Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

7 βήματα για υγιή καρδιά


Υπάρχουν εφτά βήματα για υγιή καρδιά, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας.
Η Ένωση δημοσίευσε τις συμβουλές της, εξηγώντας τη φτωχή, μέτρια και ιδανική υγεία της καρδιάς, στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού.

Τα εφτά βήματα είναι τα εξής:

• Να μην έχει υπάρξει ποτέ κάποιος καπνιστής ή να έχει διακόψει για διάστημα άνω του έτους.
• Ο Δείκτης Μάζας Σώματος να είναι μικρότερος του 25. Με σκορ 25 έως 29,9 θεωρείται υπέρβαρος και με άνω του 30 παχύσαρκος.
• Να ασκείται τουλάχιστον 150 λεπτά (μέτρια ένταση) ή 75 (γρήγορη ένταση) κάθε εβδομάδα.
• Να υιοθετήσει τουλάχιστον τέσσερις από τις παρακάτω διατροφικές συστάσεις, όπως να καταναλώνει 1,5 φλιτζάνι φρούτα και λαχανικά την ημέρα, να καταναλώνει ιχθυέλαια όπως σολομό δυο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, να μην καταναλώνει περισσότερα από 3 κουτιά των 355 mL αναψυκτικών με ζάχαρη την εβδομάδα, να καταναλώνει 3 ή περισσότερες μερίδες των 28 γρ. τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες όπως μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως την ημέρα, να καταναλώνει λιγότερη ποσότητα από 1.500 μιλιγκραμ την ημέρα αλατιού ή τρία τέταρτα του κουταλιού τσαγιού, αλάτι.
• Η ολική χοληστερόλη να είναι χαμηλότερη από 200 mg/dl.
• Η αρτηριακή πίεση να είναι κάτω από 120/80.
• Η γλυκόζη αίματος νηστείας να είναι χαμηλότερη από 100 mg/dl.
Ο Dr. Donald Lloyd-Jones, Καρδιολόγος και συγγραφέας των οδηγιών, δήλωσε ότι αυτοί οι 7 παράγοντες-αν κάποιος μπορεί να τους διατηρήσει σε ιδανικά πλαίσια ή να τους ελέγξει-καταλήγουν να είναι πηγή νεότητας για την καρδιά. Ζει κάποιος περισσότερο, υγιεινά περισσότερο, έχει καλύτερη ποιότητα ζωής σε μεγαλύτερη ηλικία, χρειάζεται λιγότερα φάρμακα και φροντίδα, δήλωσε. Όλοι μπορούν να βελτιωθούν σε κάποιο από αυτά τα βήματα.
Πηγή: Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας.
http://www.newbodygym.com.cy/index.php?id=45

Δεν υπάρχουν σχόλια: