Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Για μια ακόμη φορά οι Τούρκοι μας θυμίζουν αυτό που είναι: αφερέγγυοι ή αλλιώς «μπαμπέσιδες»


  

Για μια ακόμη φορά οι Τούρκοι μας θυμίζουν αυτό που πραγματικά είναι αφερέγγυοι ή αλλιώς «μπαμπέσιδες» όπως λέει ο λαός διότι πως αλλιώς θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι πράξεις τους αναφορικά με την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη.
  
Και αυτό διότι όταν υπογράφηκε η Συνθήκη της Λωζάνης ήταν οι μουσουλμάνοι της Θράκης που ζήτησαν να καταγραφούν ως θρησκευτική μειονότητα και ο Κεμάλ Ατατούρκ ο πατέρας των Τούρκων και του σύγχρονου τουρκικού κράτους το δέχτηκε αυτό. 

Και έρχεται σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός να αθετήσει την υπογραφή αυτή (οποία έκπληξη για Τούρκο) λέγοντας σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι,  «Η ευτυχία, η ευημερία και η χρήση των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και η ακέραιη χρήση των δικαιωμάτων τους που τελούν υπό την εγγύηση διεθνών συμφωνιών και διεθνών σταθερών, έχει μεγάλη σημασία για το τουρκικό έθνος». 

Όπως ήταν φυσικό η ελληνική πλευρά αντέδρασε στις δηλώσεις του «φίλου και συμμάχου» Ερντογάν με την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ η οποία σημειώνει ότι, «Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας ορθά αναφέρεται σε Έλληνες Πολίτες. Πολίτες που ζουν αρμονικά ενταγμένοι στην ευρωπαϊκή μας Δημοκρατία, σε καθεστώς ισονομίας, ισοπολιτείας και πλήρους σεβασμού των δικαιωμάτων τους. 

Όμως, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας αναφέρεται και σε «τουρκική μειονότητα», κάτι που δεν υπάρχει στις διεθνείς συμβάσεις, τις οποίες ο ίδιος επικαλείται. Η συνέπεια προς τα συμβατικά κείμενα και ο αμοιβαίος σεβασμός είναι βασικά συστατικά για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης». 
Την ίδια στιγμή και τα ελληνικά ΜΜΕ αντέδρασαν στις δηλώσεις του Ερντογάν αλλά ο κατά ανεξάρτητος τουρκικός τύπος απόρησε για την αντίδραση των Ελλήνων δημοσιογράφων στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν. 

Ίσως τελικά θα έπρεπε η ελληνική πλευρά να αξιοποιήσει τις διάφορες συναντήσεις Ελλήνων και Τούρκων δημοσιογράφων και λοιπών παραγόντων για να τους δείξει την υπογραφή του εκπροσώπουν του τουρκικού κράτους το οποίο υποτίθεται ότι είναι ένα σοβαρό κράτος και έχει συνέχεια, ότι η μειονότητα είναι θρησκευτική και όχι εθνική διότι αυτοί το ζήτησαν και η τουρκική κυβέρνηση του Κεμάλ Ατατούρκ το επικύρωσε.
       
Τελικά από ότι φαίνεται είχαν δίκιο οι παππούδες μας που έλεγαν πως ο Τούρκος φίλος δεν πιάνεται.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/09/blog-post_5706.html#ixzz25b5yuSAV


Σχόλιο
οι παππούδες μας έλεγαν και κάτι άλλο: δείξε στον Τούρκο τα μπροστινά σου για να σου δείξει τα πισινά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: