Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

15χρονος αυτοκτόνησε λόγω διαπόμπευσης στο Facebook



Ένας 15χρονος Ιταλός κρεμάστηκε στο σπίτι του στη Ρώμη την Παρασκευή μπροστά στο μικρό αδελφό του, μετά από ένα χρόνο διαπόμπευσής του στο Internet και ειδικότερα στο Facebook, επειδή ντυνόταν εκκεντρικά, γεγονός που οδήγησε συμμαθητές του και άλλους να τον ειρωνεύονται σαν ομοφυλόφιλο.
«Το αγόρι με το ροζ παντελόνι», όπως αποκαλούσαν τον Αντρέα χλευαστικά οι συνομήλικοί του, ήταν μαθητής του επιστημονικού Λυκείου Cavour της περιοχής του Κολοσσαίου και, όπως υποστηρίζει η οικογένειά του, είχε σχέση με μια κοπέλα.
Τώρα η γειτονική χώρα κυριαρχείται από ένα κύμα διαμαρτυριών κατά της έλλειψης ανεκτικότητας. Ακόμη και ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Τζόρτζιο Ναπολιτάνο εξέφρασε τον βαθύτατο προβληματισμό του «για τις συνεχιζόμενες απαράδεκτες ομοφοβικές συμπεριφορές που θίγουν τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του ατόμου».
Από την Εισαγγελία της Ρώμης διεξάγεται έρευνα για τυχόν απόδοση ευθυνών σε όσους διαπόμπευσαν με μηνύματά τους στο Internet τον 15χρονο.
http://www.tet-a-tet.gr/

Σχόλιο
Φυσικά κανείς δεν σκέφτηκε ότι κάπου το παράκαναν όλοι τους με τα δικαιώματα και την προπαγάνδα υπέρ τών διαφόρων "ομό-"

Δεν υπάρχουν σχόλια: