Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα για τους δικαστικούς!!!


Θα πρέπει να το πάρουν απόφαση οι δικαστές επιτέλους να επιτελέσουν το έργο τους ως οφείλουν, καθώς είναι η τρίτη εξουσία της χώρας.
Αφού διαφωνούν εντόνως με την κυβέρνηση για τις περικοπές που τους κάνουν, αφού φωνάζουν διαρκώς ότι το λειτούργημά τους ευτελίζετε, αφού διαμαρτύρονται ότι τους έχουν κάνει απλούς δημοσίους υπαλλήλους, ας πάρουν το θάρρος και ας αποδείξουν στην εκτελεστικής εξουσία ότι δεν παίζει μόνη της μπάλα…
Είναι ευκαιρία για το ΣτΕ να αποδείξει ότι οι αποφάσεις της Βουλής που ζημιώνουν την ελληνική πολιτεία και ιδιαίτερα τον ελληνικό λαό δεν μπορούν πλέον να γίνονται δεκτές…
Ας αποδείξουν οι Έλληνες δικαστές στην Κυβέρνηση και στους 300 ότι σε κάθε ατόπημά τους εκείνοι θα βρίσκονται στην γωνία για να διαφυλάξουν το εθνικό συμφέρον!!
(σχόλιο UDemand)

Στο ΣτΕ για το συμβιβασμό με τη Siemens

Ως αντίθετη σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων, αλλά και ως αντίθετη στο Δημόσιο και εθνικό συμφέρον να ακυρωθεί με διαδικασίες «εξπρές» (Ν. 3900/2010) η συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Siemens, ζητάει από το Συμβούλιο της Επικρατείας το μη κερδοσκοπικό Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι», μια Ανώνυμη Εταιρεία επενδυτικής διαμεσολάβησης και πέντε Έλληνες φορολογούμενοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αμέσως επόμενο διάστημα, θα κατατεθούν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και άλλες παρόμοιες προσφυγές καθώς συλλογικοί φορείς έχουν δώσει τις σχετικές εντολές σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία των Αθηνών.
Κατ΄ αρχάς, στην προσφυγή αναφέρεται ότι σύμφωνα με το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής από την 20χρονη παράνομη δραστηριότητα της Siemens στην Ελλάδα (μίζες, κ.λπ.) προκλήθηκε ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο ύψους άνω των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ.
Αντίθετα, επισημαίνεται στην αίτηση ακύρωσης, η επίμαχη συμφωνία απάλλαξε…

παντελώς την γερμανικών συμφερόντων εταιρεία από την υποχρέωση καταβολής του ποσού αυτού, ενώ το Δημόσιο παραιτήθηκε των αξιώσεων του και συμβιβάστηκε με την καταβολή μόνο του ποσού των 90 εκατομμυρίων ευρώ από τη πλευρά της Siemens και αυτό σε βάθος χρόνου μιας πενταετίας, καθώς και τον συμψηφισμό οφειλής του Δημοσίου προς αυτήν ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ (προβλέπονται και άλλοι δευτερευούσης σημασίας όροι, όπως είναι επιτροπή εποπτείας).
Το Σωματείο υπογραμμίζει ότι ειδικά μετά την επιβολή των δύο Μνημονίων, τις οικονομικές θυσίες που υποβάλλεται ο ελληνικός λαός με σκοπό την αποτροπή της κρατικής χρεοκοπίας, δεν είναι ανεκτή, νομικά, ηθικά αλλά και δημοσιονομικά, η παραίτηση του Ελληνικού Δημοσίου από τις νόμιμες αξιώσεις του και την απαλλαγή της Siemens από την καταβολή του ποσού των δύο δις.
Η διεκδίκηση και η είσπραξη του επίμαχου ποσού από το Δημόσιο επιβάλλεται όχι απλώς από λόγους «δημοσίου συμφέροντος αλλά εθνικού συμφέροντος» -υπογραμμίζουν οι φορολογούμενοι που προσέφυγαν στο ΣτΕ- και αυτό προκειμένου το κράτος να μπορεί να ανταποκριθεί στην ανάγκη μείωσης του υπερβολικού ελλείμματος.
Παράλληλα, σημειώνεται στην προσφυγή ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της νομιμότητας, του κράτους δικαίου, της καλής πίστης, της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του ιδιώτη απέναντι στο κράτος, της ισότητας και του άρθρου 106 του Συντάγματος που ορίζει ότι «η ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν επιτρέπεται να αναπτύσσεται σε βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή προς βλάβη της εθνικής οικονομίας».
Σε άλλο σημείο της προσφυγής του, το Σωματείο τονίζει ότι «η απαλλαγή της εταιρείας Siemens από την οποιαδήποτε αστική και διοικητική ευθύνη, ακόμη και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και για παράβαση της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού, δεν συνάδει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά και την συνταγματική αρχή ότι το κράτος αποτελεί εγγυητή της νομιμότητας και του δικαίου».
Η συμφωνία συμβιβασμού είναι σε εμφανέστατη δυσαρμονία με το πόρισμα της Βουλής, στο οποίο γίνεται λόγος για άσκηση αγωγών σε βάρος της Siemens και για επιβολή διοικητικών κυρώσεων, ενώ υπάρχει αναντιστοιχία του πορίσματος με τη συμφωνία συμβιβασμού, προκαλώντας έτσι διατάραξη στις σχέσεις εμπιστοσύνης κράτους-πολίτη.
Εξάλλου, συνεχίζει το Σωματείο, η συμφωνία συμβιβασμού δεν περιλαμβάνει και δεν εξασφαλίζει την διαφάνεια στις μελλοντικές συμβάσεις του Ελληνικού Δημοσίου με την Siemens, απλά η γερμανική εταιρεία αφού εκφράζει την λύπη της για την συμπεριφορά ορισμένων στελεχών της στη χώρα μας, αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε μέτρα αυτοκάθαρσης.
Το άρθρο 4 του Συντάγματος που επιβάλλει την ισότητα, παραβιάζεται και αυτό σύμφωνα με τους προσφεύγοντας φορολογούμενους, καθώς η σύμβαση εισάγει χαριστικά μέτρα και προνόμια στην Siemens, ενώ παράλληλα εισάγει αδικαιολόγητη διάκριση υπέρ της πολυεθνικής εταιρείας, κάτι που είναι σε βάρος των υπολοίπων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, αλλά και σε βάρος όλων Ελλήνων πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: