προκειμένου να ψηφίσει τον ομογάλακτο του κ. Παπανδρέου, στη διαβόητη λέσχη Μπίλντεμπεργκ! Τον αξιότιμο κ. Σαμαρά…
Την αδελφοκτόνο διαίρεση, σε καμιά περίπτωση, δεν θέλει να την προκαλέσει ο άγρια ληστευόμενος λαός, αλλά οι λήσταρχοι, που τον καταδικάζουν στην έσχατη εξαθλίωση και τον έσχατο εξευτελισμό.
Σε σημείο, που να τον σπρώχνουν ακόμη και σε απονενοημένα διαβήματα. Τα οποία, σε τελική ανάλυση, είναι δολοφονίες.
Για τις οποίες, μεταξύ των πρωταρχικά ηθικών αυτουργών είναι και οι, λεγόμενοι, εκπρόσωποι της Εκκλησίας.
Οι οποίοι, όπως φαίνεται, δεν έχουν πεινάσει. Ούτε έχουν χειμώνα καιρό διανυκτερεύσει στο ύπαιθρο. Ούτε, αφού, άλλωστε, είναι άγαμοι, κινδυνεύουν να ιδούν τα παιδιά τους να μαραζώνουν και να πεθαίνουν από την πείνα και την παντοειδή δυστυχία.
Βέβαια θα πουν κάποιοι ότι οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας προσφέρουν τόσα και τόσα. Που, βέβαια, προέρχονται, κατά κύριο λόγο, απ’ τις ελεημοσύνες του λαού…
Όμως το πρωταρχικό δεν είναι τα όσα και όποια ψίχουλα της ελεημοσύνης, αλλά ο άρτος ο επιούσιος της δικαιοσύνης. Ζητείτε, λέει ο Χριστός, πρώτα τη βασιλεία του Θεού και την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Και θα έχετε τη λύση όλων των προβλημάτων σας…
Και, όταν λέμε δικαιοσύνη, εννοούμε, στην κοινωνική της διάσταση, πρωταρχικά, την κοινωνική δικαιοσύνη. Χωρίς την οποία η οποιαδήποτε ευσεβοφάνεια είναι αλάτι ανάλατο.
Το Ευαγγέλιο υποβιβάζεται, όταν αυτοί, που το αντιπροσωπεύουν, όχι μόνο σιγούν, αλλά και φτάνουν στο κατάντημα να φιμώνουν τις φωνές της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Για να μην ενοχλήσουν τους γδάρτες του λαού.
Με αποκορύφωμα της αδιαντροπιάς ακόμη και να παρασημοφορούν τους προδότες της πατρίδας και τους δολοφόνους του λαού.
Για ποιες άραγε θεάρεστες πράξεις;
Προφανώς για να ρίξουν νερό στο μύλο των προδοτών και στάχτη στα μάτια του λαού!…
παπα-Ηλίας
http://papailiasyfantis.wordpress.com
http://papailiasyfantis.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: